Alle nieuws

Club Brugge Foundation richt eigen ‘amp team’ op

Club Foundation

Club Brugge Foundation, de sociaal-maatschappelijke werking van Blauw-Zwart, zet een nieuwe belangrijke stap naar inclusiviteit met de lancering van een nieuwe voetbalploeg voor mensen met een amputatie, het ‘Club Brugge Amp Team’. Partner Aqtor! zal met trots de wedstrijdshirts sieren.

Met het ‘Club Brugge Amp Team’ kunnen spelers die door een ongeluk, ziekte of aangeboren afwijking een deel van hun ledemaat missen toch weer voetballen. De veldspelers missen een (deel van hun) been en keepers missen een (deel van hun) arm. Door het gebruik van krukken kunnen alle spelers genieten van het voetbalspel.

MEER DAN VOETBAL

Peter Gheysen, Head of Foundation bij Club Brugge: 

“We zijn trots om een extra telg binnen de Clubfamilie voor te stellen met de lancering van het project ‘Club Brugge Amp Team’. Naast de wekelijkse trainingen organiseren we ook gespecialiseerde coaching, verschillende workshops en sociale bijeenkomsten voor het team. Zo bevorderen we niet alleen sportieve prestaties, maar willen we ook bijdragen aan het algemene welzijn van onze spelers. Zo staat dit project ook voor meer dan voetbal.”

Het ‘Club Brugge Amp Team’ speelt op zaterdag 25 november hun allereerste internationale amputatievoetbaltornooi onder de vlag van Club Brugge. In Keulen nemen ze het op tegen andere amputatieteams uit Duitsland, Engeland en Georgië.

AQTOR!

Gekoppeld aan de lancering van dit nieuwe team werd ook de gloednieuwe Partner van Foundation voorgesteld. Aqtor! steunt met volle overtuiging dit project en siert voortaan de wedstrijdshirts van het Amp Team.

Aqtor! is gespecialiseerd in het aanmeten, fabriceren en afleveren van orthopedische hulpmiddelen, mobiliteitshulpmiddelen en bandagisterie. Het bedrijf met hoofdzetel in Oostakker beschikt over een uitgebreid netwerk van Mobility Centers waar patiënten geholpen worden door een multidisciplinair team van erkende verstrekkers, podologen, ergotherapeuten en kinesisten. Ze kunnen er terecht voor een professionele maatname, productie en aflevering van o.a. orthesen, prothesen, steunzolen, orthopedische schoenen, rolstoelen, en dergelijke meer.

Filip Hoornaert, CEO Aqtor!: 

“Sport is een essentieel onderdeel van deze vrijheid. Voor mensen met een beperking is toegang tot sport vaak een uitdaging op zich. Daarom koesteren en ondersteunen we initiatieven, zoals het Club Brugge Amp Team, die de autonomie en de ontplooiing van mensen met een beperking bevorderen door middel van sport.”

NOBODY OFFSIDE

Het project ‘Club Brugge Amp Team’ maakt deel uit van het Europees project Nobody Offside, waarbij het samen met de European Amputee Football Federation (EAFF), het European Football for Development Network (EFDN), het Spaanse Fundación Real Betis Balompie, de Romanian Football Federation en het Nederlandse KNVB personen met een amputatie uit heel Europa willen activeren en betrekken in de samenleving.