Schoolvoetbalcompetitie

De Community Champions League (CCL) is een spannende schoolvoetbalcompetitie voor jongens en meisjes van 10 tot en met 12 jaar (5de en 6de leerjaar) waar fairplay en respect voorop staan. Vanaf september 2021 nemen teams uit verschillende scholen, uit Brugge en omstreken, het op tegen elkaar tijdens verschillende spannende competitiespeeldagen. Elke deelnemende school stelt een team samen en speelt de thuiswedstrijden op een geselecteerd veld of pleintje in de buurt van de school of op de school zelf.

Doe mee met jouw schoolteam

Ben je een sportieve en sociale school in de buurt van Brugge of omstreken? Hebben jullie minstens 10 enthousiaste leerlingen uit het 5de en/of 6de leerjaar? Aarzel dan niet en schrijf jouw schoolteam nu gratis in voor de Community Champions League! Elk team wordt begeleid door een teamcoach. Dit kan een ouder of een leerkracht zijn, die het team elke week langs de zijlin motiveert en coacht. Na de inschrjiving voorziet Club Brugge voor elk deelnemend team een Community Champions League Club Brugge-tenue. Helemaal onderaan deze pagina kan je jouw schoolteam inschrijven. 

  

No Heart/No Glory - puntensysteem

Bij de Community Champions League is het winnen van wedstrijden is niet het allerbelangrijkste. Door een sportieve houding en goed gedrag, zowel op als naast het voetbalveld, verdienen de teams punten via het No Heart/No Glory - puntensysteem. De scheidsrechter houdt samen met de wedstrijdbegeleider de wedstrijd goed in de gaten en samen beoordelen ze de teams op houding en gedrag.

Hier kunnen jullie het No Heart/No Glory - puntensysteem vinden. 

Kies jouw eigen schoolstadion

Samen vormen jullie een team en hebben jullie zelfs een eigen stadion op de school of in de buurt van de school. Dit kan een grasveldje, speelplein of oefenveld in de buurt zijn. Ook jullie eigen sporthal en/of speelplaats op school isvoldioet om de wedstrijden te spelen. De deelnemende teams zorgen er elke wedstrijd voor dat hun stadion er professioneel bij ligt, zo kunnen er Ook zorg je voor een goede sfeer tijdens de wedstrijden, zodat de mensen uit jouw buurt graag naar de wedstrijden komen kijken. Misschien worden zij wel jullie vaste supporters en helpen ze met het organiseren van buurtbijdrages! 

  

SAMEN MET ANDERE EUROPESE VOETBALCLUBS

De Community Champions League is een EFDN project in samenwerking met 8 andere maatschappelijk geëngageerde profclubs uit Nederland (Feyenoord & NAC Breda), Engeland (Chelsea FC), Schotland (Aberdeen), Noorwegen (Vålerenga Fotball), Portugal (SL Benfica), Hongarije (Ferencvarosi TC) en Duitsland (Werder Bremen). Club Brugge is uiteraard de Belgische vertegenwoordiger. Dit pan-europees project is een samenwerking tussen EFDN en de profclubs, met de financiële steun van het Erasmus+ programma van de Europese Commissie.

  

Winnaar Community Champions League

Na een maandenlange competitie zal op de finaledag een winnaar bekend zijn. Deze school mag zich de 'Community Champions League Club Brugge Kampioen' noemen. De winnaar mag Club Brugge vertegenwoordigen op het internationale Community Champions League Festival 2022. Daar nemen ze het op tegen verschillende internationale teams zoals Chelsea, Feyenoord en Benfica.

Meer nieuws over het project Community Champions League

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in