Vormer bezorgt Club nipte zege op Lokeren

Club Brugge heeft 2018 afgesloten met een nipte 0-1 zege op Lokeren. De wedstrijd bleef lange tijd gesloten, maar het was de ingevallen Vormer die twintig minuten voor tijd de partij kon beslissen.

Text: 

Stefano Denswil en Ruud Vormer keerden allebei terug uit schorsing, maar Ivan Leko koos voor dezelfde elf spelers die zondag Antwerp klopten. De Bruggelingen zakten uiteraard met vertrouwen af naar Daknam en aasden op een vroege voorsprong. Dat leek ook te lukken toen Schrijvers na een kopbal van Mitrović de rebound kon binnenschieten, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Die verschroeiende start kende echter geen vervolg, want het tempo ging daarna drastisch naar beneden.

Wesley in duel met Deschacht
Wesley in duel met Deschacht

Blauw-Zwart was het beste aan de match begonnen, maar Lokeren kon na verloop van tijd het evenwicht herstellen. Dat resulteerde ook in enkele kleine kansen voor de thuisploeg: een schot van Jovanovic ging via een Brugs been naast, terwijl ook Cevallos en Overmeire hun pogingen niet konden kadreren. De beste kans viel op het kwartier aan de overkant voor Emmanuel Dennis. De Nigeriaan sneed naar binnen en haalde zwaar uit, maar doelman Verhulst bracht redding.

Dennis zorgde voor de meeste dreiging
Dennis zorgde voor de meeste dreiging
Text: 

De Bruggelingen speelden echter te traag en te slordig om Lokeren in de problemen te brengen. Op het halfuur kon Wesley plots Deschacht de bal ontfutselen, maar zijn voorzet werd nog net weggewerkt. Op slag van rust kregen beide teams wel nog een prima kans. Eerst kon De Ridder een voorzet van Cevallos niet verzilveren, terwijl aan de overkant Schrijvers over de bal trapte na een prima actie van Dennis.

Na de pauze schakelde Club meteen een versnelling hoger. Zo moest Verhulst direct redding brengen op een schot van Wesley en een voorzet van Schrijvers. De beste kans was opnieuw voor Dennis, maar de Lokerse doelman pareerde zijn schot. De Waaslanders kraakten niet en konden zelf ook voor gevaar zorgen. Horvath kende evenwel geen problemen op twee pogingen van Jovanovic. Op het uur kwam opnieuw Dennis dicht bij de 0-1: op voorzet van Mata kopte de Nigeriaan het leer net naast.

Text: 

De tijd tikte intussen weg en dus greep Leko in: Cools en Vormer kwamen in de plaats van Mata en Nakamba. Die wissel wierp ook meteen zijn vruchten af. Verhulst kon eerst nog redding brengen op een voorzet van Cools, maar enkele minuten later was de 0-1 alsnog een feit. Schrijvers gaf de bal mee met Ruud Vormer en die trapte de bal via de binnenkant van de paal in doel. Lokeren probeerde meteen te reageren, maar Terki kopte een voorzet van De Ridder over doel.

Ruud Vormer scoorde twintig minuten voor tijd het enige doelpunt
Ruud Vormer scoorde twintig minuten voor tijd het enige doelpunt

Trond Sollied joeg zijn manschappen in de slotfase naar voor, maar echt in de problemen kwam Club niet. Horvath kon een diepe bal net voor Jovanovic wegboksen en De Ridder kon net niet bij een scherpe voorzet. Het was uiteindelijk Blauw-Zwart dat nog het dichtste bij een tweede doelpunt kwam: Schrijvers mikte recht op Verhulst, terwijl ook Wesley de Lokerse doelman niet kon verschalken. Het bleef dus 0-1, waardoor Club Brugge 2018 afsluit met een driepunter. De achterstand op leider Genk blijft zo zeven punten.

Jupiler Pro League – Speeldag 21

Toeschouwers: 6.000 – Daknamstadion

Scheidsrechter: Nathan Verboomen

Lokeren: Davino Verhulst – Bambo Diaby, Jakov Filipovic, Olivier Deschacht (93’ Laurens Symons), Mario Ticinovic (74’ Ari Skulason) – Killian Overmeire, Lukas Marecek, José Cevallos – Mehdi Terki, Djordje Jovanovic, Steve De Ridder. Coach: Trond Sollied.

Club Brugge: Ethan Horvath – Benoît Poulain, Brandon Mechele, Matej Mitrović – Clinton Mata (63’ Dion Cools), Mats Rits, Marvelous Nakamba (64’ Ruud Vormer), Hans Vanaken, Emmanuel Dennis (89’ Luan Peres) – Siebe Schrijvers, Wesley Moraes. Bank: Karlo Letica, Stefano Denswil, Saulo Decarli, Cyril Ngonge en Loïs Openda. Coach: Ivan Leko.

Gele kaarten: Mata, Diaby, De Ridder.

Rode kaarten: geen

Doelpunten: 69’ Vormer (0-1).

 

Tekst: Steven Floin

Lokeren-Club Brugge 27-12-2018

Related articles