Alle nieuws

Club blijft steken op 0-0 gelijkspel in stadsderby

Jupiler Pro League

Club Brugge is in de derby tegen Cercle niet verder geraakt dan een 0-0 gelijkspel. Blauw-Zwart had het meeste balbezit en ook tal van kansen, maar Cercledoelman Warleson bleek onklopbaar.

De Brugse basiself onderging twee wijzigingen in vergelijking met de wedstrijd van donderdag tegen FC Lugano. Centraal in de spits kreeg Ferran Jutglà de voorkeur op Igor Thiago, terwijl op de linksachter Bjorn Meijer in de plaats kwam van Maxim De Cuyper. Centraal achterin verscheen Joel Ordóñez opnieuw aan de aftrap. Voor de Ecuadoriaan was het zijn eerste basisplaats in de competitie.

Beide teams trokken vanaf de aftrap alle registers open. De eerste dreiging kwam van Cercle, maar na een vrije trap van Nazinho trapte Somers het leer ruim naast. Club reageerde met een knappe tegenaanval, die eindigde met een voorzet van Meijer die nog net werd weggewerkt. Even later kon Utkus nog net Skov Olsen het scoren beletten. Na dik tien minuten volgden opnieuw twee goede kansen: eerst had Warleson een prima redding in huis op een poging van Meijer en direct daarna kon de Braziliaanse doelman ook een poging van Skov Olsen in hoekschop duwen.

Daarna viel het even wat stil, al werd een schot van Vanaken net voor de doellijn weggewerkt, terwijl zowel Jutglà als Zinckernagel hun pogingen niet konden kadreren. In het slot van de eerste helft was het Cercle dat opnieuw kon dreigen: een schot van Lemaréchal ging enkele meters naast, terwijl Denkey een voorzet van diezelfde Lemaréchal tegen de buitenkant van de paal devieerde. Kort daarop ging een kopbal van Utkus ruim naast. Het laatste gevaar van de eerste helft kwam van Blauw-Zwart: Vanaken lanceerde Jutglà maar die ging te gretig liggen na een contact met Nazinho, waardoor scheidsrechter Lambrechts liet doorspelen.

Zowel Ordóñez als Skov Olsen bleven geblesseerd in de kleedkamer. Spileers en Thiago waren hun vervangers. Die laatste kon al meteen voor gevaar zorgen, maar de Braziliaan kon net niet bij een voorzet van Meijer. Blauw-Zwart ging steeds meer drukken, maar het was Cercle dat op de counter gevaarlijk was. Na een weggewerkte hoekschop ontstond er een drie-tegen-één situatie, maar Onyedika verdedigde uitstekend. Even later glipte Gboho door de buitenspelval, maar Mignolet had een prima reflex in huis. Aan de overkant bracht ook Warleson knap redding op een schot van Jutglà.

Na twintig minuten in de tweede helft gooide Deila Nielsen en De Cuyper in de strijd, ten nadele van Onyedika en Buchanan. Club schakelde nu over naar een 3-5-2, in de hoop Cercle op die manier te kunnen verschalken. Mignolet moest wel nog een schot van Siquet wegboksen, maar het was Club dat de druk steeds meer opvoerde. Na een voorzet van De Cuyper had Thiago iets te veel tijd nodig. De bal kwam uiteindelijk bij Vetlesen terecht, maar zijn schot en ook de rebound van Jutglà werden allebei gepareerd door Warleson.

Tien minuten voor tijd leek de Braziliaanse doelman dan toch geklopt, toen Jutglà volledig vrij kon besluiten na een voorzet van Meijer. Deze keer was het echter Miangue die met een ultieme voetreflex de openingsgoal kon voorkomen. Enkele minuten voor tijd verlengde Jutglà een voorzet van Zinckernagel knap richting doel, maar opnieuw bracht Warleson redding. Aan de overkant werd een schot van Van der Bruggen afgeblokt, maar het slotakkoord was opnieuw voor de Cercledoelman. Diep in de blessuretijd pareerde hij ook een schot van Meijer, waardoor de 0-0 op het bord bleef.

Jupiler Pro League – Speeldag 14
Toeschouwers: 27.000 – Jan Breydelstadion
Scheidsrechter: Erik Lambrechts
Club Brugge: Simon Mignolet – Tajon Buchanan (64’ Maxim De Cuyper), Joel Ordóñez (46’ Jorne Spileers), Brandon Mechele, Bjorn Meijer – Hugo Vetlesen, Raphael Onyedika (64’ Casper Nielsen), Hans Vanaken – Andreas Skov Olsen (46’ Igor Thiago), Ferran Jutglà, Philip Zinckernagel (88’ Michał Skóraś). Bank: Nordin Jackers, Nick Shinton, Éder Balanta en Shion Homma. Coach: Ronny Deila.
Cercle Brugge: Warleson – Hugo Siquet (93’ Kazeem Olaigbe), Jesper Daland, Edgaras Utkus (70’ Boris Popovic), Flavio Nazinho (78’ Senna Miangue) – Nils de Wilde, Hannes Van der Bruggen, Félix Lemaréchal – Thibo Somers, Kevin Denkey, Yann Gboho (78’ Alan Minda). Coach: Miron Muslic.
Gele kaarten: Utkus, Ordóñez, Onyedika, Nazinho, Minda, Somers.
Rode kaarten: geen
Doelpunten: geen