Alle nieuws

Club Brugge Foundation opnieuw bekroond met 4-sterren Football & Social Responsibility label van de Pro League

Club Foundation

Club Brugge Foundation

Club Brugge ontving vandaag het prestigieuze ‘4-sterren Football & Social Responsibility’-label voor de werking van onze Foundation. Dit label, dat jaarlijks door de Pro League wordt toegekend, erkent clubs voor hun kwaliteitsvolle maatschappelijke beleid en activiteiten van het afgelopen jaar.

Club Brugge Foundation zet zich dagelijks in voor een breed scala aan maatschappelijke projecten gericht op sportparticipatie, inclusie, gezondheid, educatie en duurzaamheid. Hun doel is om voetbal te gebruiken als een krachtig instrument voor sociale verandering en om een positieve impact te hebben op de samenleving.

Een jury van diverse experts heeft dit engagement vandaag erkend met het ⭐️⭐️⭐️⭐️ Football & Social Responsibility-label, de hoogste onderscheiding voor onze Foundation. Dit label is een beloning voor ons uitstekende maatschappelijke engagement op clubniveau, dat is vertaald in een kwaliteitsvol en strategisch beleidsplan. Bovendien werd onze voortrekkersrol op het gebied van sociaal-sportief beleid op nationaal niveau erkend door de jury. Sinds de invoering van dit prestigieuze kwaliteitslabel in 2017 ontving Foundation deze hoogste erkenning al zeven jaar op rij!

Via voetbal bruggen bouwen

Sinds de start van onze communitywerking in 2007 zet Club Brugge de immense kracht van voetbal in om diverse maatschappelijke projecten te realiseren en verder te kijken dan alleen onze sportieve taak. Onder de slogan ‘No Heart/No Glory’ voeren we jaarlijks een twintig projecten uit op lokaal, nationaal en internationaal niveau rond de thema’s sportparticipatie, educatie, gezondheid, inclusie en duurzaamheid.

Voorzitter Bart Verhaeghe is zeer verheugd met deze onderscheiding: "Dit 4-sterren FSR-label van de Pro League is een geweldige erkenning voor al het harde werk en de toewijding van ons team, onze medewerkers, onze projectpartners en onze vrijwilligers. Het bevestigt dat we op de juiste weg zijn en motiveert ons om onze inspanningen verder te zetten en uit te breiden met de hulp van de hele Clubfamilie. We bedanken de Pro League voor deze erkenning en kijken uit naar de voortzetting van ons belangrijke maatschappelijke werk in het komende seizoen."

Peter Gheysen, Head of Foundation bij Club Brugge, reageert zeer tevreden op dit nieuws: "We zijn ervan overtuigd dat we via voetbal bruggen kunnen bouwen en een blijvende, positieve impact hebben op de samenleving. Dit zien we dagelijks tijdens onze vele Foundationprojecten. Via onze initiatieven kunnen we mensen die buitenspel dreigen te staan via het voetbal vooruithelpen in de maatschappij. We creëren kansen voor degenen die onze hulp goed kunnen gebruiken. Deze bekroning versterkt onze motivatie om ook naast het veld te Bluvn Goan en ons in te zetten voor een betere toekomst, waarbij we de kracht van voetbal inzetten om mensen te verbinden en te inspireren.”

Maatschappelijk beleid als kernopdracht

“Maatschappelijk beleid is één van de kernopdrachten van de Pro League en haar clubs”, zegt Lorin Parys, CEO van de Pro League. “Wij ondersteunen onze clubs op dagelijkse basis via vormingen, uitwisseling, het aanbieden van partnerschappen en projecten en dus ook met een jaarlijkse ondersteuning van intussen 180.000 euro. Op de voorbije Algemene Vergadering van 20 juni stemden de clubs voor de integratie van kwalitatieve FSR-criteria in de licentievoorwaarden. Clubs zullen vanaf 2025-2026 verplicht een kwalitatief engagement opnemen voor de samenleving. Met de ondersteuning vanuit de Pro League, maar ook via partners als Younited Belgium, VUB, Inter, Sportieq (het voormalige Centrum voor Ethiek in de Sport), More2Win, Alzheimer Liga Vlaanderen, Child Focus, Out For The Win en anderen, zal het maatschappelijk beleid van het professionele voetbal nog meer diensten kunnen bewijzen aan de samenleving, lokaal en nationaal.”

Ontdek alles over onze Foundationwerking op www.clubbruggefoundation.be.