zondag 29 januari 2023 11:45

Zulte - Club: de Club Facts

Voor de laatste wedstrijd van januari maakt Club Brugge de verplaatsing naar de Elindus Arena van Zulte Waregem. Lees hieronder alle Club Facts!

Unibet – Nummer 1 in verantwoord spelen (+18).

DE WEDSTRIJD

Vandaag speelt kersverse Gouden Schoen Simon Mignolet zijn eerste wedstrijd na het winnen van de prestigieuze trofee. Met 6 clean sheets tegen Zulte Waregem is dit de ploeg waar Big Si het vaakst de 0 tegen kon houden. Ook Blauw-Zwart zette de afgelopen wedstrijden tegen de West-Vlaamse streekgenoot een mooie reeks neer. Zo bleef Club Brugge in de 8 vorige onderlinge duels aan de Gaverbeek ongeslagen en trof het maar liefst 23 keer raak.  

In totaal stonden de twee ploegen al 45 keer tegenover elkaar in de eerste klasse, zondag zijn ze voor de 46ste  keer elkaars tegenstander. Van de 18 vorige onderlinge confrontaties bleef Blauw-Zwart maar liefst 17 keer ongeslagen. De laatste keer dat FCB een nederlaag leed in Waregem dateert van 22/08/2015 (2-0 winst voor Zulte). In de heenwedstrijd bleven de ploegen steken op een 1-1 gelijkspel in Jan Breydel.

Tajon Buchanan reist door een schorsing niet mee af naar Zulte Waregem. Denis Odoi en Casper Nielsen moeten een gele kaart vermijden als ze volgende week de topper tegen Antwerp willen spelen.

DE TEGENSTANDER

Het team van M’Baye Leye kende het afgelopen seizoen een moeilijke periode. Zo stond het 7 speeldagen onderaan het klassement, maar intussen klom Essevee op naar een 16de plek. Sinds de WK-break zette Zulte Waregem thuis een mooie reeks neer en bleef het ongeslagen. Hoewel het de laatste 3 wedstrijden in eigen huis niet meer verloor, pakte Essevee dit seizoen 11 op 33 in de Elindus Arena.

Zulte Waregem heeft het vaak moeilijk tegen Blauw-Zwart en dat bewijzen ook de statistieken. Geen enkele ploeg kon vaker scoren tegen Zulte dan Club Brugge (97 treffers). En ook met 5 thuisnederlagen op een rij tegen Blauw-Zwart is er geen enkele andere ploeg die vaker na elkaar kwam winnen aan de Gaverbeek.

MIJLPALEN

- Ferran Jutglà kan zijn 30e match voor Club spelen.

- Als Bjorn Meijer in actie komt, is het zijn 20e competitiematch voor Blauw-Zwart.

- Jack Hendry kan bij zijn terugkeer meteen z'n 25e wedstrijd voor Club spelen in de vaderlandse competitie. 

SCHEIDSRECHTER

De scheidsrechter van dienst is Kevin Van Damme en hij wordt bijgestaan door assistenten Martijn Tiesters, Lennert Jans en Simon Bourdeaud’hui. Alexandre Boucaut neemt samen met Michele Seeldraeyers en Lowie Vander Linden de rol van VAR op zich.

Zondag zal Van Damme nog maar voor de tweede keer in zijn carrière een duel tussen Club Brugge en Zulte Waregem in goede banen leiden. De vorige keer dat hij scheidsrechter was, won Club Brugge thuis met 3-0.

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in