2016-2020: Perfecte formule voor succes

Na de welverdiende en langverwachte 14e kampioenschapstrofee, verlangde Club naar meer. Een teleurstellende Europese campagne liet iedereen zien dat er nog punten te verbeteren waren, maar Blauw-Zwart verwierf de stukken die nodig waren om bovenaan het Belgische voetbal te blijven. Het laatste seizoen onder Michel Preud'homme bracht geen ander zilverwerk dan de Supercup in de zomer, maar aan het einde van een periode van 3 jaar kan niet genoeg worden benadrukt hoeveel Preud'homme en zijn staf hebben betekend voor de ontwikkeling van de Club.

 

Tot verbazing van veel analisten en experts heeft Club ex-speler Ivan Leko in de zomer van 2017 aangesteld als de nieuwe manager van het eerste elftal. De Kroaat kwam van STVV en had geen indrukwekkend cv, maar dat maakte hij goed in passie en zijn benadering van voetbal. Een vroegtijdig einde van het Europese avontuur leverde de twijfelaars munitie op, maar met een aanvallende 3-5-2 veroverde Club de competitie stormachtig, cruisend naar de eerste plaats waar ze het hele seizoen bleven. De nieuw aangestelde aanvoerder Ruud Vormer vestigde zich als een van de beste doelpuntenmakers in Europa en werd beloond met zijn eerste Gouden Schoen, de tweede van een unieke vier-op-een-rij-club die Club in die jaren zou winnen.

 

Het maakte niet uit wie er voor een recordbedrag werd verkocht of wat er buiten het veld gebeurde, Club Brugge was altijd in de race voor de titel. In Europa zorgde een derde plaats in de groepsfase van de Champions League met een paar indrukwekkende resultaten in Dortmund en Monaco voor wat ophef. Het bereiken van opeenvolgende groepsfase via de moeilijke kwalificaties onder nieuwe hoofdtrainer Philippe Clement deed dat nog meer. Buiten het veld bleef Club spelers als Wesley Moraes en Arnaut Danjuma verkopen voor altijd groeiende aantallen, terwijl ze hun eigen transferrecord meerdere keren verbraken om de ploeg te versterken. Met het nieuwe Belfius Basecamp en plannen voor een stadion met 40.000 zitplaatsen naast de oude Jan Breydel, ziet de toekomst er rooskleurig uit voor de trots van Brugge. In 2020 won Club dan ook de 16e landstitel toen de competitie op de voorlaatste speeldag werd stopgezet door de coronacrisis. Club had toen al 70 punten behaald met een kloof van 15 punten op plaats 2.

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in