Speeldag 3

2 - 1
  • 2 - 1
  • 1 - 1
  • 2 - 0

Tienkoppig Club klopt Beerschot

Na Thes Sport en Lierse Kempenzonen was Beerschot deze middag de derde tegenstander in het Belfius Basecamp. Club moest het overgrote deel van de wedstrijd met tien man spelen, maar won uiteindelijk wel met 2-1 na doelpunten van Jutglà en Servais.

Club en Beerschot speelden twee keer 60 minuten. In de startende elf had trainer Karl Hoefkens achterin plaats voor het trio Mata, Otasowie en Nsoki. Nusa en nieuwkomer Meijer bemanden de flanken. Op het middenveld zagen we de drietand Balanta, Vormer en Sandra. Voorin namen Jutglà en Okereke de spitsenpositie in.

Beerschot begon het scherpst aan de partij met enkele kleine kansen. Na een dikke tien minuten spelen kon Baeten richting doel trappen, maar Shinton kon goed redden. In de nabeurt wou Nsoki ontzetten, maar hij werd hardhandig getackeld door Baeten. Nsoki reageerde daarna te fel en hij werd prompt naar de kleedkamers gestuurd met een rode kaart.

Wat volgde was een hele periode met veel middenveldspel en weinig echte kansen. Beerschot probeerde de man-meersituatie uit te spelen, maar achterin hield Club behoorlijk makkelijk stand. Na een korte drankpauze kon Sowah zich goed doorzetten op de flank. Hij dwong een hoekschop af die Vormer op het hoofd van nieuwkomer Jutglà schilderde. Al teruglopend kopte de Spaanse spits de bal staalhard tegen de netten: 1-0 voor Club.

Een vrije trap van Vaca tegen de paal was daarna het enige gevaar van de eerste helft. Blauw-Zwart ging zo met een voorsprong de rust in. Voor de tweede 60 minuten stuurde Hoefkens acht andere jongens het veld in. Enkel Sowah en Shinton bleven staan. Na een kwartier spelen kon Beerschot profiteren van minder uitvoetballen achterin bij Club. Goossens kon van dichtbij de gelijkmaker scoren.

Rond de 105e minuut mocht Servais een vrije trap nemen aan de rand van de zestien. De jonge winger lifte de bal perfect over het muurtje en zette Club opnieuw op voorsprong. Hij zette zo de eindscore op het bord. De spelers maken zich nu op voor een intensieve stage in het Nederlandse Wageningen.

Doelpunten: Jutglà (’49), Goossens (’74), Servais (‘105)

Club Brugge:
Eerste periode: Shinton, Nsoki, Otasowie, Mata, Meijer, Nusa, Balanta, Vormer, Sandra, Jutglà en Okereke (30’ Sowah).

Tweede periode: Shinton, Mondele (90’ Sylla), Hautekiet, Ricca, Sabbe, Audoor, Engels, Mbamba, Talbi (90’ Vermant) en Sowah (90’ Servais).

Beerschot: Vanhamel, Van den Bergh, Matthys, Quirynen, Radic, Vaca, Weymans, Abdullahi, Sebaoui, Rigo en Baeten.

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in