Voetbalkraks beleven vredesweekend in Peace Village Mesen

In het weekend van 15-16 december 2018 trokken de Voetbalkraks van Club Brugge naar jaarlijkse traditie richting Westhoek op vredesweekend. Ze namen deel aan de Peace Games op het vredesveld van Mesen. In de nabijheid van de plaats waar de kerstbestanden plaatsvonden, werd er gevoetbald, verbroederd en vooral geluisterd naar elkaar.

In Peace Village Mesen kwamen de Voetbalkraks van Club Brugge samen voor een vredesweekend boordevol sportieve en educatieve activiteiten. Hét hoogtepunt van het weekend was ongetwijfeld de vredeswedstrijd tussen de Voetbalkraks en de Hyvern School Ashford uit Engeland (sfeervideo onderaan deze pagina).

 

De vredeswedstrijd ging door op de plaats waar meer dan 100 jaar geleden een echt kerstbestand plaats vond. Alle aanwezigen waren ontroerd hoe de Voetbalkraks uit Brugge en hun Engelse vrienden alles intens beleefden, een hartverwarmend en uniek moment.

Trainer van de Voetbalkraks Philippe Servais:

 

"Aan de hand van het verhaal van de kerstbestanden proberen we onze Voetbalkraks een sportief maar vooral een educatief weekend aan te bieden. We brengen hen belangrijk waarden bij op en naast het voetbalveld. Met dit project gaan we duidelijk verder dan een plechtigheid aan een monument of een stadhuis. Samen met de Voetbalkraks gaan we aan de slag met vredeseducatie en actieve verkenning van de omgeving."

Voetbalkraks beleven vredesweekend in Peace Village Mesen
Voetbalkraks beleven vredesweekend in Peace Village Mesen
Text: 

Dit project werd mede mogelijk gemaakt door de provincie West-Vlaanderen. Zij ondersteunen bezoeken aan herinneringsplaatsen van WO1 met een subsidie. We willen bij deze ook de provincie bedanken.

Related articles