Alle nieuws

Blauw-Zwart sluit oefenstage af met 2-1 zege tegen Go Ahead Eagles!

Stage 2023

In zijn vierde oefenpartij nam Club Brugge het op tegen het Nederlandse Go Ahead Eagles. In de eerste helft kwam Blauw-Zwart op achterstand na een goal van Oliver Edvardsen. De scheve situatie werd in de tweede helft echter rechtgezet na goals van Onyedika en Homma. Club sluit zo zijn oefenstage af met een zege!

Het begin van de wedstrijd was voor de Nederlandse eersteklasser, want al na 6 minuten moest Buchanan ingrijpen door een stiftballetje van Edvardsen van de lijn te keren. Halfweg de eerste helft was het echter wel prijs voor Go Ahead Eagles. Mechele liet zich de bal ontfutselen en Victor Edvardsen kon op die manier de bal klaarleggen voor zijn naamgenoot. Oliver Edvardsen kon niet meer missen en zo moest Club achtervolgen. De reactie kwam er via Nusa en Skov Olsen, maar hun schot werd telkens gepareerd door doelman de Lange.

De tweede helft werd door Club aangevat met 11 nieuwe spelers en zij namen meteen het initiatief naar voren. In minuut 55 kon Spileers in één tijd aanleggen op een hoekschop, maar de Lange redde knap met een voetreflex. Even later nam Skoras een hoekschop en die werd ei zo na rechtstreeks in doel gekruld en de verste paal werd zelfs geraakt. Diezelfde Skoras kon enkele minuten later ook vrij aanleggen in de zestien, maar zijn schot werd afgeblokt. Uitstel van executie, want opnieuw enkele minuten nadien stonden de bordjes gelijk. Een afvallende bal werd door Onyedika hard tegen de netten geknald. Blauw-Zwart bleef komen en Vermant onderschepte een terugspeelbal, maar zijn schot raakte niet voorbij de Lange. Aan de overkant moest Shinton de bal over de lat duwen op een schot van Serra. In de laatste 10 minuten van de wedstrijd trok Club toch nog het laken naar zich toe. Eerst werd een kopbaldoelpunt van Yaremchuk nog afgekeurd wegens buitenspel, maar even later was het toch raak. Homma met de mooie actie waarbij hij naar binnen kwam en het leer mooi in de verste hoek plaatste. 

Blauw-Zwart sluit zo zijn oefenstage in Nederland af met een 2-1 overwinning!


Club Brugge (1e helft): Simon Mignolet – Tajon Buchanan, Jack Hendry, Brandon Mechele, Maxim Decuyper – Mats Rits, Hans Vanaken, Hugo Vetlesen – Antonio Nusa, Andreas Skov Olsen, Igor Thiago.

Club Brugge (2e helft): Nick Shinton - Denis Odoi, Joel Ordoñez, Jorne Spileers, Kyriani Sabbe – Raphael Onyedika, Cisse Sandra, Kamal Sowah – Michal Skoras (70’ Shion Homma), Romeo Vermant, Roman Yaremchuk.


Doelpunten: 23’ O. Edvardsen (0-1), 69’ Onyedika (1-1), 84’ Homma (2-1)