Alle nieuws

Besiktas zwaar onderuit bij Trabzonspor

UEFA Conference League

Besiktas kende een slechte generale repetitie voor de wedstrijd van komende donderdag tegen Club Brugge in de Conference League: het leed een zware 3-0 nederlaag bij Trabzonspor. Ook Bodø/Glimt kon niet winnen. Het bleef op het veld van Rosenborg steken op een 1-1 gelijkspel. FC Lugano kon als enige wel winnen: 0-3 op bezoek bij Lancy.

Trabzonspor – Besiktas 3-0

Ondanks een groot overwicht aan balbezit ging Besiktas kansloos met 3-0 onderuit op het veld van Trabzonspor. De thuisploeg opende al snel met een kans voor Visca, die naast trapte. Besiktas reageerde meteen met een actie van Gedson Fernandes, die Cakir op zijn pad vond. De bezoekers uit Istanbul eisten meteen de bal op en controleerden het spel, maar kansen afdwingen lukte niet echt. Op het halfuur opende oude bekende Paul Onuachu met het hoofd de score voor de thuisploeg. Vlak voor rust verdubbelde Bakasetas tegen de gang van het spel in zelfs de voorsprong. Een driedubbele wissel van Senol Gunes aan de pauze bracht géén zoden aan de dijk, het spelbeeld veranderde niet. Besiktas met het balbezit, Trabzonspor met enkele schaarse kansen. Visca zette met nog een half uur op de klok de 3-0 eindstand op het bord. (KV)

Besiktas: Mert Gonuk, Onur Bulut (46' Masuaku), Omar Colley, Necip Uysal, Rosier, Salih Ucan (80' Zaynutdinov), Hadziahmetovic, Rebic (46' Jackson Muleka), Fernandes, Rashica (67' Ghezzai), Cenk Tosun (46' Aboubakar).
Doelpunten:
29’ Onuachu (1-0), 41’ Bakasetas (2-0), 61’ Visca (3-0).

Rosenborg - Bodø/Glimt 1-1

Bodø/Glimt kwam al vroeg op voorsprong via Gulliksen op bezoek in Trondheim, maar net voor rust zette Ole Sæter de gelijkmaker op het scorebord met een strafschop. In de tweede helft lieten beide ploegen na om te scoren. Bodø/Glimt blijft door dit gelijkspel hangen op de tweede plaats na leider Viking Stavanger, met nog negen wedstrijden te gaan in de Noorse competitie.

Tobias Gulliksen bracht de bezoekers al vroeg op voorsprong na balverlies van verdediger Rosten. De aanvaller kreeg centraal voor doel de bal in de voeten en trapte laag in de linkerhoek buiten het bereik van de doelman. Meteen het eerste doelpunt voor Glimt van de jonge Noor. Rosenborg kwam nadien steeds meer in de wedstrijd en dreigde via Skjelbred, Nelson en Halseth Nypan. Maar de gelijkmaker kwam er pas in de laatste minuut van de eerste helft. Na een handsbal van Gulliksen kreeg de thuisploeg een strafschop, Ole Sæter zet de elfmeter om.

Na de rust nam Bodø/Glimt terug het initiatief in handen, maar de Rosenborgdefensie hield zich goed staande. Pogingen van Berg werden gered door de doelman en Pellegrino mikte een plaatsbal naast de verste paal. In blessuretijd was het bijna de thuisploeg die met de drie punten ging lopen. Invaller Wiedesheim-paul kon alleen op doel afgaan, maar besloot op keeper Haikin. (KN)

Bodø/Glimt: Nikita Haikin - Brice Wembangomo (84’ Fredrik Sjovold), Brede Moe, Marius Lode (90’ Odin Bjortuft), Fredrik André Bjørkan - Sondre Brunstad Fet (46’ Ulrik Saltnes), Patrick Berg, Albert Grønbæk - Tobias Gulliksen (70’ Daniel Bassi), Faris Pemi Moumbagna (84’ Runar Espejord), Amahl Pellegrino.
Doelpunten: 7’ Tobias Gulliksen (0-1), 45’ Ole Sæter (penalty, 1-1).

Lancy – Lugano 0-3

In Zwitserland stond dit weekend de tweede ronde van de Schweizer Cup, de Zwitserse bekercompetitie, op het programma. FC Lugano nam het daarin op tegen Lancy FC, een ploeg uit het Franstalige kanton Genève. Het werd een ruime zege in het Stade de Marignac: 0-3.

De eerste helft had weinig om het lijf, maar in de blessuretijd wist de ploeg uit het Italiaanse kanton Ticino via Zan Celar de score te openen. Diep in de tweede helft kon diezelfde Celar na een individuele actie de score verdubbelen. Alweer in blessuretijd kon Bottani ook nog zijn doelpunt meepikken na een assist van de ingevallen Hadj. (EV)

FC Lugano: Saipi, Marques, El Wafi, Mai (75’ Hajrizi), Arigoni, Sabbatini, Aliseda (59’ Hadj, Macek (60’ Grgic), Bottani, Celar (82’ Babic), Cimignani (60’ Steffen).
Doelpunten: 45+2’ Celar (1-0), 80’ Celar (2-0), 90+2’ Bottani (3-0).