Speeldag 10

3 - 0
93'

Dinsdag is er dus de belangrijke derde wedstrijd in de groepsfase van de Champions League en wil Club maar al te graag een derde zege op rij behalen. Uiteraard zijn we dan opnieuw van de partij, heel graag tot dan!

93'

Club doet dus wat het moet doen en nadert door deze zege tot op vijf punten van leider Antwerp, dat morgen nog evenwel aan de bak moet tegen Antwerp. Bovendien kan Blauw-Zwart vertrouwen putten voor de komst van Atletico Madrid komende dinsdag naar Olympia.

93'

Het hoeft niet meer voor Van Damme, de scheidsrechter maakt een einde aan de wedstrijd en Club wint met niet eens overdreven 3-0 cijfers van Mechelen dat duidelijk een maatje te klein was voor de landskampioen. Voor de rust opende Jutgla de score, na de kampwissel pikten ook Sobol en Buchanan hun doelpunt mee.

93'

Een kort genomen hoekschop komt uiteindelijk bij Buchanan die meteen op doel knalt maar ditmaal staat zijn vizier niet op scherp.

90'

We krijgen nog minstens 3 minuten toegevoegde tijd.

87'
Wissel
VanakenSandra
86'
Goal
Buchanan
-
GOOOOOOAAAAAALLLLLLL - Club heeft Buchanan veel te lang moeten missen maar bij zijn eerste invalbeurt toont hij al meteen zijn waarde. De Canadees verlengt met het hoofd een voorzet van Lang via de binnenkant van de paal in doel, net als Sobol eerder is dit ook voor hem zijn eerste doelpunt van het seizoen!
86'
Wissel
BatesMalede
84'
83'

Meteen daarna kan Vanaken opnieuw voor gevaar zorgen maar tot tweemaal toe vindt hij de Mechelse goalie op zijn weg, aan de overkant gaat een trap van Schoofs over.

81'

We zitten reeds in de laatste tien minuten van een veel betere tweede helft wanneer Lang zich op gang trekt maar zowel Vanaken als Yaremchuk krijgen het leer niet in doel.

77'
Wissel
NielsenBalanta
77'
Wissel
SowahLang
74'

Met nog een kwartier op de klok kan Buchanan uitbreken maar de Canadees gaat iets te nadrukkelijk op zoek naar eigen succes maar loopt zich uiteindelijk vast.

71'
Wissel
BolingoliSwers
71'
Wissel
HairemansVan Hecke
71'
Wissel
NgoySoelle Soelee
70'

De netten trillen een derde keer wanneer Buchanan alleen voor Coucke verschijnt en via de binnenkant van de paal raak treft maar de vlag gaat de lucht in wegens buitenspelval van de Canadees, dit wordt ook door de VAR bevestigd, het blijft 2-0.

66'

Net nadat een schot van Schoofs rakelings over het doel van Mignolet verdwijnt, is er opnieuw Brugs gevaar via Yaremchuk maar de ingevallen Oekraïner ziet zijn listige plaatsbal nog net afgeweerd door een alerte Coucke, voorlopig geen tweede treffer voor de van Benfica overgekomen spits.

64'
60'

Op het uur komt Club tot tweemaal toe dicht bij de 3-0. Eerst ziet Sowah zijn voorzet-schot gekeerd, meteen daarna redt Coucke het schot van Nielsen.

59'

Pas op het veld haalt Buchanan een eerste keer de achterlijn maar zijn voorzet richting Yaremchuk wordt nog net in hoekschop gegleden.

58'
Wissel
JutglaBuchanan
58'
Wissel
NusaYaremchuk
57'

Nusa is even op de linkerkant terug te vinden wanneer hij uit de draai snoeihard op doel knalt maar ditmaal duwt Coucke de 3-0 uit zijn doelvlak weg. Meteen het laatste wapenfeit van de jonge Noor want hij wordt afgelost door Yaremchuk.

55'

Terwijl de zich opwarmende Lang luidkeels wordt toegezongen door de thuisaanhang, probeert Nielsen het vanuit de tweede lijn maar het schot van de Deen mist de juiste richting, het blijft 2-0.

53'
Goal
Sobol
-
GOOOOOOOAAAAAAAALLLLLLLLL - Bij de daaropvolgende vrije trap staat niet Nielsen maar wel Sobol achter het leer en met een heeeeeeeeerlijke plaatsbal laat hij Coucke geen schijn van een kans, wat een schitterend doelpunt van de Oekraïner!
50'

Ook meteen na de rust gaat Club nadrukkelijk op zoek naar een tweede treffer en Nusa probeert het op zijn snelheid maar hij wordt foutief afgestopt door Bates. Beide spelers blijven op het canvas liggen en hebben de nodige verzorging nodig. Net als in de eerste helft komt Bates er zonder geel vanaf.

