Alle nieuws

Reacties na Club Brugge – Genk

Jupiler Pro League

Na de wedstrijd tegen KRC Genk sprokkelden we reacties van Igor Thiago, Maxim De Cuyper, Hans Vanaken, Denis Odoi en Nicky Hayen.


Igor Thiago: “Ik werk elke dag hard om mezelf te verbeteren”

Igor Thiago scoorde tegen Genk de 3-0 met een heerlijke knal. Ondanks het harde werk in de aanval was het al enkele maanden geleden dat de Braziliaanse spits zich nog trefzeker toonde.

“Ik ben heel blij dat ik vandaag terug scoorde. Om te scoren moet je dikwijls tijd nemen. Je moet hard werken, jezelf continu verbeteren iedere match. Vandaag lukte het uiteindelijk. Ik verloor niet het vertrouwen om dat ik enkele wedstrijden niet scoorde. Je moet gewoon kalm en relaxed blijven. De goals komen wel, dat is voetbal. Ondanks mijn transfer blijf ik elke dag hard werken om mezelf te verbeteren. Nu speel ik goed voetbal en help ik de ploeg door te scoren. Ik ben daar zo blij mee. Bij mijn doelpunt was het gewoon maar trappen. Vanuit mijn positie moet ik proberen op goal te mikken. Ik mikte de bal uiteindelijk in de verste hoek.”

Club doet volop mee voor de titel. “We verdienen dit. We werken hard en we verdienen het op dit ogenblik. We hebben de kans om kampioen te worden, we moeten nu zo blijven verder gaan op dit elan. Alles is mogelijk in het leven, we moeten onszelf elke wedstrijd verbeteren zoals vandaag. Er wachten nog leuke wedstrijden.” (KN)


Maxim De Cuyper: “Dit toont de flow waar we nu in zitten”

Maxim De Cuyper pikte ook zijn doelpunt mee. De jonge verdediger scoorde de vierde goal en ontnam zo Genk het laatste sprankeltje hoop.

“De score geeft niet echt weer hoe de wedstrijd was naar mijn gevoel. Genk was ook wel aanwezig in de eerste helft. Ondanks de grote kansen die we daar al hadden, diepten we de score niet verder uit. 4-0 is misschien iets te zwaar. We hebben heel de match één op één gespeeld en de ruimtes gebruikt bij hun niet snelle, maar wel sterke centrale verdedigers. Bij mijn doelpunt wou ik de bal eigenlijk in de verste hoek deponeren. Het zit gewoon allemaal mee op dit moment en toont de flow waar we in zitten. Ik hoop dat dit momentum zo lang mogelijk blijft duren. We zien wel waar het eindigt. Ik hoop dat we zondag goede benen hebben en dat we terug intensiteit kunnen brengen. Dat is het belangrijkste in deze eindfase van de competitie. Het zit goed bij iedereen in het kopje. Iedereen heeft nieuwe energie gevonden. Dat wordt gewoon weergegeven op het veld. We hebben een nieuwe adem gevonden. Dat is moeilijk om te verklaren, maar het is positief voor ons."

Alleen kunnen de vele wedstrijden mogelijk wel voor vermoeidheid zorgen. "Het is mentaal. Als je 4-0 voorstaat kan je nog negentig minuten lopen, bij een achterstand wil je dat het zo rap mogelijk gedaan is. Al zal het belangrijk zijn om goed te recuperen naar zondag toe."

Club zit nu volop in de titelrace. "We doen nu mee en we deden op deze speeldag samen met Anderlecht een goede zaak. Maar als we twee keer op verplaatsing verliezen, dan ziet het er heel anders uit. We hebben het allebei in eigen handen, dus wat is er nodig? Onze eigen wedstrijden winnen. We voelen sinds we in de flow zitten, dat we de supporters meehebben. We voelden ons met twaalf vandaag, die indruk had je op het veld en in het stadion. Het mooiste is na de goal van Thiago, dat is alleen maar mooi. We voelen geen druk. We jagen meer dan dat we verdedigen. Dat is een klein voordeel." (KN)


Hans Vanaken: “Match per match bekijken“

Club Brugge pakte zwaar uit in zijn thuiswedstrijd tegen Genk. Hans Vanaken scoorde weliswaar niet maar lag aan de basis van het tweede doelpunt. De Limburger kon dan ook breeduit lachend terugblikken op een quasi perfecte avond.

“Deze zege doet enorm veel deugd want de eindscore is het resultaat van een goeie match. We waren vanaf de openingsminuut de dominante ploeg en uiteraard speelt zo’n vroeg doelpunt dan altijd in je voordeel. Zeker in dergelijke wedstrijden is het belangrijk om vroeg te scoren maar al bij al hebben we genoeg kansen gehad om zelfs nog meer te scoren. En dit tegen een Genk dat de laatste weken ook in hele goeie doen is. Ook in de tweede helft kunnen we vroeg scoren en gelukkig staat Michal (Skoras, red) op de juiste plaats om mijn assist knap in doel te verlengen. Ik ben bijzonder blij voor hem want sinds de start van de play-offs is hij reeds bij vijf doelpunten betrokken. Wat hiervoor de reden is? Eerst en vooral krijgt hij nu wel de nodige speelminuten en lijkt hij die speelkansen met twee handen te grijpen. Doorheen het seizoen kon hij ons op training al overtuigen van zijn kwaliteiten en deze komen nu ook tijdens de wedstrijden tot uiting. Naast zijn talent beschikt hij ook over veel inzet en dat loont. Een beetje een gelijklopend verhaal zoals met Thiago, die ook heel hard voor de ploeg werkt en vandaag gelukkig ook zijn doelpunt kan meepikken. Maar los van dit alles zijn we na de 2-0 vooruit blijven voetballen en konden we de voorsprong stelselmatig verder uitbouwen.”

