Verslag spelersvoorstelling - “Club heeft zijn fierheid terug”

Club Brugge hield vanavond de jaarlijkse spelersvoorstelling in het prachtige complex van laurierkwekerij Lauretum in Jabbeke. In het bijzijn van schepenen en leden van de gemeenteraad, Raad van Bestuur en commerciële partners stelde VTM-gezicht Cathérine Moerkerke het ‘new style’ Club Brugge voor.

Voorzitter Bart Verhaeghe aan het woord

Text: 

Voorzitter Bart Verhaeghe mocht de spits afbijten en gaf zijn visie op de vele veranderingen bij Blauw-Zwart. “Er zijn veel nieuwe namen, maar ik zie dat niet als een nieuw hoofdstuk. Wel als een evolutie voor de club. Er zijn drie belangrijke nieuwe mensen: Ivan Leko als hoofdtrainer en zijn twee assistenten. Qua spelers daarentegen is het het klassieke komen en gaan, dus dat is niets nieuws onder de zon. Club Brugge is een topteam. Alles is gegroeid en staat er. Dat betekent dat de rol van de hoofdcoach anders is dan bij andere ploegen. Hij hoeft niet vanaf nul te beginnen. Bovendien is Club Brugge ook als bedrijf geëvolueerd. We willen leiden in alles: vooruitstrevend, innovatief, in alle aspecten. Zo hebben we een jaar geleden geïnvesteerd in de samenwerking met Microsoft, wat heel belangrijk was. Bovendien is er het Membership Club 1891. De supporters krijgen daar heel wat voor terug. We willen heel veel weten van de fans, om hen zo beter te kunnen bedienen. En dat is ook om onze partners nog beter te kunnen dienen. Die partners willen we trouwens ook bedanken voor hun trouwe steun.”

Voorzitter Bart Verhaeghe
Voorzitter Bart Verhaeghe

Over de vernieuwingen

Na de successen onder Michel Preud’homme vreest Bart Verhaeghe niet voor een terugval. Integendeel zelfs. “Club Brugge heeft zijn fierheid terug. Tal van passionele mensen zijn de hoeksteen van deze club. Ik ben ervan overtuigd dat we die passie verder kunnen zetten komend seizoen. Dat drijft de club alleen maar vooruit. Bovendien willen we niet alleen sportief maar ook extrasportief iedereen de loef afsteken. We zijn een topploeg en willen op alle fronten meedoen om te winnen: titel, beker en ook Europees zo ver mogelijk doorstoten. We hebben daar ook het spelerspotentieel voor. Bovendien is het nog niet gedaan. We zullen ons tijdens deze transferperiode namelijk nog verder versterken.”

 

Na de voorzitter kwam ook Account Manager Dieter Devooght van het commerciële departement aan het woord. “Er zijn heel wat businessplannen binnen een voetbalploeg als Club Brugge. Elke wedstrijd bieden we formules aan op maat van de klant. Onze conclusie is dat dit een goede keuze was. Jaar na jaar halen we onze target. En elk jaar leggen we de lat hoger. Voor het seizoen 2017-2018 leggen we die alvast vijf procent hoger. We doen dit door blijvend te investeren. Zo waren er vorig seizoen de open bussines seats. Voor dit seizoen hebben de elf partners alvast verlengd en er komen zelfs twee nieuwe premium tafels bij. We blijven verder groeien binnen de mogelijkheden. Zo komen er vijf nieuwe partners bij: Techbox, Diaz, Metabo, CNH en Macron. Dat zorgt ervoor dat de seats voor dit seizoen nagenoeg uitverkocht zijn. Maar we blijven alvast investeren en innoveren. Dat zijn we aan onszelf verplicht. Zo komt er een nieuwe ledboarding aan het veld en aan de luifels om de beste kwaliteit te kunnen aanbieden. Daarnaast komt er een extra service in het logegebouw. Zo wordt er Premium Pils Stella Artois van 33 cl voorzien.

Macron als nieuwe shirtsponsor

Home Shirt Macron
Home Shirt Macron
Text: 

Eén van die nieuwe partners is Macron, dat dit seizoen de nieuwe shirtsponsor is van Blauw-Zwart. “België is een nieuwe markt voor ons”, aldus Sports Marketing Manager Francesco Martinelli. “Met Club Brugge kozen we voor een absolute topploeg in België en ook binnen Europa heeft Club altijd een naam gehad. We hadden voor dit eerste seizoen alvast iets unieks in petto. De supporters ontworpen namelijk het nieuwe thuistenue en dat was heel geslaagd.”

Ruud Vormer nieuwe kapitein

Text: 

Na de traditionele spelersvoorstelling werd naar jaarlijkse gewoonte ook de Blauwe Schoen uitgereikt. Net als vorig jaar werd Ruud Vormer gelauwerd als speler die het beste de blauw-zwarte waarden belichaamt. “Fantastisch, het is een eer om deze terug te ontvangen”, aldus de Nederlander. “Ik ben onze supporters dankbaar. In Jan Breydel geven ze zich altijd de volle honderd procent. Ik doe altijd mijn best en probeer mijn goaltje mee te pikken, en dat wordt blijkbaar heel erg geapprecieerd.” Ruud Vormer is ook verkozen tot de nieuwe kapitein van Blauw-Zwart. “Het is een eer om Clubkapitein te zijn. Simons opvolgen zal moeilijk zijn, maar hij is er nog, dus ik kan hem nog vanalles vragen. Of ik vertrouwen heb voor komend seizoen? Natuurlijk! De laatste resultaten waren wat minder, maar binnenkort is het voor echt en dan zullen we er staan.”

Ruud Vormer wint de Blauwe Schoen
Ruud Vormer wint de Blauwe Schoen

Coach Leko aan het woord

Als laatste kwam Ivan Leko aan het woord. De Kroaat heeft intussen zijn wittebroodsweken achter de rug en kan bijgevolg zijn spelerskern al goed inschatten. “Er zijn veel nieuwe jongens, maar we zijn hard aan het werken. Er is veel inzet en de wil van de spelers is erg groot. Of dit voor mij thuiskomen is? Ja, Club Brugge was mijn eerste ploeg in België en zal voor mij altijd speciaal zijn. De band met de supporters is ook enorm.” Nadat Olivier De Cock, Gert Verheyen en Mijat Maric de loftrompet bovenhaalden voor hun ex-collega, sloot Leko de voorstelling af. “De spelers zijn het belangrijkste. De trainer moet in de eerste plaats voor structuur en organisatie zorgen. Maar als ik de passie en inzet van iedereen zie, dan heb ik er het volste vertrouwen in. We zullen er alles aan doen om goede resultaten te behalen.”

Tekst: Steven Floin & Kenny Naert

Related articles