Alle nieuws

Blauw-Zwart komt niet verder dan scoreloos gelijkspel tegen KV Mechelen

Jupiler Pro League

Op speeldag 17 van de Jupiler Pro League trok Club Brugge naar het AFAS Stadion voor een confrontatie met KV Mechelen. Zowel in de eerste als in de tweede helft kon Blauw-Zwart de netten doen trillen, maar de goals van Vanaken en Thiago werden afgekeurd. Zo eindigde de wedstrijd op een scoreloos gelijkspel.

Blauw-Zwart nam afgelopen woensdag vlotjes de maat van Zulte-Waregem in de 1/8e finales van de Croky Cup, maar toch koos coach Deila ervoor om terug te grijpen naar de basiself die Standard klopten. De enige wijziging in vergelijking met de elf starters tegen de Rouches, was de keuze voor Nielsen in plaats van Onyedika. Skov Olsen vond woensdag twee keer de weg naar de netten, maar moest nu dus vrede nemen met een plaats op de bank. Zo speelden Jutglà en Zinckernagel in steun van spits in vorm Thiago.

<p>Nielsen kreeg van coach Deila het vertrouwen in de basis. </p>

Nielsen kreeg van coach Deila het vertrouwen in de basis. 

Het was de thuisploeg dat met het meeste enthousiasme aan de wedstrijd begon en vooral de jonge Bassette probeerde zich nadrukkelijk te tonen. Eerst trapte hij vanuit een heel scherpe hoek, maar deze poging vormde geen probleem voor Mignolet. Even later infiltreerde hij goed op een scherpe voorzet van Foulon, maar deze keer miste hij zijn schot. Iets voor het kwartier reageerde Club dan toch een eerste keer. Nielsen haalde mooi de achterlijn en bracht de bal voor doel. Daar werd het leer nog gedevieerd en zo kon Vanaken de netten doen trillen. Het Brugse feestje ging echter niet door, want bij de voorzet van Nielsen ging de bal over de achterlijn. Het spel ging goed op en neer, want kort na deze fase was het opnieuw de beurt aan KV Mechelen. Schoofs had ruimte op een afvallende bal, maar zijn poging belandde hoog over en naast het doel. Dan wist zijn collega Bassette wel het doel staan. Nadat de spits door Mrabti de diepte werd ingestuurd, twijfelde hij niet om hard uit te halen. Mignolet stond gelukkig pal en voorkwam erger.

Blauw-Zwart nam vervolgens iets meer de wedstrijd in handen, maar verder dan een vrije trap van De Cuyper naast het doel kwam het voorlopig niet. Hairemans trachtte het ook eens vanop afstand, maar zijn poging was recht op Mignolet gemikt. Jutglà kon zich nog niet echt tonen in deze wedstrijd, maar draaide zich toch eens vrij om ruimte voro zichzelf te maken. Zijn gekruld schot richting verste hoek belandde jammer genoeg naast de kooi van Coucke. De eerste helft werd vooral gekenmerkt door twee ploegen die veel energie in de strijd gooiden, maar dit resulteerde niet meteen in groot doelgevaar. Net voor het rustsignaal toonde de thuisploeg zich op korte tijd twee keer, maar zowel Vanlerberghe als Konaté konden Mignolet niet echt bedreigen. Zo gingen we rusten met een (logische) brilscore...

<p>Vanaken kon de score openen, maar zijn doelpunt werd afgekeurd. </p>

Vanaken kon de score openen, maar zijn doelpunt werd afgekeurd. 