47'

De debuterende Spileers verstuurt een diepe bal richting Jutgla maar de ver uitgelopen Coucke kan nog net voor de aanstormende Spanjaard ontzetten, meteen daarna krult Jutgla een poging net over de kruising buiten.

46'

De bal rolt weer op Olympia, wat brengt ons de tweede helft? Er zijn voorlopig geen wissels te melden.

45'
45'
45'

+ 1 : De eerste helft was geen spektakelstuk maar toch mag Club met een 1-0 voorsprong de rust in na het zesde competitiedoelpunt van Jutgla.

45'

We krijgen minstens 1 minuut toegevoegde tijd.

44'

We zitten bijna aan de rust wanneer een afvallende bal voor de voet van Verstraete valt maar onder het hoongelach van de Brugse aanhang gaat zijn poging ruimschoots over en naast.

41'

Mechelen dwingt twee corners na elkaar af maar het is Club dat in de omschakeling probeert uit te breken via Onyedika, de Nigeriaan wordt in de zestien ten val gebracht maar het is te weinig voor Van Damme.

37'
Goal
Jutgla
-
GOOOOOOAAAAAALLLLLL - Jutgla toont andermaal zijn neus voor doelpunten. Bij Mechelen krijgen ze de bal niet weg en via Nielsen en Sowah kan de Spanjaard uit de draai de 1-0 voorbij Coucke in doel trappen, meteen zijn zesde competitiedoelpunt van het lopende seizoen!
30'

Op het halfuur is Jutgla opnieuw betrokken in mogelijks Brugs gevaar maar hij krijgt de bal niet voorbij Coucke.

28'

Spileers laat voorlopig een solide indruk toe, hij houdt het spel simpel en opent op links tot bij Sobol die meteen Jutgla bereikt, de Spanjaard snijdt naar binnen en waagt meteen zijn kans maar zijn schot gaat evenwel hoog over en naast.

26'

Nadat hij een schot zag gekeerd door Coucke, probeert Jutgla op aangeven van Nusa opnieuw voor gevaar te zorgen maar de Spanjaard kan net niet bij het leer.

22'

Nadat hij eerder een fout op Nusa liet doorgaan, doet scheidsrechter Van Damme opnieuw alsof zijn neus bloedt wanneer Bolingoli hard inkomt bij Mechele, uiteindelijk legt hij toch het spel stil voor het nodige oplapwerk.

18'

Club probeert de druk op te voeren en Vanaken bereikt met een listige lobbal de spurtende Nusa, onder druk van Peyre knalt de Noor echter over het doel van Coucke.

17'

Na een knappe actie dwingt Nusa de eerste hoekschop van de partij af, de bal blijft even in het pak hangen maar uiteindelijk is het Hairemans die weet te ontzetten.

15'
14'

Nusa ontfutselt knap de bal bij Bolingoli en legt meteen breed tot bij Jutgla, die probeert Sowah te bereiken maar in de zone van de waarheid loopt de aanval spaak, het blijft wachten op de eerste echte grote kans vanwege de thuisploeg.

12'

Even dreigt er gevaar vanwege Club wanneer Jutgla de bal krijgt toegespeeld maar de Spanjaard wordt onderuit gehaald door Bates, die komt er met een uitbrander wel heel goedkoop vanaf.

8'

Veel is er voorlopig nog niet gebeurd in de vroege openingsfase van de partij, beide teams houden de ruimtes goed gesloten. Onyedika probeert het dan maar vanuit de tweede lijn maar de middenvelder ziet zijn schot naast gaan.

5'

Ook Club probeert een eerste keer voor gevaar te zorgen maar Vanaken komt niet aan koppen toe bij een voorzet van Sobol.

3'

Het eerste gevaar van de partij komt vanwege Mechelen, na een matige controle bij Odoi kan Storm zomaar op doel trappen maar Mignolet is bij de pinken.

1'

We zijn er aan begonnen, het zijn de bezoekers uit Mechelen die hebben afgetrapt. Club speelt eerst naar de Zuidtribune toe.

Ondanks het late aanvangsuur is het Jan Breydelstadion toch aardig volgelopen, de aanwezigen zien hoe de beide teams de grasmat betreden, we zijn er bijna helemaal klaar voor.

Met nog enkele minuten tot de aftrap werd duidelijk tot Skov Olsen tijdens de opwarming ziek is uitgevallen, hij wordt in de basis vervangen door het jonge Noorse talent Antonio Nusa.

