Alle nieuws

Cercle – Club: De Club Facts

Club Facts

Maandag worden de Champions’ Play-Offs voor Blauw-Zwart op gang getrapt. Beginnen doen we met een burenduel tegen Cercle Brugge. Lees hieronder alle Club Facts en bereid je helemaal voor op de wedstrijd!

De wedstrijd

Na de interlandbreak is het niet alleen tijd voor competitievoetbal, er breekt ook een nieuwe fase aan: de Champions’ Play-Offs. Van de 14 edities Play-Off 1 is Club Brugge het enige team die er telkens bij was. 

Van de 118 wedstrijden die Club Brugge al speelde in Play-Off 1, wonnen ze 56 keer, speelden 25 keer gelijk en leden 37 nederlagen. FCB is de ploeg die over alle edities heen het meeste punten behaalde (193) en doet het daarmee beter dan Anderlecht (177 punten). Blauw-Zwart scoorde al 197 keer in een wedstrijd in Play-Off 1 en is daarmee ook de ploeg die het vaakst de weg naar doel vond in de eindcompetitie.

Maandag staan Club en Cercle dan wel voor de 157ste keer tegenover elkaar, het is voor het eerst in de strijd om Play-Off 1. De 78 vorige uitderby’s leverden 43 zeges op, 17 draws en 18 nederlagen. 

Hans Vanaken scoorde het vaakst voor FCB in Play-Off 1 (21 keer) en strooide ook het vaakst met assists (13 stuks). 

Met Miron Musclic (41,5 jaar) en Nicky Hayen (43,6 jaar) staan de jongste coaches van PO1 dit seizoen tegenover elkaar. 

De teller van de gele kaarten wordt gereset voor de start van de Play-Offs, maar na 3 gele kartonnen loopt een speler nu tegen een schorsing aan.

Vorige ontmoeting

De tegenstander

Cercle Brugge doet voor het eerst mee aan de play-offs om de titel. Zij zijn zo de dertiende club waartegen Blauw-Zwart in de geschiedenis van de play-offs uitkomt.

Cercle Brugge eindigde de reguliere competitie als 5de. Dat is hun hoogste positie sinds het seizoen 2007-08. Toen eindigden ze als 4de.

In hun laatste 4 thuiswedstrijden tegen Club kon Cercle telkens scoren. Met Kévin Denkey heeft onze tegenstander op maandag dan ook de topschutter van de competitie in hun rangen (23 goals). Alin Minda is de assist-koning met 6 stuks.

In de laatste 2 uitderby’s kon Club niet winnen van Cercle en eindigde de wedstrijd telkens op een gelijkspel. In de meest recente derby bracht Alan Minda groen-zwart langszij, maar Ferran Jutglà zorgde voor de blauw-zwarte gelijkmaker.

Mijlpalen

  • Antonio Nusa kan zijn 70e wedstrijd voor Club Brugge spelen. Ook kan het zijn 50e competitiematch bij Blauw-Zwart worden.
  • Joel Ordóñez kan voor de 20e keer in actie komen bij Club. Verder kan hij zijn 10e competitiematch voor Club spelen.
  • Philip Zinckernagel kan zijn 25e competitiematch voor Club spelen.
  • Casper Nielsen kan zijn 100e wedstrijd in de Jupiler Pro League spelen! Hij speelde tot hiertoe 39 matchen voor Union en 60 voor Club Brugge.

De scheidsrechter

Erik Lambrechts is de scheidsrechter voor de wedstrijd tegen Cercle. Hij wordt bijgestaan door lijnrechters Jo De Weirdt en Rien Vanyzere en vierde official Simon Bourdeaud'hui. 

De VAR van dienst is Bert Put. Hij wordt geassisteerd door Romain Devillers en Jasper Vitse. 

Lambrechts floot al 37 keer eerder een wedstrijd van Blauw-Zwart. Daarvan waren het 14 uitwedstrijden, die eindigden op 7 zeges, 1 gelijkspel en 6 nederlagen. Eerder dit seizoen had hij de leiding tijdens Club – Cercle en Club – Anderlecht.