Youssouph Badji: “Dit was een collectief sterke prestatie”

Youssouph Badji kroonde zich tegen Genk tot matchwinnaar. De amper achttienjarige spits speelde een ijzersterke partij en kopte in de slotfase de winning goal binnen. Voor de Senegalees was het - na zijn doelpunt op Eupen - zijn tweede officiële goal voor Club Brugge.

Text: 

“Uiteraard ben ik heel blij met onze overwinning”, sprak de piepjonge spits de aanwezige pers toe. “We wisten dat we tegen een sterke en goede ploeg als Genk heel attent voor de dag moesten komen en ik denk dat we daar heel goed in gelukt zijn. Overal lees je dat Club in een moeilijke periode zit en daardoor werd de druk voor ons nog een beetje groter om hier iets te komen pakken. Vooral in de eerste helft hadden we Genk in de tang en hadden we misschien meer moeten scoren, maar als je alle kansen over de volledige wedstrijd optelt, dan denk ik dat we vandaag verdiend gewonnen hebben.”

Youssouph Badji
Youssouph Badji

De vraag die iedereen zich achteraf stelde was hoe een jonge kerel als hij zich moet voelen nadat hij voor de winning goal zorgde? “Och ja, heel tevreden natuurlijk”, sprak Badji verder. “Blij dat het mij lukte, maar eigenlijk kon het net zo goed iemand anders zijn die scoorde. Ik besef heel goed dat ik nog heel veel moet leren en ik ben heel blij dat ik door de andere jongens aanvaard wordt om in de punt van de aanval te spelen. Op elke training leer ik bij en ik hoop op deze manier mijn steentje te kunnen bijdragen aan de ploeg. Ik vind dat we vandaag een sterke collectieve ploegprestatie hebben neergezet. Voetjes op de grond, goed ogen en oren openzetten op training en dan zien we wel waar we uitkomen.” (FDC)

Related articles