Verslag persconferentie PSG-Club Brugge

Voor aanvang van de training in het Parc des Princes spraken Philippe Clement en Krépin Diatta de verzamelde pers toe. Blauw-Zwart staat voor een erg zware opdracht tegen PSG, maar hoopt beter te doen dan twee weken geleden.

Philippe Clement: “Niet met tien spelers in eigen zestien meter”

Text: 

Paris Saint-Germain toonde twee weken geleden dat het een enorm sterk elftal is, maar dat betekent niet dat Club zich op voorhand gewonnen geeft. “Toen deze groep geloot werd, wisten we dat er vier wedstrijden buiten categorie waren”, aldus Clement. “In die vier matchen tegen Real en PSG hebben we alles te winnen en niets te verliezen. Het verschil is heel groot, maar dat betekent niet dat we kansloos zijn. Als die vrees er zou zijn, dan kunnen we beter thuis blijven. We zullen alleszins niet met tien spelers in onze eigen zestien meter blijven staan. Een punt pakken, of zelfs drie, zou fantastisch zijn, maar ik heb helaas geen glazen bol. We proberen gewoon het maximum te doen met onze kwaliteiten.”

Philippe Clement
Philippe Clement

Vorig weekend verloor PSG in de competitie van hekkensluiter Dijon, maar Clement ziet dat niet als een voordeel. “Ze verloren inderdaad, maar ze hadden wel twintig keer kunnen scoren. Het was gewoon zo’n wedstrijd waarin alles tegen zat. Ik had liever gehad dat ze dit morgen voor hadden, want gewoonlijk gebeurt zoiets niet twee keer na elkaar. Ik schat Paris Saint-Germain alleszins hoger in dan Real Madrid. Het is vooral veel meer een ploeg en staat ook tactisch sterker. Voor mij is PSG op dit moment één van de drie beste ploegen van Europa. Of dat dan betekent dat ze de Champions League zullen winnen, weet ik niet. Daarvoor moet je ook in april en mei top zijn.”

 

Twee weken geleden kroonde Kylian Mbappé zich met drie doelpunten tot absolute uitblinker. De Fransman afstoppen zal dus belangrijk zijn om de eigen kansen gaaf te houden. “Of we een plan hebben tegen Mbappé? Nee, we hebben een plan voor alle spelers van PSG. Als we ons alleen zouden focussen op Mbappé, dan zouden we misschien Icardi, Di Maria, Verratti en noem maar op uit het oog verliezen. Het komt er dus op aan om lessen te trekken uit de wedstrijd van twee weken geleden en hen als ploeg op te vangen. Vorige keer hebben we hen een uur lang kunnen kietelen. Deze keer zullen we proberen om een hele wedstrijd lang op hoog niveau te presteren.”

Krépin Diatta: “Zullen er alles aan doen om voor verrassing te zorgen”

Text: 

Om Paris Saint-Germain morgen pijn te doen, rekent Club Brugge onder meer op Krépin Diatta. De Senegalees hoopt dat Blauw-Zwart morgen zijn mannetje kan staan tegen de Franse supersterren. “Die 0-5 nederlaag heeft een bittere nasmaak, want het was onze eerste nederlaag van het seizoen. Maar het is vooral belangrijk om te bekijken wat er fout liep en lessen te trekken uit die match. We hebben er alles aan gedaan om zo’n matchen op topniveau te kunnen spelen, dus moeten we nu tonen dat we het waard zijn. We geloven in onszelf en zullen alles geven om hier een mooi resultaat te behalen.”

Krépin Diatta
Krépin Diatta

Diatta ontpopte zich dit seizoen tot sleutelspeler van Club Brugge, maar blijft met beide voeten op de grond. “We hebben een ploeg waar iedereen belangrijk is. Ik voel me niet belangrijker dan iemand anders. Wat telt is de ploeg, niet één bepaalde speler. Van bij mijn aankomst in Brugge heb ik mij hier altijd erg goed gevoeld, dus dat is nu niet anders. Ik blijf gewoon hard werken en probeer me zo verder te ontwikkelen.”

 

Ook de Senegalees vindt niet dat de nederlaag van PSG tegen Dijon een rol speelt. “Het is niet omdat ze een match verliezen, dat ze daarom plots een slechte ploeg hebben. Wij moeten vooral focussen op onszelf. Vorige maand had niemand verwacht dat we een punt zouden pakken in Madrid, dus we zullen er alles aan doen om ook hier voor een verrassing te zorgen. Wij hebben onze kwaliteiten en zullen alles geven om het hen moeilijk te maken.”

 

Tekst: Steven Floin

Training en persconferentie PSG-Club

Related articles