Vanaken had bovendien ook woorden van lof voor een sterk spelende Denis Odoi. “Denis was vandaag heel sterk en dat bewijst de sterkte van deze kern. Het wordt voor de trainer alvast moeilijk kiezen wie er komend weekend in de ploeg zal staan. Maar uiteindelijk geeft dit ergens ook een goed gevoel want voor elke geblesseerde en/of geschorste zijn er oplossingen te vinden."

Op de vraag of het stilaan naar een tweestrijd tussen enkel Anderlecht en Club lijkt uit te draaien, had de middenvelder een duidelijk antwoord klaar. “Na deze wedstrijd zou je dat misschien kunnen concluderen maar na zondag kan het misschien weer helemaal anders zijn. Voor de start van de play-offs waren we al helemaal afgeschreven, nu staan we op amper twee punten van de leider. Niettemin blijft het zaak om rustig te blijven en het match per match te bekijken. Er wacht ons immers nog een bijzonder zwaar programma.” (MV)


Denis Odoi: “Dit momentum vasthouden“

Sterk en dartel, zo werd de wedstrijd van de ondertussen 36-jarige Denis Odoi omschreven. Het lokte dan ook een grote glimlach op het gezicht van de Ghanese Belg.

“Dat is leuk om horen maar uiteindelijk ook niets meer dan dat. Trouwens, mijn kopbal net voor de rust moet in principe altijd binnen het kader zijn. Gelukkig heeft het team mijn foutje in de tweede helft goed rechtgezet en vooral na de pauze hebben we op een prima manier de voorsprong steeds verder kunnen opdrijven. Maar 1-0 of 4-0: het cliché blijft het allerbelangrijkste en dat is dat we vandaag drie hele belangrijke punten pakken. Anderzijds is het zaak om rustig te blijven en de voeten op de grond te houden want we zijn nog maar halfweg in deze play-offs. Dus zijn er nog heel wat te punten te winnen maar ook te verliezen. Maar uiteraard doet deze zege deugd en moeten we dit momentum proberen aan te houden. Hierbij is het belangrijk vast te stellen dat de doelpunten door vier verschillende spelers werden gescoord. De vroege 1-0 gaf ons extra vleugels maar anderzijds was er ook het evenwicht en de balans binnen ons team en bleven we goed in blok. Bovendien hebben we ons resultaat na de pauze verdedigd door te blijven aanvallen.”

Op de vraag of Club komende zondag hetzelfde recept moet aanhouden, bleef Odoi op de vlakte. “Het was mijn taak om het Genkse middenveld zoveel mogelijk te storen en om vooral El Khannouss en El Hadj aan banden te leggen. Maar zondag is een andere wedstrijd en Vrancken zal allicht wel voor een andere aanpak kiezen. Aan ons om daartegen gewapend te zijn.” (MV)


Nicky Hayen: “Alle puzzelstukjes vielen perfect in elkaar”

Club Brugge zette een enorm sterke prestatie neer en pakte uiteindelijk een ruime 4-0 overwinning tegen Genk. Nicky Hayen was uiteraard erg tevreden over het geleverde spel van zijn team.

“We kwamen heel goed uit de kleedkamer. We hebben hen vanaf de eerste seconde bij de keel gegrepen. Als je dan al na vijf minuten kan scoren, dan weet je dat je met zo’n vonk meteen het stadion in vuur en vlam kan zetten. Alle puzzelstukjes vielen vandaag perfect in elkaar. Als iedereen zijn werk doet zowel offensief als defensief, dan is deze groep tot heel veel in staat. De spelers krijgen nu veel erkenning en dat is ook terecht. Alle credits naar hen. Als de spelers vertrouwen hebben en voor elkaar werken, dan kun je zo’n prestaties neerzetten. Maar het is uiteraard een kwestie van dit vol te houden tot het einde van het seizoen. Ook op rustdagen moet je dan heel professioneel zijn en voldoende rust nemen, want zondag volgt alweer een belangrijke wedstrijd.”

Ook Hayen zelf krijgt van de pers veel lof toegezwaaid, maar houdt beide voeten stevig op de grond. “Ik blijf daar nuchter onder. Ik weet hoe snel het in voetbal kan keren. Erkenning is voor mij niet het belangrijkste. Dat moet gaan naar de spelers, vooral als ze presteren. Als trainer moet je er gewoon voor zorgen dat de spelers kunnen schitteren. Dat is voor mij het belangrijkste. Ik ben ook wel wat verrast met hoe goed het nu loopt, maar we hebben gewoon vanaf het begin heel duidelijk gewerkt op bepaalde patronen en principes. Als je de eerste wedstrijd verliest, dan krijg je onmiddellijk een dreun, maar nu zitten we in een positieve flow. Soms is het een kwestie van de juiste snaren te raken en dat is wat je momenteel ziet. We proberen dat nu vol te houden tot het einde van het seizoen.”

Igor Thiago kon na lange tijd opnieuw een doelpunt meepikken en dat zorgde voor een enorme ontlading. “Als je ziet hoe heel de groep heeft meegeleefd met Igor, dat zegt genoeg. Hij werkt keihard voor de groep en dat wordt door iedereen enorm geapprecieerd. We wisten dat die doelpunten op een dag zouden terugkomen. Hopelijk zorgt deze goal voor een boost aan vertrouwen en is hij hopelijk opnieuw vertrokken.” (SF)

Herbekijk hier de persconferentie: