You are here

Wat is Community Champions League

De Community Champions League (CCL) is een spannende schoolvoetbalcompetitie voor jongens en meisjes van 10 tot en met 12 jaar (5de en 6de leerjaar).  Vanaf september 2020 nemen teams uit verschillende scholen, uit Brugge en omstreken, het op tegen elkaar tijdens 10 spannende competitiespeeldagen. Elke school kan met een team meedoen en speelt zijn thuiswedstrijden op een geselecteerd veld of pleintje in de buurt van de school of op de school zelf.

No Heart/No Glory - puntensysteem

Het winnen van de wedstrijden is niet het belangrijkste. Ook met een sportieve houding en goed gedrag op en rondom je eigen schoolstadion kun je punten verdienen via het ‘No Heart/No Glory’-puntensysteem. De scheidsrechter houdt samen met de wedstrijdbegeleider de wedstrijd goed in de gaten en zal jullie ook beoordelen op houding en gedrag. Bekijk HIER het volledige spelreglement met het puntensysteem.

Hoe deelnemen?

Ben je een sportieve en sociale school in de buurt van Brugge of omstreken? Hebben jullie minstens 10 enthousiaste leerlingen uit het vijfde en/of zesde leerjaar? Zo worden jullie één van de bestaande scholenteams. Het team wordt begeleid door een ouder of leerkracht van de school. Deze persoon is jullie teamcoach. Deelnemen aan Community Champions League is volledig gratis. Club Brugge zorgt er ook voor dat elk team uitgerust wordt met een Community Champions League-tenue. Helemaal onderaan deze pagina kan je je school inschrijven. 

Waar gaat dit door?

Samen vormen jullie een team en hebben jullie zelfs een eigen stadion in de school of in de buurt van de school! Dit kan een grasveldje, speelplein of oefenveld zijn in de buurt of jullie eigen sporthal/speelplaats op school. Jullie zorgen er voor dat jullie stadion er professioneel bij ligt! Ook zorg je voor een goede sfeer tijdens de wedstrijden, zodat de mensen uit jouw buurt graag naar de wedstrijden komen kijken. Misschien worden zij wel jullie vaste supporters en helpen ze met het organiseren van sociale acties! 

Text: 

Winnaar Community Champions League Club Brugge 2021

Na een maandenlange strijd zal op de finaledag op 5 mei 2021 de winnaar bekend zijn. Deze school mag zich de allereerste 'Community Champions League Club Brugge Kampioen' noemen. De winnaar mag Club Brugge vertegenwoordigen op het internationale Community Champions League Festival 2021 waar ze het opnemen tegen teams van Chelsea, Feyenoord, Benfica en andere Europese topclubs. (exacte locatie en data volgt later)

Text: 

COMMUNITY CHAMPIONS LEAGUE SAMEN MET 9 ANDERE EUROPESE VOETBALCLUBS

De Community Champions League is een EFDN project in samenwerking met 9 maatschappelijk geëngageerde profclubs uit Nederland - Feyenoord & NAC Breda, Engeland - Chelsea FC, Schotland - Aberdeen, Noorwegen - Vålerenga Fotball, Portugal - SL Benfica, Hongarije - Ferencvarosi TC, Duitsland - Werder Bremen & uiteraard Club Brugge als Belgische vertegenwoordiger. Samen voeren ze dit pan-europees project uit in samenwerking met EFDN, met de financiële steun van het Erasmus+ programma van de Europese Commissie.