Speeldag 21

1 - 1
95'

Veel schiet Club met dat punt niet op want het kan niet verder afstand nemen van Standard en Gent, dat eerder op de avond ook al gelijk speelde tegen Charleroi. De Carolo's zijn komende zondag de volgende tegenstander van Blauw-Zwart, uiteraard zijn we dan opnieuw van de partij, heel graag tot dan!

95'

Het hoeft niet meer voor Laforge, die de wedstrijd affluit. Club blijft op Stayen steken op een 1-1 gelijkspel.

91'

Moet Club een tweede wedstrijd op rij tevreden zijn met slechts een punt? Nusa trekt zich op gang en gaat op zoek naar de winnende treffer maar zijn schot wordt door Schmidt met de nodige moeite in hoekschop geduwd.

90'

Pas op het veld trapt Sowah meteen op doel maar de Ghanees ziet zijn schot afgeblokt, we krijgen overigens nog vijf minuten toegevoegde tijd.

89'
Wissel
BrunoBocat
88'
Wissel
NielsenRits
87'

Terwijl zowel Rits als Sowah klaarstaan om in te vallen, probeert Nusa Nielsen aan te spelen maar de Deen wordt aan de mouw getrokken, Laforge grijpt niet in.

83'

De Truienaars scoren een tweede maal maar het doelpunt van Bruno wordt na tussenkomst van de VAR niet gevalideerd, het blijft dus 1-1.

81'
Wissel
YaremchukJutgla
78'
Wissel
BuchananNusa
77'
Goal
Bruno
-
Met nog iets minder dan een kwartier op de klok hangen de bordjes opnieuw in evenwicht. Gehinderd door een medemaat kan Mignolet een voorzet van de rechterflank niet vasthouden, de bal rolt voor de voet van Bruno die niet aarzelt om de 1-1 tegen de touwen te duwen.
75'
72'

Club heeft het commando opnieuw overgenomen maar tot echt uitgespeelde kansen komt het evenwel niet, Onyedika probeert het dan maar van ver maar evenwel recht in de handen van Schmidt.

65'

Een diepe bal in de rug van de verdediging wordt opgepikt door Yaremchuk die knap aflegt tot bij Nielsen, de kersverse papa haalt meteen uit maar mikt evenwel naast het kader, het blijft 0-1.

63'

Ondanks de hoge pressing vanwege STVV komt Club er goed uit via ondermeer Vanaken en Lang maar uiteindelijk wordt de voorzet van Meijer over de achterlijn gezet, de daarop kort genomen hoekschop levert de Bruggelingen verder niks op.

61'
Wissel
DumontReitz
59'
57'
Gele kaart
Boya
56'

In tegenstelling tot de eerste helft toont de thuisploeg meer aanvalslust en Okazaki pikt een doorsteekbal van Koita meteen mee maar de Japanner vindt Mignolet op zijn weg waardoor Meijer kan opruimen, alweer een prima tussenkomst vanwege de Brugse doelman.

51'
Gele kaart
Meijer
Meijer kijkt tegen geel aan wanneer hij bij het trappen van de bal ongewild de voet van Boya raakt, scheidsrechter Laforge toont zich eerder streng voor de Nederlander.
50'

Hayashi ontdoet zich knap van Meijer maar gelukkig is er centraal Sylla om de voorzet van de Japanse winger over de zijlijn te zetten.

47'

Via Mata dwingt STVV een eerste hoekschop af maar die wordt door Bruno slordig over de achterlijn gezet, het minste gevaar voor Mignolet.

46'

De bal rolt weer op Stayen, wat brengt ons de tweede helft? Er zijn voorlopig geen wissels te melden.

45'
45'
45'

Na exact 45 minuten fluit Laforge de eerste helft af en Club mag de rust in met een 0-1 voorsprong na een owngoal van Janssens.

41'

Een mogelijke aanval voor de thuisploeg wordt afgebroken en Lang bereikt met een steekbal de vrijstaande Yaremchuk maar de Oekraïner wordt terecht afgevlagd wegens buitenspel.

39'

Yaremchuk legt een hoge voorzet perfect af tot bij Vanaken die meteen knap doorspeelt richting de spurtende Lang maar Schmidt is goed uitgekomen en is eerder op de bal.

36'

Het thuispubliek claimt een strafschop wanneer Hashioka in de Brugse zestien neergaat maar scheidsrechter Laforge fluit een fout tegen de Japanner, ook de VAR grijpt niet in.

33'

Het balbezit en de combinaties blijven voor Club en Yaremchuk probeert het vanuit de tweede lijn maar evenwel zonder echt groot gevaar voor de Japanse doelman bij de thuisploeg.

31'

Net na het halfuur komt Club dicht bij de 0-2 wanneer Lang vanaf de achterlijn kan voorzetten maar de kopbal van Yaremchuk wordt door een thuisverdediger nog net afgeblokt, ook Meijer stond klaar om eventueel voor gevaar te zorgen.

25'
(Own)Goal
Janssens
-
GOOOOOAAAAALLLLL - Daar is de verdiende voorsprong dan toch! Vanaken speelt op rechts Buchanan mooi vrij en onder druk van Yaremchuk duwt Janssens de voorzet van de Canadese winger onvrijwillig in eigen doel!
24'

STVV loert op de counter en Hayashi gaat achter een diepe bal aan, hij toont zich sneller dan Sylla maar gelukkig is de afwerking van de Japanner onzorgvuldig.

