Speeldag 3

1 - 1
94'

Club blijft in de middenmoot hangen en kan zondagavond al tegen een achterstand van vijf punten aankijken als zowel Antwerp als OHL hun onderling duel weten te winnen. Komende zaterdag is OHL aan Den Dreef overigens de volgende tegenstander van Blauw-Zwart, heel graag tot dan!

94'

Het laatste fluitsignaal heeft weerklonken, Club komt op eigen veld niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Zulte Waregem, het openingsdoelpunt van Skov Olsen werd tenietgedaan door de gelijkmaker van Drambaiev.

93'
Gele kaart
Willen
92'

De klok tikt genadeloos verder wanneer Nielsen vanuit de tweede lijn zijn kans waagt maar zijn schot verdwijnt in de tribunes.

91'
Gele kaart
Bossut
90'

Net wanneer de vierde official het bordje met vier extra minuten de lucht insteekt, trapt Lang verrassend naar de korte hoek maar helaas gaat de poging van de Nederlander naast.

86'

Net als in Eupen blijft een Brugs slotoffensief eerder achterwege en het zijn integendeel de bezoekers die nog eens voor gevaar kunnen zorgen maar gelukkig is er Sylla om op te ruimen.

84'
Wissel
OdoiVormer
82'

Na de fout bij Lang staat Nielsen klaar om de vrije trap voor zijn rekening te nemen maar de Deen besluit over en naast, ondertussen maakt ook Vormer zich op om in te vallen.

80'
Wissel
DrambaievWillen
80'
Wissel
FaderaHallaert
77'

De gelijkmaker geeft de bezoekers extra moed en ze zetten meer druk op de Brugse defensie, gelukkig is er Mignolet om een voorzet van de linkerkant onschadelijk te maken.

74'
Wissel
MeijerSobol
74'
Wissel
SowahLang
74'
Wissel
JutglaLarin
70'

Club lijkt toch even van slag en Mignolet moet bij de pinken zijn bij een kopbal van dichtbij, hij behoedt de Bruggelingen van de achterstand.

69'
Goal
Drambaiev
-
Alles is terug te herdoen, de bordjes hangen weer in evenwicht wanneer Drambaiev bij een voorzet eerder op de bal is dan Mata en van dichtbij geeft hij Mignolet het nakijken.
68'
Wissel
SyllaOtasowie

Otasowie geeft aan niet meer verder te kunnen, de Amerikaan wordt vervangen door de jonge Ivoriaan Sylla.

66'
Wissel
VossenBraem
66'
Wissel
Vigen ChristensenSangare
60'
58'

Club wil meer en gaat nu duidelijk voor een tweede treffer. Bijna krijgt het loon naar werken wanneer Jutgla het leer slim in de loop van Nielsen legt maar via een bezoekend been gaat zijn inzenden aan de verkeerde kant van de paal buiten, ook de hoekschop levert niks op.

54'
Wissel
DompéTsouka
53'

Meteen daarna wordt Sowah diep gestuurd maar andermaal besluit de Ghanees pal op Bossut, net als in de eerste helft vertrok hij echter vanuit buitenspel, een eventueel doelpunt zou dus worden afgekeurd.

52'

Na een slordige terugspeelbal bij de bezoekers krijgt Jutgla zomaar de bal in de voeten, hij steekt perfect tot bij de lopende Skov Olsen maar ditmaal is er Bossut om de meubelen te redden, geen vierde doelpunt voor de Deense winger.

48'
47'

GOOOOOOAAAAAALLLLLL - Al heel vroeg in de tweede helft vindt Club dan toch een gaatje in de bezoekende verdediging. Na prima samenspel via ondermeer Jutgla en Vanaken is er de assist van Sowah bij Skov Olsen die in twee tijden voorbij Bossut hoog in doel besluit, voor de Deen al zijn derde treffer van het seizoen!

46'

De bal rolt weer op Olympia, kan Club na de kampwissel het verschil maken?

45'
45'
45'
45'

+ 5 : Scheidsrechter Verboomen fluit de eerste helft en we gaan met een brilscore de rust in.

45'

+ 2 : We zitten in de tweede van vijf extra minuten wanneer Vanaken slim de vrijstaande Jutgla vindt, de Spanjaard heeft een zee aan ruimte en probeert het vanuit de tweede lijn, zonder echt gevaar voor Bossut.

45'

We krijgen minstens vijf minuten toegevoegde tijd.

44'
Gele kaart
Skov Olsen
40'

We sluipen richting de rust wanneer de bezoekers nog eens komen opzetten maar de halve omhaal van Vossen mislukt, Mignolet kan makkelijk oprapen.

37'

Het betere spel is de jongste minuten wat verdwenen, Club vindt nauwelijks een gaatje in de bezoekende defensie. Jutgla probeert het dan maar van ver en Bossut moet zijn schot in hoekschop verwerken, ook dit levert de thuisploeg verder niks op.

