Visual menu

Schoolvoetbalcompetitie

De Community Champions League (CCL) is een spannende schoolvoetbalcompetitie voor jongens en meisjes van 10 tot en met 12 jaar (5de en 6de leerjaar) waar fairplay en respect voorop staat. Vanaf september 2021 nemen teams uit verschillende scholen, uit Brugge en omstreken, het op tegen elkaar tijdens 10 spannende competitiespeeldagen. Elke deelnemende school stelt zijn team samen en speelt de thuiswedstrijden op een geselecteerd veld of pleintje in de buurt van de school of op de school zelf.

No Heart/No Glory - puntensysteem

Het winnen van de wedstrijden is niet het belangrijkste. Ook met een sportieve houding en goed gedrag op en rondom je eigen schoolstadion verdien je punten via het ‘No Heart/No Glory’-puntensysteem. De scheidsrechter houdt samen met de wedstrijdbegeleider de wedstrijd goed in de gaten en zal jullie ook beoordelen op houding en gedrag. Bekijk HIER het volledige spelreglement met het puntensysteem.

Doe mee met jouw schoolteam

Ben je een sportieve en sociale school in de buurt van Brugge of omstreken? Hebben jullie minstens 10 enthousiaste leerlingen uit het vijfde en/of zesde leerjaar? Zo worden jullie één van de bestaande schoolteams. Het team wordt begeleid door een ouder of leerkracht van de school. Deze persoon is jullie teamcoach. Deelnemen aan Community Champions League is volledig gratis. Club Brugge zorgt er ook voor dat elk team uitgerust wordt met een Community Champions League Club Brugge-tenue. Helemaal onderaan deze pagina kan je je school inschrijven. 

Je eigen schoolstadion

Samen vormen jullie een team en hebben jullie zelfs een eigen stadion op de school of in de buurt van de school! Dit kan een grasveldje, speelplein, oefenveld zijn in de buurt of jullie eigen sporthal/speelplaats op school. Jullie zorgen er voor dat jullie stadion er professioneel bij ligt! Ook zorg je voor een goede sfeer tijdens de wedstrijden, zodat de mensen uit jouw buurt graag naar de wedstrijden komen kijken. Misschien worden zij wel jullie vaste supporters en helpen ze met het organiseren van buurtbijdrages! 

Winnaar Community Champions League Club Brugge 2022

Na een maandenlange strijd zal op de finaledag de winnaar bekend zijn. Deze school mag zich de allereerste 'Community Champions League Club Brugge Kampioen' noemen. De winnaar mag Club Brugge vertegenwoordigen op het internationale Community Champions League Festival 2022 waar ze het opnemen tegen teams van Chelsea, Feyenoord, Benfica en andere Europese topclubs. (exacte locatie en data volgt later)

COMMUNITY CHAMPIONS LEAGUE SAMEN MET 9 ANDERE EUROPESE VOETBALCLUBS

De Community Champions League is een EFDN project in samenwerking met 9 maatschappelijk geëngageerde profclubs uit Nederland - Feyenoord & NAC Breda, Engeland - Chelsea FC, Schotland - Aberdeen, Noorwegen - Vålerenga Fotball, Portugal - SL Benfica, Hongarije - Ferencvarosi TC, Duitsland - Werder Bremen & uiteraard Club Brugge als Belgische vertegenwoordiger. Samen voeren ze dit pan-europees project uit in samenwerking met EFDN, met de financiële steun van het Erasmus+ programma van de Europese Commissie.

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in