Visual menu

dinsdag 5 juni 2018 18:00

Wordt Abdoulay Diaby de Proximus Player of the Year?

Een heel seizoen konden de Brugse Members maandelijks stemmen voor hun Player of the Month. 7 verschillende spelers wonnen de trofee in de voorbije 10 maanden, 7 spelers maken dus kans op de trofee van Proximus Player of the Year. We breken een lans voor elke kandidaat, vandaag Abdoulay Diaby.

Na een seizoen zonder doelpunten en vol blessures, kreeg het Brugse publiek in 2017-2018 opnieuw de beste ‘Abdou’ te zien. En als de Malinees begint de scoren, volgen de prijzen voor Club. Diaby werd opnieuw Brugs topscorer in het jaar dat Blauw-Zwart de titel greep. In een systeem met 2 spitsen was hij alomtegenwoordig in de aanval. Sprints in de diepte, afhaken om de bal op te halen, slim voor doel opduiken, gecombineerd met een niet-aflatende voorwaartse druk dat Club toeliet zijn aanvallende systeem te spelen.

 

Het leverde Diaby 16 goals en 8 assists op. Opnieuw een mooi cijfer, dat ook de fans was opgevallen. De Malinees werd verkozen tot speler van de maand december én de maand april. Na 3 jaar Club is ‘Abdou’ de spits die de Brugse aanval draagt en de passie om te scoren uitdraagt.

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in