31'
30'
Gele kaart
Fadera
30'
Gele kaart
Mata
De oprukkende Mata wordt van achteren aangetikt door Fadera, die het bovendien nodig vindt om Mata ook verbaal nog eens de les te lezen. Tot ieders verbazing kijkt ook Mata tegen geel aan.
27'

Ietwat paniekerig staat de bezoekende defensie een derde corner toe, opnieuw kan Otasowie koppen maar ditmaal wordt zijn poging afgeblokt. Meteen daarna pikt Jutgla een diepe bal mee maar ook de Spanjaard kan niet scoren. Club is de betere ploeg maar kan dit evenwel nog niet in een voorsprong omzetten.

24'
23'

Uitgerekend in minuut 23 komt Club opnieuw opzetten wanneer een hoekschop voor de voet van Nielsen maar de Deen ziet zijn knal vanuit de tweede lijn afgeblokt, in de rebound trapt Odoi ver naast.

21'

Nadat Vanaken een hoge bal onvoldoende uit de lucht kan halen, staat Zulte Waregem toch de eerste hoekschop toe, die wordt door Skov Olsen op het hoofd van Otasowie geschilderd maar de Amerikaan kan zijn kopslag niet kadreren.

16'

Enkele tellen later wordt diezelfde Sowah het straatje ingestuurd maar komend van de rechterflank besluit hij met links echter op Bossut, bovendien gaat de vlag de lucht in wegens voorafgaand buitenspel, het blijft dus voorlopig 0-0.

15'

Sowah heeft er zin in en wil zich tonen aan het Brugse publiek, de aanwezigen zien hoe de Ghanees knap opent tot bij Nielsen die in één tijd in het zijnet besluit.

12'

Na het nodige oplapwerk bij Bossut, die uiteindelijk gelukkig toch verder kan, voetballen we weer met meteen weer gevaar voor de bezoekers. Otasowie laat zich te makkelijk de bal afsnoepen en opnieuw verschijnt Dompé alleen voor Mignolet, die wordt op de doellijn bijgestaan door Mechelen, tweede grote waarschuwing vanwege Zulte Waregem.

8'

De landskampioen probeert meteen tegen te prikken maar het doorsteekballetje van Skov Olsen richting Jutgla is net iets te hard, Bossut kan oprapen. Meteen daarna moet Bossut in de voeten van Jutgla en raakt de bezoekende doelman geblesseerd na contact met een eigen verdediger.

6'

Het eerste grote gevaar komt evenwel vanwege Zulte Waregem wanneer Odoi op de middenstrook balverlies lijdt en Dompé hierdoor helemaal alleen voor Mignolet verschijnt maar met een schitterende handreflex behoedt de Brugse doelman zijn team van de achterstand.

3'

De eerste poging tot gevaar komt vanwege Club wanneer Nielsen vanaf de rechterflank kan voorzetten maar Odoi komt net iets te laat.

1'

Vorig seizoen won Club deze affiche met 3-0, na doelpunten van Charles De Ketelaere, Noa Lang en Mats Rits. Wat wordt het vanavond? Volg het hier op de voet.

Onder een stralende hemel betreden de beide teams de grasmat, we zijn er bijna helemaal klaar voor.

De West-Vlaamse confrontatie tussen Club Brugge en Zulte Waregem werd toegewezen aan de 34-jarige Nathan Verboomen. Op Olympia zal hij worden bijgestaan door zijn assistent-scheidsrechters Philippe Vandecauter en Ruben Wyns en vierde official Michiel Allaerts. Jonathan Lardot is de videoref van dienst.

Voorin wordt niet Cyle Larin, die in het seizoen 2019/2020 door het Turkse Besiktas nog aan Zulte Waregem werd uitgeleend, maar wel Kamal Sowah aan Ferran Jutgla gekoppeld. De Spanjaard is met twee assists en één doelpunt dus al driemaal beslissend voor Club, kan de van Barcelona overgekomen spits vanavond opnieuw zijn duivels ontbinden?

In vergelijking met de wedstrijd in en tegen Eupen gooit Hoefkens maar liefst vijf nieuwe gezichten in de basiself. Mechele en Meijer keren terug in de ploeg, terwijl ook Otasawie, Odoi en Sowah aan de aftrap verschijnen, Lang begint op de bank.

Voor de wedstrijd tegen Zulte Waregem moet coach Carl Hoefkens het stellen zonder David Okereke en Charles De Ketelaere die naar Italië vertrokken, alsook Stanley Nsoki die in de Bundesliga aan de slag gaat. Ook Eder Balanta, Antonio Nusa en Mats Rits zijn er wegens blessure niet bij, Jack Hendry werd niet aan de selectie toegevoegd. Anderzijds is er wel de terugkeer van Denis Odoi.

Blauw-Zwart hoopt tegen de Waregemse fusieclub de drie punten aan huis te houden en heeft op dat vlak alvast de statistieken mee. Van de vorige 22 thuisduels tegen de bezoekers van de Gaverbeek werd er achttien maal gewonnen, wordt het vanavond thuiszege nummer 19?

In zijn tweede thuiswedstrijd van het nog prille seizoen ontvangt Club Brugge in zijn eerste West-Vlaamse derby de buren van Zulte Waregem, daarin hoopt de landskampioen de nederlaag in Eupen door te spoelen.

