Jaarrekening Club Brugge

Club Brugge heeft vandaag zijn jaarrekening over het seizoen 20/21 neergelegd. In een jaar waarin we; omwille van de Covid-19 gerelateerde beperkingen voor events; geen publiek mochten ontvangen in Jan Breydel; met uitzondering van 3 wedstrijden met beperkte capaciteit;  werd er een geconsolideerde winst (IFRS) gerealiseerd van 1.9M€. Dit met volledig behoud van werkgelegenheid.

De sterke daling (van 18M€ naar 5.5M€) van wedstrijdopbrengsten; ondanks de sterke steun van onze trouwe fans; werd gecompenseerd door een stijging van opbrengsten uit mediarechten (van 36.4M€ naar 43.7M€); direct gerelateerd aan de sportieve resultaten in de groepsfase van de Champions League; en commerciële opbrengsten uit sponsorcontracten (van 13.5M€ naar 15.9M€). De meerwaarde bij de overdracht van spelersregistratierechten daalde (van 49.0M€ naar 15.5M€) omwille van een beperkter aantal uitgaande transfers.

Aan de kostenzijde was er een daling van de aankoopkosten en overige bedrijfskosten gerelateerd aan lagere kosten voor wedstrijdorganisatie omwille van de bovenvermelde beperking van publiek in Jan Breydel en een doorgedreven kostenreductiestrategie binnen de organisatie. De stijging van lonen van spelers en technische staf zijn verbonden aan de sterkere sportieve prestaties.

Jaarrekening 2020-2021 IFRS geconsolideerd

Jaarrekening 2020-2021 BE GAAP Statutair

 

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in