Alle nieuws

Blauw-Zwart bekert verder na een vlotte zege tegen Zulte Waregem!

Croky Cup

In de 1/8e finales van de Croky Cup ontving Blauw-Zwart de huidige nummer 2 in de Challenger Pro League, nl. Zulte-Waregem. Het eerste halfuur werd gedomineerd door Club met twee doelpunten van Skov Olsen. In de tweede helft vond ook Thiago twee keer de weg naar doel en zo was de ruime zege een feit. Club plaatst zich voor de kwartfinale van de Croky Cup!

Blauw-Zwart zette afgelopen zondag de topper tegen Standard naar zijn hand door de Rouches te kloppen met 2-0. Voor het bekertreffen met Zulte-Waregem verkoos coach Deila echter om verschillende spelers wat rust te gunnen. Zo noteerden we maar liefst zeven wijzigingen in de basiself. In de defensie namen Odoi, Ordóñez en Meijer de plaats in van respectievelijk Buchanan, Spileers en De Cuyper. Op het middenveld startten Balanta en Nielsen in plaats van Onyedika en Vetlesen. Tot slot ook twee wissels in het aanvallende compartiment: Skov Olsen en Skóras speelden in steun van diepe spits Thiago. Zo moesten Jutglà en Zinckernagel vrede nemen met een plaats op de bank. Bij de bezoekers van Zulte-Waregem waren de twee opvallendste basisspelers Vossen en Vormer. Zij namen het allebei op tegen hun ex-werkgever.

<p>Michal Skóras kreeg zijn kans in de basis voor de bekermatch tegen Zulte Waregem.</p>

Michal Skóras kreeg zijn kans in de basis voor de bekermatch tegen Zulte Waregem.

In de openingsfase eiste Club meteen de bal op en liet het leer goed van voet tot voet gaan. Dit leverde echter niet meteen doelgevaar op, want Zulte Waregem stond stevig in de organisatie. Na 10 minuten waren het zelfs de bezoekers die voor het eerste schot tussen de palen zorgden, maar Traoré trapte overhaast om het defensieve foutje van de Brugse defensie af te straffen. Club reageerde hierop met een vrije trap van Skov Olsen, maar die poging belandde in de handen van Van Der Gouw. Vrijwel meteen aan de overzijde kon Vormer infiltreren in de zestien, maar zijn doelpoging vormde ook geen probleem voor Mignolet. Iets na het kwartier trilden de netten voor de eerste keer! Tambedou verkeek zich op de bal en zo kon Thiago er met het leer vandoor. De Braziliaanse spits bediende vervolgens op het perfecte moment Skov Olsen en trapte de openingstreffer in het dak van het doel. Enkele minuten later deed de Deense winger dit fijntjes over met zijn tweede van de avond en dit keer kwam de assist op naam van Skóras.

Die laatste had kort na de 2-0 ook ei zo na zijn doelpuntje beet, maar zijn kopbal aan de tweede paal belandde nipt voorlangs. De thuisploeg had geen zin om het gaspedaal te lossen en een derde treffer hing in de lucht. Vanaken probeerde het nu eens vanop vrije trap op de rand van de zestien, maar zijn afgeweken schot kon door Thiago niet in doel gedevieerd worden. Dat derde doelpunt kwam er ook iets na het halfuur na een mooie combinatie via Skóras, Skov Olsen en uiteindelijk Thiago. De goal werd echter terecht afgekeurd wegens buitenspel. In minuut 35 toonden de bezoekers zich dan toch enkele keren op korte tijd. Mignolet moest zich reppen bij een uittrap en gleed de bal tegen Traoré. Het leer ging gelukkig net naast het doel en een minuut later kon Vossen aanleggen vanuit een scherpe hoek. Deze keer ging de bal voorlangs, maar Club was toch gewaarschuwd en mocht zich niet in slaap laten wiegen. Bijgevolg werd het gaspedaal opnieuw wat ingedrukt en dit resulteerde in een goede mogelijkheid voor Skóras. De Pool kreeg zijn schot echter niet voorbij Van Der Gouw. Het spel ging nu wat op en neer en Zulte Waregem kreeg ook zijn kansen. Brüls probeerde het eens vanuit de tweede lijn, maar zijn gekraakt schot met links belandde naast doel. Zo gingen we rusten met een verdiende dubbele voorsprong voor Blauw-Zwart...

<p>Skov Olsen vond in de eerste helft twee keer de weg naar doel!</p>

Skov Olsen vond in de eerste helft twee keer de weg naar doel!

