Verslag persconferentie Galatasaray-Club Brugge

Club Brugge trainde vanavond in het Türk Telekom Stadium, waar Blauw-Zwart morgenavond tegen Galatasaray zijn vijfde groepswedstrijd speelt in de Champions League. Voor aanvang van de training spraken Philippe Clement en Brandon Mechele de Belgische en Turkse journalisten toe op de persconferentie.

Philippe Clement: “Proberen om details in ons voordeel te doen uitdraaien”

Text: 

Blauw-Zwart staat morgen voor een erg belangrijke wedstrijd. De druk is hoog, maar de Brugse coach probeert zijn team in opperbeste staat aan de aftrap te brengen. “Wij komen naar hier om onze eigen wedstrijd te spelen. We weten dat Galatasaray een ploeg is met heel veel kwaliteiten. Zowel PSG als Real Madrid kenden hier in Istanbul een heel moeilijke avond en wonnen allebei met het kleinste verschil. Dat bewijst dat ze sterk zijn, maar wij zullen klaar zijn om hier een goede prestatie neer te zetten.”

Philippe Clement
Philippe Clement

Mits winst maakt Club Brugge nog kans op de tweede plaats, op voorwaarde dat Real Madrid zelf niet wint van PSG. “Die mogelijke tweede plaats heb ik nog niet vermeld in de besprekingen met de spelers. We zitten daar nog ver van af. We moeten niet bezig zijn met de derde of tweede plaats. We moeten gewoon focussen op de wedstrijd van morgen. Een gelijkspel kan ook belangrijk zijn. We zullen uiteraard proberen om te winnen, maar misschien moet je op het einde van de wedstrijd vrede nemen met een gelijkspel.”

 

Aangezien Galatasaray met verschillende blessures kampt en niet in een goede flow zit, bombarderen sommigen Club Brugge al tot favoriet. Al schuilt net daar misschien een valkuil. “Ik ben niet gefocust op de mogelijke valkuilen. We beseffen maar al te goed dat we tegen een sterke tegenstander spelen. Een voetbalmatch hangt vaak af van details. We zullen er alles aan doen om die details in ons voordeel te doen uitdraaien. Je wil sowieso elke match beloond worden voor wat je doet, maar jammer genoeg zijn we in deze groepsfase al drie keer niet voldoende beloond. Dat is veel. Dat zijn echter dingen die je niet in de hand hebt. Vorig jaar heb ik hier met Genk tegen Besiktas gespeeld. Dat was een avond waarop de details op onze kant vielen. We moeten er daarom alles aan doen en zo hard mogelijk strijden om ook morgen de details in ons voordeel te doen uitdraaien.”

 

Alhoewel Ruud Vormer morgen geschorst is, reisde de Brugse kapitein wel mee naar Turkije. “Ruud is heel belangrijk voor ons, daarom is hij ook de kapitein. Het is heel spijtig dat we hem nu al drie wedstrijden moeten missen. Elk procentje dat kan helpen is belangrijk. Zijn aanwezigheid kan daarom ook een detail zijn dat op het einde van de rit belangrijk is.”

 

De Turkse pers wou uiteraard ook weten hoe het gaat met Galatasaray-huurling Mbaye Diagne. “Op dit moment is Diagne zijn plaats op het trainingsveld in Brugge”, aldus Clement. “Misschien is dat binnen een paar dagen anders, maar dat zal afhangen van hoe hij zich gedraagt op training. Het is een goede speler met veel kwaliteiten, maar heeft een fout gemaakt. Als hij zich opnieuw bewijst, kan hij op termijn terug deel uitmaken van het team. Ik ben echter gefocust op de jongens die hier zijn, want die verdienen de meeste aandacht. Hun prestatie morgen is nu het belangrijkste.”

Brandon Mechele: “Het is aan ons om het stadion stil te krijgen”

Text: 

Voor Galatasaray is het morgen de match van de laatste kans en dus mag Blauw-Zwart zich wellicht verwachten aan een heksenketel. Brandon Mechele is echter niet bang voor de hectische sfeer. “Vier jaar geleden hebben we al op Besiktas gespeeld. We konden elkaar toen niet horen door het lawaai van de fans, maar het is aan ons om het stadion stil te krijgen. De match morgen is heel belangrijk. Als we winnen, zijn we zeker van de derde plaats. Dan is de Europa League al zeker binnen en hebben we misschien nog kans om door te stoten in de Champions League. We beseffen maar al te goed wat er op het spel staat.”

Brandon Mechele
Brandon Mechele

De verdediger is echter op zijn hoede voor Galatasaray. “Ze hebben veel geblesseerden en verliezen daardoor veel kwaliteit. Maar het is een topploeg, dus hun vervangers zullen ongetwijfeld ook veel kwaliteiten hebben. Het komt er voor ons op aan om een goede balans te vinden tussen aanvallen en verdedigen. Het is alleszins niet de bedoeling om blindelings naar voor te stormen. We moeten ons eigen spel spelen en ook kansen proberen te creëren.”

 

Midden september beet Club zich nog de tanden stuk op de Turkse defensie. De confrontatie tegen Galatasaray eindigde toen op een scoreloos gelijkspel. “Er zat toen meer in dan dat ene punt. We hadden voldoende kansen om de drie punten thuis te houden. Hopelijk lukt dat morgen wel.”

 

Tekst: Steven Floin

Training en persconferentie Galatasaray-Club 25-11-2019

Related articles