Visual menu

woensdag 24 november 2021 07:00

Voorbeschouwing Club - Leipzig

Matchday! Tijd voor de voorlaatste speeldag van de groepsfases van het kampioenenbal en dat opnieuw voor een vol Jan Breydel. Wat moet je allemaal weten over de match van vanavond tegen RB Leizpig?

Over de spelers

Philippe Clement selecteerde 22 namen. Eduard Sobol is nog steeds ziek en dus afwezig. De kern vertrekt in de namiddag van Jan Breydel naar het Belfius Basecamp voor de laatste voorbereidingen op de wedstrijd. Een sportmaaltijd en een laatste tactische meeting staan gepland vooraleer ze afzakken naar het Fort.

Wat staat er op het spel

 • Als Club wint van Leipzig blijft het sowieso in de running voor overwintering in de UCL. Als PSG niet wint bij Man City, is er op de laatste speeldag in Parijs een rechtstreeks duel om overwintering in de UCL.
 • Als Club gelijk speelt tegen Leipzig, kan het enkel nog overwinteren in de UCL indien PSG verliest bij Man City. Het laatste duel PSG-Club is dan beslissend.
 • Als Club minstens gelijk speelt tegen Leipzig, is het zeker van Europees voetbal na nieuwjaar. Zelfs al zou Leipzig op de laatste speeldag nog op gelijke hoogte komen, dan is het onderlinge resultaat met Leipzig in het voordeel van Club.
 • Als Club verliest, dan moet het op de laatste speeldag een beter resultaat halen bij PSG dan Leipzig thuis tegen Man City.

Over de scheidsrechter

De Italiaanse ref Davide Massa werd aangeduid voor het belangrijke UCL-duel tussen Club en Leipzig. Hij wordt bijgestaan door zijn landgenoten: assistent-refs Filippo Meli en Stefano Alassio, vierde official Daniele Chiffi en VAR Paolo Valeri, bijgestaan door Massimiliano Irrati.

Davide Massa is een UEFA-ref van de Eerste Categorie, de op één na hoogste categorie van de UEFA. Hij is afkomstig uit de noord-westerijke Italiaanse kuststad Imperia. Massa floot al 1 keer eerder een Europees duel van Club: in 2018 leidde hij het thuisduel in de UCL-groepsfase tegen Atlético Madrid (0-0). Van Leipzig leidde hij nog geen eerdere duels.

Enkele leuke weetjes

Als Club 2 keer raak kan treffen, dan scoort het de 500e Europese goal uit zijn geschiedenis. De teller staat momenteel op 498 Europese doelpunten.Blauw-Zwart speelde al 15 keer eerder thuis tegen een Duitse tegenstander. Het behaalde daarin 8 zeges, speelde 2 keer gelijk en verloor 5 keer. Dit is de 87e wedstrijd van Blauw-Zwart in de UEFA Champions League en de 53e in de groepsfase.

Over de covid maatregelen

Om 19 uur, twee uur voor de match, gaan de poorten van het Fort open. Om wachtrijen aan het stadion te vermijden, kom je dus best tijdig naar de match. Vergeet je Covid Safe Ticket, wedstrijdticket én mondmasker niet om vlot door de controles te geraken.

Controle 1: Covid Safe Ticket (geprint of in de Covid Safe App) + identiteitskaart.

Wanneer kan je binnen in het Jan Breydelstadion?

 • Je bent in het bezit van een vaccinatiecertificaat: je bent meer dan 2 weken volledig ingeënt;
 • je hebt een herstelcertificaat van minder dan 6 maanden (11 dagen na en max 180 dagen na positieve PCR-test);
 • je hebt een PCR-test laten afnemen, met een negatief resultaat: geldigheid = dag van de test plus 2 dagen;
 • je hebt een snelle antigeentest laten afnemen door medisch geschoold personeel, met een negatief resultaat: geldigheid = dag van test plus 1 dag.
 • Je bent jonger dan 12 jaar en 2 maanden.

Het Covid Safe ticket is verplicht vanuit de Federale overheid en voor iedereen haalbaar. Je dient de meest recente QR-code in te laten scannen (bv. Pfizer 2e / J&J enige). Alle info over het Covid Safe Ticket kan je hier vinden.

Controle 2: Jouw (digitaal of afgeprinte) ticket

In tegenstelling tot vorige wedstrijden is het mondmasker opnieuw verplicht gedurende de volledige avond. Je draagt je mondmasker dus bij aankomst in het stadion, op de tribunes en in binnenruimtes vanaf de leeftijd van 10 jaar. Het mondmasker mag énkel afgezet worden bij het zitten in de horeca-, business- en hospitality-aangelegenheden om te eten en te drinken. Gelieve de maatregelen dus te respecteren en er ondanks de verstrengingen een geweldige voetbalavond van te maken!

Over de Youth League

Ook onze youngsters van Club NXT spelen vandaag een zeer belangrijke wedstrijd tegen RB Leipzig. De U19 telt acht punten en is samen met PSG groepsleider. Wil je hen aanmoedigen richting Europese overwintering? Dat kan voor slechts €5. Koop je tickets via ticket.clubbrugge.be of aan het loket. De match wordt om 15u00 afgetrapt in The Nest en er liggen nog verschillende scenario's op tafel.

 • Als PSG wint in Manchester is Club NXT sowieso geplaatst.
 • Als PSG gelijk speelt in Manchester en Club NXT wint tegen Leipzig zijn we ook sowieso geplaatst.
 • Als Manchester wint tegen PSG dan is alles nog mogelijk (ongeacht resultaat van Club NXT tegen Leipzig).

Bovendien gaat enkel de eerste uit de groep rechtstreeks door naar de 1/16e finales. De tweede speelt nog een extra wedstrijd.

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in