donderdag 4 oktober 2018 17:30

Wandelvoetbalseizoen op gang getrapt bij Club Brugge

Gisteren vond de eerste training plaats van de ‘Club Brugge Legends’, het wandelvoetbalteam van Club Brugge. Onder een stralend zonnetje verzamelden maar liefst 40 spelers op het kunstgrasveld van de Koude Keuken, op wandelafstand van het Jan Breydelstadion. Voor velen was het een blij terugzien met hun teamgenoten van vorig wandelvoetbalseizoen. Maar er waren ook veel nieuwe gezichten aanwezig om de wandelvoetbalsport te ontdekken.

Club Brugge Foundation organiseert 20 wandelvoetbalsessies tussen oktober 2018 en april 2019 onder leiding van coach Ivan Pattyn en assistent Philip Declerck. Als afsluiter van het seizoen zal er een groot wandelvoetbaltornooi plaatsvinden op de oefenvelden van Club Brugge op donderdag 25 april 2019. Tussendoor zullen de spelers van de Club Brugge Legends de blauw-zwarte kleuren verdedigen op tal van binnen -en buitenlandse tornooien.

 

Lopen, het maken van slidings en hoge ballen spelen zijn verboden in deze sport. Dit alles om blessures bij de doelgroep van 55-plussers te voorkomen en het voetbalspel toegankelijk te maken voor hen. De spelersgroep bestaat dit seizoen uit 4 gedreven dames en 36 heren allemaal tussen de 55 en 76 jaar met een passie voor voetbal.

Wandelvoetbalseizoen op gang getrapt bij Club Brugge
Wandelvoetbalseizoen op gang getrapt bij Club Brugge

“Het is fantastisch om te zien dat de opkomst voor het wandelvoetbalteam van Club Brugge zo groot is. Alle 30 spelers die vorig seizoen de wandelvoetbalsport leerden kennen bij Club Brugge waren terug van de partij. Daarnaast waren er 10 nieuwe deelnemers aanwezig die nog nooit wandelvoetbal speelden. Dit toont aan hoe populair deze variant van voetbal is in Brugge.

 

Op onze trainingen kunnen 55-plussers niet alleen hun conditie verbeteren, maar ze kunnen ook nieuwe mensen leren kennen en zo hun vriendenkring uitbreiden. We vormen een (h)echte groep en zijn klaar om er samen een geslaagd seizoen van te maken!”

 

Coach wandelvoetbalteam Club Brugge - Ivan Pattyn

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in