Alle nieuws

Blauw-Zwart gaat met 2-1 onderuit op Stayen

Jupiler Pro League

Op de slotspeeldag van de reguliere competitie trok Club Brugge naar Stayen om het op te nemen tegen STVV. Jutglà bezorgde Club al snel in de eerste helft een voorsprong, maar in de tweede helft kwam de thuisploeg langszij via Zahiroleslam. Koita knalde de Limburgers op het eind naar de zege en zo gaat Club met 2-1 onderuit op Stayen.

Blauw-Zwart boekte afgelopen donderdag een belangrijke en deuggdoende zege tegen Molde FK en plaatste zich zo voor de kwartfinales van de UEFA Europa Conference League. Coach Deila had bijgevolg weinig redenen om veel wijzigingen door te voeren in zijn basiself, maar moest toch twee noodgedwongen vervangingen doen. De Cuyper (geschorst) en Skov Olsen (liesblessure) waren namelijk niet inzetbaar en hierdoor kregen respectievelijk Sabbe en Skóraś de kans om hun kunnen te tonen van bij het begin. Voor de rest noteerden we dus dezelfde basiself als donderdag tegen Molde FK.

Het was Club dat het best aan de match begon en meteen goed de bal liet rondgaan. Dit resulteerde al vrij snel in doelgevaar via een voorzet van Vetlesen en een poging van Onyedika, maar in allebei de fases moest Suzuki niet ingrijpen. Dat gebeurde enkele minuten later ook niet, maar dan moest hij wel de bal uit zijn netten vissen. Onyedika recupereerde een slechte inspeelpass en lanceerde meteen Jutglà. De Catalaan dribbelde zich knap vrij in het centrum en nam vervolgens met een punter de Japanse goalie van STVV te grazen. Kort na de vreugde bij de openingsgoal, kreeg Blauw-Zwart wel een opdoffer te verwerken. Mignolet deed plots teken naar de bank dat hij niet meer verder kon. Zo nam Jackers opnieuw plaats onder de lat bij de Bruggelingen. De bezoekers lieten het echter niet aan hun hart komen en bleven de wedstrijd domineren. Na een vlotte combinatie op de linkerflank bracht Jutglà het leer voor doel en daar had Sabbe aan de tweede paal tijd en ruimte om uit te halen. Hij viseerde met zijn binnenkant voet de verste hoek, maar Ogawa blokte het schot af en voorkwam zo erger voor de thuisploeg.

STVV kon daar weinig tegenover stellen, want alle doelgevaar kwam van Club. Skóraś probeerde het ook eens op een afvallende bal, maar diens schot werd over de lat getikt door Suzuki. Op het halfuur was ook Ordóñez dicht bij de tweede goal voor de bezoekers, maar op een hoekschop kon hij van dichtbij onvoldoende afdrukken om het leer voorbij Suzuki te krijgen. Na 38 minuten in de eerste helft noteerden we aan beide kanten een uitstekende mogelijkheid. Eerst werd Zahiroleslam door Koita in de diepte gestuurd en moest Jackers redding brengen om de gelijkmaker te voorkomen. Vrijwel meteen hierna bracht Skóraś de bal laag voor doel naar de tweede paal waar Vanaken opdook. De captain van Club ging meteen zijn kans, maar het leer bleef steken tussen de benen van Suzuki. De thuisploeg zat nu wel wat beter in de wedstrijd en kwam nog eens opzetten. De bal werd centraal gespeeld waar Ito zijn kans ging van net buiten de zestien, maar zijn schot ging over de kooi van Jackers. Kort voor de rust ondernam de Japanner nogmaals een poging van iets ruimere afstand, maar opnieuw moest de goalie van Club niet ingrijpen. Het was duidelijk dat de Limburgers het vooral van buiten de zestien probeerden, maar ook Steuckers kon het leer niet binnen het doelkader krijgen. Dat gold ook voor Koita wanneer die het vanuit een scherpe hoek probeerde. Het slotakkoord was nog voor Blauw-Zwart, maar Jutglà kon te weinig kracht zetten op zijn kopbal om Suzuki in gevaar te brengen. Zo gingen we rusten met een, al bij al, verdiende voorsprong voor Club...

