vrijdag 15 oktober 2021 22:45

Vormer bezorgt Club 2-0 thuiszege tegen KV Kortrijk

Club Brugge heeft op eigen veld een 2-0 overwinning geboekt tegen KV Kortrijk. Ruud Vormer opende de score met een prachtige vrije trap en zorgde op slag van rust voor de 2-0 eindstand.

Philippe Clement voerde drie wijzigingen door aan het team dat twee weken geleden aan de aftrap verscheen tegen Anderlecht. Achterin kwamen Brandon Mechele en Faitout Maouassa in de plaats van Hendry en Sobol, terwijl op het middenveld kapitein Ruud Vormer Balanta verving. KV Kortrijk – met nieuwe coach Karim Belhocine – begon het scherpst aan de partij. Zo moest Mignolet al in de eerste minuut een lage voorzet vanop rechts onderscheppen, terwijl kort daarop Dewaele geen ploegmaat kon bereiken.

Sowah spurt voorbij Sainsbury
Sowah spurt voorbij Sainsbury

Na tien minuten namen de Bruggelingen het commando over. Zo kon Sainsbury nog net een voorzet van Vormer wegwerken, terwijl een nieuwe poging van de Nederlander werd afgeblokt door Palaversa. Even later leek het doel van Kortrijkdoelman Ilic wel een flipperkast, maar schoten van Vormer, Lang, Sowah en opnieuw Vormer werden telkens afgeblokt. Even later pareerde Ilic een kopbal van De Ketelaere, terwijl een schot van Mata werd afgeblokt. Aan de overkant ging een poging van Selemani over doel en werd een schot van Fixelles afgeblokt.

Vormer krulde een vrije trap heerlijk in doel
Vormer krulde een vrije trap heerlijk in doel

Het was uiteindelijk Ruud Vormer die de score kon openen: de Brugse kapitein krulde een vrije trap heerlijk in doel. Blauw-Zwart nam geen genoegen met die ene goal en duwde meteen door: Lang kon net niet bij een voorzet van Sowah, Sainsbury tikte een nieuwe voorzet van Sowah net niet in eigen doel, een kopbal van Vanaken ging voorlangs en Ilic redde een schot van Maouassa. De verdiende 2-0 viel uiteindelijk in de blessuretijd van de eerste helft: Lang gaf de bal knap mee met Vormer en die trapte zijn tweede doelpunt van de avond binnen.

Direct na de pauze toonden de bezoekers dat ze zich nog niet gewonnen gaven: een voorzet van Dewaele werd door Gueye net voorlangs gedevieerd. Club kwam goed weg en ging daarna meteen op zoek naar het verlossende derde doelpunt: na een prachtige actie van Lang bracht Ilic redding, De Ketelaere kopte een voorzet van Mata naast en ook een afgeweken schot van Lang ging niet binnen. Tussendoor kon Fixelles niet profiteren van een aarzeling achterin bij Club.

De 3-0 hing in de lucht, maar viel niet: een schot van Sowah ging voorlangs, De Ketelaere kon net niet bij een voorzet van Maouassa en Vormer besloot recht op doelman Ilic. Ook de ingevallen Dost kwam dicht bij een doelpunt, maar na een voorzet van Lang eindigde zijn deviatie in de handen van Ilic. Aan de overkant ging Badamosi neer in de zestien meter na een duel met Nsoki, maar de VAR oordeelde dat het geen strafschop was.

José Izquierdo maakte zijn rentree bij Blauw-Zwart
José Izquierdo maakte zijn rentree bij Blauw-Zwart

Dik tien minuten voor tijd vierde José Izquierdo onder luid applaus zijn rentree bij Blauw-Zwart. Scoren lukte echter niet meer voor de Bruggelingen. In de slotfase kwamen de bezoekers wel nog twee keer dicht bij een doelpunt: na een te korte terugspeelbal van Mechele kon Mbayo niet profiteren en even later mikte diezelfde Mbayo het leer in het zijnet. Het bleef dus 2-0, waardoor Club Brugge voorlopig opnieuw aan kop van het klassement komt.

 

Jupiler Pro League – Speeldag 11
Toeschouwers:
27.000 – Jan Breydelstadion
Scheidsrechter: Bert Put
Club Brugge: Simon Mignolet – Clinton Mata, Brandon Mechele, Stanley Nsoki, Faitout Maouassa (69’ Eduard Sobol) – Mats Rits, Ruud Vormer, Hans Vanaken (69’ Bas Dost) – Kamal Sowah (86’ Ignace Van der Brempt), Charles De Ketelaere (69’ Noah Mbamba), Noa Lang (78’ José Izquierdo). Bank: Senne Lammens, Nick Shinton, Jack Hendry, Federico Ricca en Antonio Nusa. Coach: Philippe Clement.
KV Kortrijk: Marko Ilic – Gilles Dewaele, Trent Sainsbury, Aleksandar Radovanovic, Kristof D’Haene – Marlos Moreno (85’ Dylan Mbayo), Kévin Vandendriessche, Mathias Fixelles (58’ Victor Torp), Ante Palaversa, Faïz Selemani – Pape Gueye (58’ Mohamed Badamosi). Coach: Karim Belhocine.
Gele kaarten: Radovanovic, Sainsbury, Dewaele, De Ketelaere, Moreno, Selemani, Sobol, Dost.
Rode kaarten: geen
Doelpunten: 32’ Vormer (1-0), 45+1’ Vormer (2-0).

Tekst: Steven Floin

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in