Dezelfde 22 tenoren vatten de tweede helft aan, maar aanvankelijk zagen we hetzelfde spelbeeld als in het eerste bedrijf. Blauw-Zwart had het meeste balbezit, maar KV Mechelen bleef goed in de organisatie staan. Het gevolg hiervan was veel middenveldspel, maar langs beide kanten amper doelgevaar. Coach Deila had bijgevolg ook begrepen dat er iets moest veranderen en hij voerde een driedubbele wissel uit. Zo kwamen Skov Olsen, Onyedika en Meijer in de ploeg ten koste van Zinckernagel, Nielsen en Buchanan. Kort na deze wissels trachtte Bassette vanop ruime afstand Mignolet te lobben, maar zijn schot ging ver naast het doel van het Brugse sluitstuk. De bezoekers konden hier voorlopig weinig tegenover zetten, op een kopballetje van Thiago na. Halfweg de tweede helft viel er dan een torenhoge kans voor Club uit de lucht. De Cuyper zette de bal voor doel en daar kwam het leer plots voor de voeten van Vetlesen. De Noor kon van dichtbij uithalen, maar deed dat jammer genoeg te wild en knalde zo over het doel van Coucke. Dit was dé kans op de openingstreffer!

Dit bleek het sein voor Club om door te drukken en de thuisploeg meer onder druk te zetten. Dat resulteerde al vrij snel in een doelpunt van Thiago, maar opnieuw werd de goal afgekeurd en dit keer voor buitenspel van de Braziliaanse spits. Even later was Blauw-Zwart daar opnieuw via Meijer die de bal achteruit legde voor Nusa. Die laatste speelde op zijn beurt opzij voor Skov Olsen, maar diens knal met rechts was te centraal en Coucke kon met een reflex het leer over de lat duwen. Onder impuls van Nusa was Club nu ondertussen wel al enkele keren dicht bij een doelpunt. De Noorse winger probeerde het op het eind van de reguliere speeltijd eens zelf, maar de krul met zijn linker belandde tegen de paal. Thiago was te verrast in de herneming om de bal in doel te werken.

<p>Ook Thiago kon opnieuw scoren, maar zijn goal werd eveneens afgekeurd.</p>

Ook Thiago kon opnieuw scoren, maar zijn goal werd eveneens afgekeurd.

Uiteindelijk werden er 7 extra minuten bijgerekend, maar Club slaagde er niet meer in om Coucke nog te bedreigen. Zo eindigde deze partij op een scoreloos gelijkspel. Donderdag speelt Blauw-Zwart om groepswinst in de UEFA Europa Conference League tegen FK Bodø/Glimt!

Jupiler Pro League – Speeldag 17
Toeschouwers:
19.500 – AFAS Stadion
Scheidsrechter:
Nicolas Laforge
KV Mechelen:
Gaëtan Coucke – Sandy Walsh, David Bates, Elias Cobbaut, Daam Foulon – Mory Konaté, Jordi Vanlerberghe, Rob Schoofs – Geoffry Hairemans (74’ Yonas Malede), Norman Bassette (62’ Lion Lauberbach), Kerim Mrabti (88’ Jannes Van Hecke).
Bank: Yannick Thoelen, Jannes Van Hecke, Yonas Malede, Lion Lauberbach, Ngal’Ayel Mukau, Bilal Bafdili, Patrick Pflücke.
Coach: Besnik Hasi.
Club Brugge: Simon Mignolet – Tajon Buchanan (57’ Bjorn Meijer), Jorne Spileers, Brandon Mechele, Maxim De Cuyper – Casper Nielsen (57’ Raphael Onyedika), Hugo Vetlesen, Hans Vanaken - Philip Zinckernagel (57’ Andreas Skov Olsen), Igor Thiago, Ferran Jutglà (68’ Antonio Nusa).
Bank: Nordin Jackers, Nick Shinton, Denis Odoi, Bjorn Meijer, Andreas Skov Olsen, Raphael Onyedika, Éder Balanta, Michal Skóras, Victor Barberà.
Coach: Ronny Deila.Gele kaarten:
Foulon, Zinckernagel, De Cuyper, Bates, Hasi, Vanaken, Coucke, Onyedika, Mechele
Rode kaarten:
geen
Doelpunten: 
geen