Alle nieuws

Alles over onze tegenstander in de Conference League

UEFA Conference League

Er werd in het Zwiterse Nyon geloot voor de 1/8ste finales van de Conference League. Blauw-Zwart ontmoet binnenkort Molde FK. Weet je nog niet veel over onze volgende Europese tegenstander? Lees dan zeker verder!

Molde FK

Molde FK is een ploeg uit Noorwegen die vorig seizoen als 5de eindigde in de Eliteserien. In hun geschiedenis werden de Noren al 5 keer kampioen en pakten 6 eindzeges in de beker.

Molde FK begon hun Europees avontuur dit seizoen in de voorrondes van de Champions League, waar ze uitgeschakeld werden door het Turkse Galatasaray. In de groepsfase van de Europa League eindigden de Noren als derde in hun groep, waardoor ze het in de play-offronde van de Conference League moesten opnemen tegen het Poolse Legia Warszawa. Die tegenstander versloegen ze in een dubbele confrontatie met 2-6.

Tot nu toe kwam Molde FK al 137 keer in actie in Europa. In hun Europese geschiedenis namen ze het al 3 keer op tegen een Belgische tegenstander: KSV Waregem, Standard en Gent. Het wordt dus de eerste confrontatie tussen Molde en Club. Hun beste Europese resultaat dateert van 2021, toen bereikten ze de 1/8ste finales van de Europa League.

In het verleden waren er 3 spelers die zowel voor Molde FK als Club Brugge uitkwamen in hun carrière, namelijk Mushaga Bakenga, Eidur Gudjohnsen en Ethan Horvath.