Club vatte de tweede helft aan met dezelfde elf namen, maar bij Zulte Waregem noteerden we twee wissels in het defensieve compartiment. Labie en Ciranni kwamen respectievelijk Tambedou en Decostere vervangen. Het eerste doelgevaar leverde meteen het doelpunt op! Nielsen kreeg de bal toegespeeld op de rechterflank en zette vervolgens het leer perfect voor doel. Daar knikte Thiago de 3-0 via Van Der Gouw tegen de netten. Zulte Waregem liet echter de kopjes niet hangen en enkele minuten later kreeg Vormer wat ruimte op de rand van de zestien. Zijn gekruist schot verdween via de binnenkant van de paal naast het doel van Mignolet. De Brugse supporters lieten toch eens een “Ruud, Ruud, Ruud,...” van de tribunes rollen. Kort daarna trachtte Balanta het ook eens vanuit de tweede lijn, maar zijn knal ging over de kooi van Van Der Gouw. De Brugse aanhang kon enkele minuten later echter alweer vieren, want Thiago vindt de laatste matchen blindelings de weg naar doel! Hij infiltreerde in de zestien en bij de voorzet van Meijer was hij het snelst op de bal om zijn tweede van de avond binnen te prikken.

Club nam vervolgens even de voet van het gaspedaal, maar bleef wel sporadisch voor gevaar zorgen. Een knal van Nielsen en een kopbal van Vanaken waren echter niet gekadreerd. Ei zo na konden de bezoekers wel nog de eerredder maken via Mohamed, maar dat feestje ging niet door wegens buitenspel. Het spel verwaterde aan beide kanten wel wat als gevolg van talrijke wissels, maar vijf minuten voor het einde van de reguliere speeltijd was er toch nog wat opwinding. Jutglà ging met de bal aan de haal en dribbelde zich ook voorbij zijn rechtstreekse tegenstrever. Vervolgens trachtte hij de goalie van Essevee overhoeks te verschalken, maar zijn schot ging nipt langs de paal voorlangs. Vrijwel meteen daarna ging ook Nusa zijn kans, maar zijn poging belandde over het doel.

<p>Thiago bewees zijn goede vorm opnieuw met twee doelpunten!</p>

Thiago bewees zijn goede vorm opnieuw met twee doelpunten!

Dit bleek ook het laatste doelgevaar van de wedstrijd en zo boekt Club een ruime en verdiende zege tegen Zulte Waregem. Skov Olsen en Thiago waren de absolute uitblinkers in deze partij met elk twee doelpunten. Blauw-Zwart bekert aldus verder en plaatst zich voor de kwartfinale van de Croky Cup!

Croky Cup – 1/8e Finale
Toeschouwers:
29.042 – Jan Breydelstadion
Scheidsrechter:
Lothar D’Hondt
Club Brugge:
Simon Mignolet – Denis Odoi, Brandon Mechele (77’ Dedryck Boyata), Joel Ordóñez, Bjorn Meijer – Éder Balanta, Casper Nielsen (77’ Raphael Onyedika), Hans Vanaken (77’ Philip Zinckernagel) - Andreas Skov Olsen, Igor Thiago (62’ Ferran Jutglà), Michal Skóras (62’ Antonio Nusa).
Bank: Nordin Jackers, Nick Shinton, Ferran Jutglà, Raphael Onyedika, Tajon Buchanan, Dedryck Boyata, Antonio Nusa, Philip Zinckernagel.
Coach: Ronny Deila.
SV Zulte Waregem: Ennio Van Der Gouw – Robbe Decostere (46’ Alessandro Ciranni), Modou Tambedou (46’ Andres Labie), Lukas Willen, Joel Bagan – Nicolas Rommens, Ruud Vormer, Christian Brüls, Abdoulaye Traoré (59’ Kevor Palumets) – Jelle Vossen (67’ Guindo Mohamed), Matheus Machado (59’ Dylan Demuynck).
Bank: Louis Bostyn, Sef Van Damme, Guindo Mohamed, Alessandro Ciranni, Kevor Palumets, Andres Labie, Yannick Cappelle, Tarik El Boutabie, Dylan Demuynck, Thibaud Sergeant.
Coach: Vincent Euvrard.


Gele kaarten:
Tambedou
Rode kaarten:
geen
Doelpunten:
16’ Skov Olsen (1-0), 20’ Skov Olsen (2-0), 50’ Thiago (3-0), 58’ Thiago (4-0)