Goedenavond en welkom vanuit het Jan Breydelstadion voor de wedstrijd tussen Club Brugge en Zulte Waregem, op speeldag 3 van de reguliere competitie in de Jupiler Pro League.

  • 2 - 1
  • 1 - 1
  • 2 - 0

Club speelt 1-1 gelijk tegen Zulte Waregem

Club Brugge is op eigen veld tegen Zulte Waregem blijven steken op een 1-1 gelijkspel. Andreas Skov Olsen bracht Blauw-Zwart vlak na de pauze op voorsprong, maar Drambaiev scoorde twintig minuten voor tijd de gelijkmaker.

Carl Hoefkens voerde vijf wijzigingen door aan het team dat vorige week onderuit ging in Eupen. Hendry en Nsoki – deze week vertrokken naar Hoffenheim – werden centraal achterin vervangen door Mechele en Otasowie, terwijl Meijer op links de voorkeur kreeg op Sobol. Op het middenveld kwam Odoi in de plaats van Balanta en voorin speelde Sowah in steun van diepe spits Jutglà. Lang begon daardoor op de bank.

Blauw-Zwart eiste vanaf de openingsminuut de bal op, maar de eerste kans was wel voor Zulte Waregem: Dompé verscheen na vijf minuten oog in oog met Mignolet, die een prima reflex in huis had. Club reageerde via Skov Olsen, die met zijn doorsteekpass Jutglà net niet kon bereiken. De Bruggelingen waren duidelijk baas, maar het waren de bezoekers die het dichtste bij een doelpunt kwamen. Dompé kreeg opnieuw te veel vrijheid, maar Mignolet kon het leer nog voldoende deviëren, waardoor Mechele de bal net voor de doellijn kon wegwerken.

Na een dik kwartier volgde ook een prima kans voor Club: de bedrijvige Sowah lepelde de bal over de Essevee-defensie, maar de volley van Nielsen strandde in het zijnet. Direct daarna ging Sowah alleen door, maar de Ghanees geraakte niet voorbij Bossut. Blauw-Zwart bleef wel baas, maar echt grote doelkansen bleven achterwege. Kort voor de rust moest Bossut wel alles uit de kast halen om een harde knal van Jutglà te pareren. Aan de overkant was er opnieuw een attente Mignolet nodig om Fadera van een doelpunt te houden.

Na de pauze schakelde Blauw-Zwart meteen twee versnellingen hoger. En dat leverde meteen resultaat op! Na een knappe aanval bediende Sowah Skov Olsen. De Deen werd eerst nog afgestopt door Bossut, maar knalde daarna het leer heerlijk in het dak van het doel. Enkele minuten later stond het al bijna 2-0. Jutglà zonderde Skov Olsen af voor doel, maar die werd eerst afgestopt door Bossut en daarna leverde ook zijn rabona geen succes op.

Club bleef doorduwen, maar scoren lukte niet. Eerst kon de doorgebroken Sowah Bossut niet verschalken en even later – na een knap hakje van Jutglà – werd ook Nielsen afgestopt door de Waregemse doelman. In plaats van 2-0 werd het echter 1-1: Oleksandr Drambaiev devieerde een voorzet van Fadera in doel. Direct daarna belandde een kopbal van invaller Tsouka recht in de handen van Mignolet.

Coach Hoefkens probeerde de wedstrijd nieuw leven in te blazen met een driedubbele wissel, maar de inbreng van Sobol, Lang en Larin bracht geen beterschap. Nielsen probeerde het nog met een vrije trap, maar de poging van de Deen zoefde naast. In de slotminuut strandde een schot van Lang in het zijnet, waardoor het dus 1-1 bleef. Club begint zo met een 4 op 9 aan de competitie.

 

Jupiler Pro League – Speeldag 3
Toeschouwers: 27.000 – Jan Breydelstadion
Scheidsrechter: Nathan Verboomen
Club Brugge: Simon Mignolet – Clinton Mata, Brandon Mechele, Owen Otasowie (67’ Abakar Sylla), Bjorn Meijer (75’ Eduard Sobol) – Andreas Skov Olsen, Casper Nielsen, Denis Odoi (84’ Ruud Vormer), Hans Vanaken – Kamal Sowah (75’ Noa Lang), Ferran Jutglà (75’ Cyle Larin). Bank: Senne Lammens, Nick Shinton, Noah Mbamba, Lynnt Audoor en Cisse Sandra. Coach: Carl Hoefkens.
Zulte Waregem: Sammy Bossut - Alessandro Ciranni, Moudou Tambedou, Borja Lopez, Oleksandr Drambaev (80’ Lukas Willen) - Abdoulaye Sissako, Nicolas Rommens, Lasse Vigen Christensen (66’ Mamadou Sangaré), Alieu Fadera (80’ Lennert Hallaert) - Jelle Vossen (66’ Stan Braem), Jean-Luc Dompé (55’ Ravi Tsouka). Coach: Mbaye Leye
Gele kaarten: Mata, Fadera, Skov Olsen, Bossut, Willen.
Rode kaarten: geen
Doelpunten: 47’ Skov Olsen (1-0), 69’ Drambaiev (1-1).

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in