De tweede helft werd aangevat zonder nieuwe wissels aan beide kanten en deze keer was het de thuisploeg dat op het elan van het einde van de eerste helft probeerde door te gaan. Koita zette zich achter de bal voor een vrije trap aan de zijkant, maar de Limburgers hadden een ingestudeerd nummertje in gedachten. De bal werd opzij gespeeld naar Ito, die de bal door zijn benen liet en zo had Steuckers ruimte om meteen te trappen. Gelukkig voor Club werd zijn schot afgeblokt. Even later liet Ordóñez zich het leer te makkelijk afsnoepen door Zahiroleslam en die kon alleen op Jackers af. Gelukkig talmde de spits te lang en slaagde hij er niet in om voorbij het sluitstuk van Club te komen. Hier kwamen de Bruggelingen bijgevolg goed weg, maar kort voor het uur was de gelijkmaker toch een feit. Steuckers speelde de bal breed voor Ogawa en die zette het leer voor doel. Daar stond Zahiroleslam klaar om de gelijkmaker overhoeks tegen de netten te koppen. Coach Deila greep in door Nusa en Nielsen op het veld te brengen en die laatste had al vrij snel een goede mogelijkheid. Vanaken stak de bal achter de defensie van STVV en Nielsen trachtte Suzuki te verschalken met buitenkant rechts. De Japanse goalie voorkwam met een beenveeg een nieuwe voorsprong voor de bezoekers. Die andere invaller, nl. Nusa, liet zich ook gelden met een typische actie naar binnen en vervolgens een trap naar de verste hoek. De doelman van STVV bleef echter in deze fase de beste man bij de Truienaars met wederom een knappe redding.

Een goed kwartier voor het einde kon het bijgevolg nog alle kanten uit in deze wedstrijd en dat was ook duidelijk in het doelgevaar. De thuisploeg probeerde het eens met een afstandsschot van Ogawa, maar zonder problemen voor Jackers. Club reageerde met een kopbal van Thiago op voorzet van Skóraś, maar de Braziliaanse spits kon zijn poging niet kadreren. Kort hierna kwam Club heel goed weg toen STVV een strafschop kreeg na een fout van Ordóñez op Kaya. Die laatste zette zich zelf achter de bal, maar trof de paal. Jammer genoeg bleek dit slechts uitstel van executie, want even later stond de 2-1 alsnog op het bord. Koita kreeg te veel tijd en ruimte om van buiten de zestien uit te halen en hij knalde het leer voorbij Jackers.

Er kwamen 6 minuten toegevoegde tijd en coach Deila voerde nog enkele aanvallende wissels door. Club kon zich echter niet meer herstellen van deze late opdoffer en werd de reguliere competitie jammer genoeg met een valse noot afgesloten.

Jupiler Pro League – Speeldag 30
Toeschouwers:
14.600 – Daio Wasabi Stayen Stadium
Scheidsrechter:
Kevin Van Damme
Sint-Truidense VV:
Zion Suzuki – Rein Van Helden, Matte Smets, Bruno Godeau – Frederic Ananou (74’ Robert-Jan Vanwesemael), Ryotaro Ito (67’ Joel Chima Fujita), Mathias Delorge, Ryoya Ogawa – Jarne Steuckers (88’ Joselpho Barnes), Kahveh Zahiroleslam (74’ Fatih Kaya), Aboubakary Koita (88’ Rihito Yamamoto).
Bank: Jo Coppens, Wolke Janssens, Robert-Jan Vanwesemael, Rihito Yamamoto, Joel Chima Fujita, Olivier Dumont, Fatih Kaya, Joselpho Barnes, Adriano Bertaccini.
Coach: Thorsten Fink.
Club Brugge: Simon Mignolet (10’ Nordin Jackers) – Kyriani Sabbe (86’ Victor Barberá), Joel Ordóñez, Brandon Mechele, Bjorn Meijer – Raphael Onyedika, Hugo Vetlesen (60’ Casper Nielsen), Hans Vanaken – Michał Skóraś (86’ Chemsdine Talbi), Igor Thiago, Ferran Jutglà (60’ Antonio Nusa).
Bank: Nordin Jackers, Josef Bursik, Jorne Spileers, Dedryck Boyata, Joaquin Seys, Casper Nielsen, Éder Balanta, Antonio Nusa, Chemsdine Talbi, Victor Barberá.
Coach: Ronny Deila.


Gele kaarten: Sabbe
Rode kaarten
geen
Doelpunten:
6’ Jutglà (0-1), 59’ Zahiroleslam (1-1), 85’ Koita (2-1)