De confrontatie tussen Club Brugge en YR KV Mechelen moet in goede banen worden geleid door Kevin Van Damme. De 32-jarige Van Damme zal op Olympia worden bijgestaan door zijn assistent-scheidsrechters Nico Claes en Lennert Jans en vierde official Kevin Debeuckelaere. Nathan Verboomen werd aangeduid als videoref.

Bij Yellow Red KV Mechelen is het overigens uitkijken naar Julien Ngoy, Boli Bolingoli, Jordi Vanlerberghe, Birger Verstraete en de gisteren jarige Nikola Storm : dit vijftal heeft immers een verleden bij Blauw-Zwart. Bij de bezoekers is hoofdcoach Danny Buijs geschorst, hij wordt langs de zijlijn vervangen door assistent-coach Steven Defour.

Hoefkens tovert meteen een verrassing uit de hoge blauw-zwarte hoed want we krijgen achterin meteen het debuut van de pas 17-jarige Jorne Spileers. Ook Eduard Sobol en Ferran Jutgla verschijnen aan de aftrap, ten nadele van Bjorn Meijer en Roman Yaremchuk.

Club heeft de statistieken alvast mee want van de vorige 57 thuisduels tegen Mechelen won het er maar liefst 40, werd er negenmaal gelijk gespeeld en gingen de bezoekers achtmaal met de volle buit gaan lopen. Blauw-Zwart is overigens al negen thuiswedstrijden op rij ongeslagen tegen KV Mechelen, vorig seizoen won de landskampioen met 2-1, na doelpunten van Mats Rits en Andreas Skov Olsen. Bovendien kunnen de heren een voorbeeld nemen aan hun vrouwelijke collega's, Club YLA won eerder op de middag met 0-3 van KVM, na drie treffers van Davinia Vanmechelen ... what's in a name?

Wie alvast tussen de doelpalen zal staan, is Simon Mignolet. De Limburger miste dit seizoen, net als Hans Vanaken overigens, nog geen minuut in de Jupiler Pro League. Voor Mignolet wordt de komst van KVM zijn 180ste duel in de Belgische hoogste klasse, met 66 matchen op de teller voor STVV en nu zijn 114ste wedstrijd bij Club. De Brugse doelman zag zijn contract bovendien verlengd tot 2026. Ook Brandon Mechele blijft langer aan Blauw-Zwart verbonden.

Anderzijds ontbreken met Abakar Sylla, Clinton Mata en Dedryck Boyata achterin een belangrijk drietal, Owen Otasowie en Noah Mbamba waren gisteren met ClubNXT dan weer aan het werk op bezoek bij Virton.

In de aanloop naar de eerste van drie thuiswedstrijden kan coach Carl Hoefkens opnieuw beschikken over Noa Lang en Tajon Buchanan, beiden eindelijk terug na blessures. Ook youngster Jorne Spileers maakt voor het eerst deel uit van de 22-koppige selectie.

Een wedstrijd dat absoluut moet worden gewonnen. Eerst en vooral om de Luikse uitschuiver van twee weken terug door te slikken maar ook en vooral om de kloof met leider Antwerp nog niet groter te laten worden. Blauw-Zwart telt momenteel een achterstand van acht punten op de Great Old.

De interlandbreak ligt alweer achter ons, de focus verschuift van de Rode Duivels vanavond weer naar de vaderlandse competitie met de thuiswedstrijd tegen de bezoekers uit Mechelen-Noord.

Goedenavond en welkom vanuit het Jan Breydelstadion voor de wedstrijd tussen Club Brugge en YR KV Mechelen, op speeldag tien van de reguliere competitie in de Jupiler Pro League.

  • 3 - 0

Club pakt vlotte 3-0 zege tegen KV Mechelen

Club Brugge heeft op eigen veld een vlotte 3-0 zege geboekt tegen KV Mechelen. Ferran Jutglà bracht Blauw-Zwart kort voor de rust op voorsprong en na de pauze zorgden Eduard Sobol en Tajon Buchanan voor de definitieve beslissing.

Carl Hoefkens voerde vier wijzigingen door aan het team dat twee weken geleden onderuit ging op Standard. De amper zeventienjarige Jorne Spileers mocht centraal achterin zijn debuut maken, ter vervanging van de geblesseerde Sylla. Andreas Skov Olsen viel tijdens de opwarming ziek uit en werd vervangen door Antonio Nusa. Op de linkerflank kreeg Eduard Sobol de voorkeur op Bjorn Meijer, terwijl voorin Ferran Jutglà de plaats innam van Roman Yaremchuk.