21'

Halverwege de eerste helft voert Club de druk nog verder op, eerst komt Buchanan net niet aan trappen toe, daarna ziet Lang zijn schot afgeblokt en kopt Sylla ruimschoots naast.

19'

Een voorzet van Lang richting Vanaken en Yaremchuk is te laag waardoor de thuisdefensie het leer met het hoofd kan ontzetten, Club blijft op zoek gaan naar de openingstreffer.

16'

Nadat eerder fouten op Lang en Buchanan onbestraft bleven, laat scheidsrechter Laforge ook nu de kaart op zak na een duidelijke fout bij Mata. Ook Odoi ontsnapt aan geel wanneer hij heel professioneel een counter van de thuisploeg weet af te breken.

14'

Odoi let goed op en pikt een afvallende bal goed mee, na samenspel met Vanaken opent hij knap tot bij Lang maar die ziet zijn schot in hoekschop gekeerd door Schmidt.

11'
10'

Zowel Buchanan op rechts en Lang op links worden in balbezit meteen opgejaagd, verder zet STVV een stevig blok neer waardoor de ruimtes om te combineren wel heel klein worden, niettemin probeert Club in deze openingsfase de wedstrijd naar zich toe te trekken.

6'

Het was even wachten op de eerste mogelijkheid van de partij en die komt er ook na een prima collectieve aanval vanwege Club maar uiteindelijk gaat de trap van Mata via een Truiense voet in hoekschop.

1'

Onze gedachten zijn uiteraard bij de afgevoerde supporter maar ondertussen zijn we er wel aan begonnen, het is Club dat heeft afgetrapt.

Wissel
LangSowah

Aangezien er iemand in het uitvak gereanimeerd wordt, is het even wachten op de aftrap.

Een koude donderdagavond, een laat aanvangsuur : een eerder karig bezet Stayen ziet hoe beide teams het kunstgrasveld betreden, we zijn er bijna helemaal klaar voor.

De afsluitende wedstrijd van de 21ste competitiespeeldag werd toevertrouwd aan Nicolas Laforge. Op het kunstgrasveld van Stayen zal hij worden bijgestaan door zijn assistenten Yves Deneve en Vito Di Vincenzo en vierde official Theophile Diskeuve. De videoref in Tubeke luistert naar de naam van Lothar Dhondt.

Voor Simon Mignolet is de uitwedstrijd bij STVV een terugkeer naar de plaats waar het voor hem allemaal begon. Via Sunderland en Liverpool kwam de Truienaar enkele seizoen terug bij Club terecht en vanavond speelt de doelman reeds zijn 170ste officiële en 125ste competitiewedstrijd voor Blauw-Zwart.

In vergelijking met de wedstrijd tegen Anderlecht valt er één wijziging te noteren in het elftal van coach Parker, Sylla neemt de plaats in van Brandon Mechele en vormt samen met Clinton Mata, Denis Odoi en Bjorn Meijer de Brugse defensie uit. Op het middenveld is er andermaal het drietal Vanaken, Raphael Onyedika en de gisteren papa geworden Casper Nielsen. Voorin spelen Tajon Buchanan en Noa Lang in functie van diepste spits Yaremchuk.

Laatstgenoemde reisde, net als Eder Balanta overigens, alvast niet mee richting Limburg; de Deense international is nog niet volledig hersteld na zijn heupblessure. Anderzijds is er de terugkeer van Abakar Sylla en werd Josef Bursik een eerste keer in de selectie opgenomen. Deze 22-jarige doelman en Engels jeugdinternational komt over van Stoke City en ondertekende een langdurig contract bij Blauw-Zwart.

Uiteraard wil Club het niet zover laten komen en heeft het bovendien nog een appeltje te schillen met STVV, na de pijnlijke uitschakeling in de achtste finales van de Croky Cup. Eerder dit seizoen won Club in de competitie wel met 3-0 van de Kanaries, na doelpunten van Hans Vanaken, Roman Yaremchuk en Andreas Skov Olsen.

Het is de 45ste maal dat STVV en Club Brugge elkaar op Limburgse bodem ontmoeten. Van de vorige 44 confrontaties op Stayen wist Blauw-Zwart er slechts zestien te winnen, werd er veertien maal gelijk gespeeld en werd er veertien maal verloren. Als er vanavond opnieuw wordt verloren, dan nadert de ploeg van coach Hollerbach tot slechts twee punten van de landskampioen.

Club begint aan deze wedstrijd met een achterstand van twintig punten op Genk, terwijl ook Union en Antwerp opnieuw verder afstand namen. Blauw-Zwart is overigens nog lang niet zeker van een plaats bij de top-4 want het voelt zowaar de hete adem van zowel Gent als Standard in de nek.

In zijn 30ste officiële wedstrijd van het seizoen hoopt Club Brugge een eerste zege onder Scott Parker te behalen, nadat eerder werd verloren op bezoek bij leider Genk en het gelijkspel van afgelopen weekend thuis tegen Anderlecht.

Goedenavond en welkom vanuit het verre Limburg, welkom vanuit Stayen voor de wedstrijd tussen STVV en Club Brugge, op speeldag 21 van de reguliere competitie in de Jupiler Pro League.

  • 1 - 1

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in