Wat is de Club Brugge Cup?

Club Brugge organiseert jaarlijks een scholenvoetbaltornooi voor leerlingen uit de derde graad van het basis -en buitengewoon onderwijs in Brugge. Tijdens deze sportieve namiddag op de oefenvelden van het Jan Breydelstadion staan fair play, meisjesvoetbal en neen tegen racisme en pesten centraal.Er kunnen 32 schoolploegen deelnemen aan de Club Brugge Cup. We richten ons op scholen uit het basisonderwijs en het buitengewoon onderwijs uit Brugge en omliggende gemeenten. Ieder team bestaat uit maximum 10 leerlingen uit de derde graad. Om het meisjesvoetbal te promoten moet iedere kern van 10 spelertjes bestaan uit minstens 2 meisjes, waarvan er steeds 1 op het veld staat.

Wedstrijden

De wedstrijden worden gespeeld op een 1/4 van een voetbalveld met doelen van 5 meter en 2 meter hoog. Elke wedstrijd duurt 12 minuten. De eerste poulewedstrijden beginnen om 13u30. De 2 beste ploegen stoten door naar een knock-outfase. Om 17u00 kennen we de winnaar van de Club Brugge Cup. De Club Brugge Cup en alle bijhorende randanimatie gaan door op de kunstgrasvelden van het Jan Breydelstadion (Olympialaan 72, 8200 Brugge Sint-Andries).

 

Samen geven we de rode kaart aan racisme

Helaas is racisme en discriminatie nog volop aanwezig in de samenleving en in de voetbalstadions. Club Brugge sluit zich daarom aan bij een internationale campagne om het probleem aan te pakken. Via het project 'Show Racism the Red Card' wil Blauw-Zwart het bewustzijn rond diversiteit en sociale cohesie doen toenemen en fysiek en verbaal geweld gelinkt aan racisme bestrijden. Het grote bereik van voetbalploegen moet helpen om de boodschap tegen racisme en discriminatie in onze maatschappij te versterken. Ook andere Europese voetbalclubs zoals Chelsea, Inter Milan en Benfica doen mee aan de campagne. Samen laten we ons horen, samen geven we de rode kaart aan racisme! We vinden het vanuit Club Brugge zeer belangrijk dat scholen die willen deelnemen aan de Club Brugge Cup 2020 ook 100% achter deze campagne staan. Via deze link kunnen jullie extra informatie vinden over het project Geef Racisme de Rode Kaart.

Fairplaybeker en supportersbeker

Naast de felbegeerde Club Brugge Cup spelen de leerlingen ook voor de Fairplaybeker. Hierbij staat het gedrag van de spelers op vlak van fairplay, respect en integratie van meisjesvoetbal centraal. Daarnaast speelt elke ploeg in shirts met ‘NEEN tegen Racisme’ op en promoten we de deelname van zowel ploegen van het basisonderwijs als het buitengewoon onderwijs.

Ook de supporters worden gemotiveerd om hun beste beentje voor te zetten. De school met het grootste, het meeste enthousiaste en het origineelste supporterslegioen wint de supportersbeker. De aanwezige supporters kunnen uiteraard ook meegenieten van de randanimatie rondom de speelvelden.

De twaalfde editie van de Club Brugge Cup ging op 24/05/2019 door. Alle foto's van die namiddag kan je via deze link terugvinden:

 https://www.flickr.com/photos/clubbrugge/albums/72157708085093735

Voor meer informatie hierover kan je terecht bij askclub.be

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in