Simon Mignolet moest al na enkele minuten ingrijpen op een schot van Storm, waardoor Club meteen wakker geschud was. De Bruggelingen kwamen aanvankelijk echter niet verder dan enkele halve kansen: een schot van Onyedika zoefde naast, een vrije trap van Nielsen belandde via de muur in de grijparmen van Coucke, terwijl Nusa na een knappe actie geen ploegmaat kon bereiken. De beste kans viel na twintig minuten: Vanaken lepelde de bal over de verdediging tot bij Nusa, maar de knal van de zeventienjarige Noor zoefde over de deklat. Aan de overkant reageerde Malinwa met een schot van Schoofs recht op Mignolet.

Halfweg de eerste helft begon Blauw-Zwart de druk op te voeren, met vooral Ferran Jutglà in een glansrol. De Spanjaard was eerst nog ongelukkig in de afwerking: eerst redde Coucke zijn schot en daarna kon hij voorzetten van Sobol en Nusa niet verzilveren. Maar met de rust stilaan in zicht lukte het uiteindelijk toch: na knap voorbereidend werk van Nielsen en Sowah kwam de bal bij Jutglà terecht en die fusilleerde Gaëtan Coucke van dichtbij. Via de vingertoppen van de doelman vloog de 1-0 tegen de netten. De bezoekers probeerden te reageren, maar kwamen niet verder dan een afzwaaier van Schoofs.

Na de pauze ging Club meteen op zoek naar de 2-0. Al in de eerste minuut krulde Jutglà het leer rakelings over de deklat. Bij de volgende kans was het wel raak: Eduard Sobol krulde een vrije trap heerlijk in doel en verdubbelde zo de Brugse voorsprong. Blauw-Zwart bleef doorduwen, waardoor Coucke wel in een schiettent leek te staan: een harde knal van Nielsen ging eerst nog ruim naast, maar even later moest de Mechelse doelman alles uit de kast halen om een knap schot van Nusa te pareren.

Kort voor het uur mochten Jutglà en Nusa al gaan rusten, met het oog op de Champions League-wedstrijd van komende dinsdag tegen Atlético Madrid. Yaremchuk en Buchanan waren hun vervangers. Voor de Canadees waren het na zijn blessure zijn eerste speelminuten van het seizoen. Beide invallers lieten zich al meteen opmerken, maar Yaremchuk kon net niet bij een scherpe voorzet van Buchanan. De belegering van het Mechelse doel bleef intussen duren. Zo moest Coucke redding brengen op schoten van Sowah, Nielsen en Yaremchuk. Het enige wat Malinwa daar tegenover kon stellen, was een schot van Schoofs dat over doel ging.

Twintig minuten voor tijd leek de Brugse aanvalsdrift dan toch beloond te worden: Buchanan trapte het leer via de binnenkant van de paal in doel, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Kort daarop redde Coucke ook een poging van Vanaken en een harde knal van Odoi. De verdiende 3-0 viel uiteindelijk drie minuten voor tijd: na een voorzet van Lang kopte Buchanan het leer via de binnenkant van de paal in doel. Blauw-Zwart tankte zo vertrouwen voor de match van dinsdag tegen Atlético Madrid.

 

Jupiler Pro League – Speeldag 10
Toeschouwers:
26.000 – Jan Breydelstadion
Scheidsrechter: Kevin Van Damme
Club Brugge: Simon Mignolet – Denis Odoi, Brandon Mechele, Jorne Spileers – Antonio Nusa (58’ Tajon Buchanan), Casper Nielsen (77’ Éder Balanta), Raphael Onyedika, Hans Vanaken (87’ Cisse Sandra), Eduard Sobol – Kamal Sowah (77’ Noa Lang), Ferran Jutglà (58’ Roman Yaremchuk). Bank: Senne Lammens, Nick Shinton, Bjorn Meijer en Lynnt Audoor. Coach: Carl Hoefkens.
KV Mechelen: Gaëtan Coucke – Jordi Vanlerberghe, Thibaut Peyre, David Bates – Sandy Walsh, Birger Verstraete, Rob Schoofs, Geoffrey Hairemans (72’ Iebe Swerts), Boli Bolingoli (72’ Jannes Van Hecke) – Julien Ngoy (72’ Frederic Soelle Soelle), Nikola Storm. Coach: Steven Defour.
Gele kaarten: geen
Rode kaarten: geen
Doelpunten: 37’ Jutglà (1-0), 53’ Sobol (2-0), 87’ Buchanan (3-0).

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in