donderdag 18 november 2021 11:30

Winterse bloedinzameling in het Jan Breydelstadion een groot succes

De afgelopen bloedinzameling van het Rode Kruis in het bruisende hart van Club Brugge was een groot succes. In de kleedkamer van onze A-kern zaten zowat alle tijdsloten nokvol. Gekende donoren, maar ook 10 nieuwe donoren kwamen er gisteren belangeloos bloed geven.

Nieuwe donoren in de kijker

Een van deze nieuwe donoren is Bruggeling Frederik Baes, trouwe supporter en abonnee van blauw-zwart en sinds gisterenavond kersverse donor bij het Rode Kruis. “Ik heb altijd al eens bloed willen doneren, alleen kwam het er nooit van. Toen ik de mail van Club kreeg en zag dat er een inzameling was in het Jan Breydelstadion moest ik geen twee keer nadenken. De donatie is zeer goed verlopen én ik heb in de voetsporen van de spelers kunnen lopen. Ik heb geen moment spijt gehad van mijn keuze.”  De start van een traditie? Wij hopen alvast dat we Frederik samen met alle (nieuwe) donoren mogen blijven verwelkomen in het Jan Breydelstadion.

Levensbelangrijke bloedinzamelingen

3% van de Vlamingen geeft bloed terwijl 70% ooit een bloedtransfusie nodig heeft. Een boodschap die meer dan 75 donoren goed begrepen hebben. In de spelerstunnel met zicht op het veld hielp elk van hen mee de bloedvoorraad op peil te houden.

In samenwerking met Jupiler 0.0% bedankten we, met een Club Brugge goodiebag, elke donor voor hun gift. Langs deze weg willen we iedereen bedanken die dit initiatief is komen steunen!

Kon je er gisteren niet bij zijn, maar wil je toch jouw steentje bijdragen en bloed doneren?

Dit kan het hele jaar door bij jou in de buurt. Meer info via www.rodekruis.be/wat-kan-jij-doen/geef-bloed-of-plasma/waar-bloed-of-plasma-geven/

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in