Alle nieuws

Club Brugge Foundation viert 15de verjaardag

Educatie

Bewegen

Participatie

Gezondheid

Club Brugge Foundation, het sociale departement van Club, viert dit seizoen zijn vijftienjarig bestaan. Tijdens de wedstrijd Club Brugge - KV Mechelen van afgelopen zondag 10 april werd dit uitgebreid gevierd.

ALLEMOALE THOPE

In 2007 werd onder impuls van toenmalig Clubvoorzitter Michel D'Hooghe een sociaal departement binnen de voetbalclub opgericht. Dit communityproject kreeg als projectnaam ‘Allemoale Thope’ mee, dat de samenwerkende kracht van voetbal en samenleving in de verf zette. Met de oprichting van een aparte voetbalploeg voor kinderen met autisme - ‘de Voetbalkraks’ - zag het allereerste communityproject in 2007 bij blauwzwart het licht. Doorheen de jaren groeide het aantal sociale projecten waarbij Club Brugge gebruik maakt van de enorme kracht en impact van het voetbal om jaarlijks duizenden mensen uit verschillende kansengroepen vooruit te helpen.

Wat in 2007 werd opgericht op veel enthousiasme van enkele vrijwilligers is anno 2022 uitgegroeid tot een slagkrachtige en professionele Foundationwerking die ieder seizoen meer dan 18 eigen Foundationprojecten uitvoert, meer dan 300 externe goede doelen steunt, kan rekenen op de medewerking van meer dan 120 vrijwilligers en projectmedewerkers en jaarlijks meer dan 5000 deelnemers bereikt.

Om het 15-jarig bestaan van Club Brugge Foundation passend te vieren, werd tijdens de laatste wedstrijd van de reguliere competitie tegen KV Mechelen dit jubileum uitgebreid gevierd.

“FIER ALS VOORZITTER VAN CLUB BRUGGE”

Club Brugge Foundation nodigde afgelopen zondag een 100-tal projectpartners, medewerkers, overheden, VZW-leden en sponsors uit om samen te klinken op zijn vijftiende verjaardag. “Het maakt me als Clubvoorzitter bijzonder fier om met jullie deze verjaardag te vieren. Met het volledige Clubbestuur en management geloven we hard in de meerwaarde die voetbal kan betekenen voor de samenleving. We nemen deze verantwoordelijkheid met veel passie en engagement voor de samenleving met onze Foundation op een structurele en professionele manier op. Iets wat nog te vaak onderbelicht wordt door de buitenwereld. We zijn trots dat onze Foundation al meermaals in de prijzen is gevallen met hun goede werking. Dankzij de steun en inzet van velen binnen de Clubfamilie zullen we dit ongetwijfeld in de toekomst ook blijven doen.”

"WERKING ENORM GEGROEID"

Ook ere-bestuurder van Club Brugge en Voorzitter van de ‘Stuurgroep Foundation’ Chris Caestecker sprak als één van de oprichters van de Foundationwerking de genodigden toe: “Ik was er 15 jaar geleden zelf bij toen onder impuls van toenmalig Voorzitter Michel D’Hooghe het eerste communityproject bij Club werd opgericht. Samen met vrijwilligers Philippe Servais, Danny Wille en Richard Neirynck werd “Allemoale Thope” boven het doopvont gehouden, West-Vlaams voor: allemaal samen. Een perfecte verwoording van wat we willen bereiken.

Samen sterk, een win-win voor voetbal en samenleving, elkaar versterken, als een open club, als deel van één grote Clubfamilie. Deze gedachte streven we vandaag de dag, 15 jaar later, met Club Brugge Foundation nog steeds na.

Als je ziet hoe onze Foundation de afgelopen 15 jaar is gegroeid dan kunnen we hier alleen maar trots op zijn. Dit het resultaat van een sterke sociale overtuiging vanuit het Clubbestuur waarin we met Foundation door de jaren heen hebben kunnen werken en waarbij we steeds de nodige steun en erkenning hebben mogen ervaren. Waarvoor dank.”

AMBITIEUS VOOR DE TOEKOMST

Head of Foundation Peter Gheysen sprak als laatste de genodigden toe over de ambities voor de toekomst van Club Brugge Foundation:

“We zijn zeer trots op wat we afgelopen jaren hebben gerealiseerd op maatschappelijk vlak, maar we hebben ook oog voor wat de toekomst ons te bieden heeft. Niet alleen onze Foundationwerking is deze afgelopen 15 jaar gegroeid en geëvolueerd. Ook de voetbalclub Club Brugge en bij uitbreiding de hele voetbalwereld is anno 2022 niet te vergelijken met hoe deze er in 2007 uitzag. De maatschappelijk noden in de samenleving blijven steeds veranderen. Daarom moeten wij als organisatie, die als doel heeft het maatschappelijk verantwoord ondernemen van de voetbalclub uit te dragen, mee-evolueren en erover waken dat onze acties steeds relevant blijven.

Club Brugge staat de komende jaren voor heel wat uitdagingen. We willen als duurzame topclub blijven bevestigen door zowel op als naast het veld de referentie te zijn en blijven in België, ook op maatschappelijk gebied. Ook op Europees vlak willen we onze voet blijven zetten. Op infrastructureel vlak liggen er met de plannen voor het nieuwe voetbalstadion niet alleen veel groeikansen op sportief en economisch gebied, ook met onze Foundation liggen er veel troeven te wachten rond toegankelijkheid, duurzaamheid, ecologie, moderne technieken, maar ook een verdere verankering van het stadion in de samenleving, zodat ons voetbalstadion meer is dan een samenstelling van beton, steen en glas, maar een echte thuis en ontmoetingsplaats kan zijn voor fans en buurtbewoners.

Om deze toekomstvisie vorm te geven zullen binnenkort alle stakeholders worden bevraagd om mee te helpen denken over de toekomst van onze Foundation, zodat we samen, Allemoale Thope, een sterk verankerd en breed gedragen nieuw beleidsplan voor Club Brugge Foundation kunnen uitrollen.”

ERERONDE MET 150 FOUNDATIONDEELNEMERS

Voor de wedstrijd tegen KV Mechelen liepen 150 vrijwilligers en deelnemers van verschillende Foundationprojecten een ereronde rond het hoofdveld van het Jan Breydelstadion. Samen met de supporters in de Noordtribune poseerden ze voor een unieke groepsfoto.

"Het is een unieke ervaring om dit eens te mogen meemaken, en dan nog met mijn vrienden van onze wandelvoetbalploeg. Als Clubsupporter is dit een moment om nooit te vergeten", aldus wandelvoetballer Daniël.

BIED MEE OP DE UNIEKE WEDSTRIJDSHIRTS

Tijdens de wedstrijd Club Brugge - KV Mechelen van speelden de Clubspelers met unieke Heritage wedstrijdshirts die voor de gelegenheid waren voorzien van een extra badge ter ere van de 15de verjaardag van Club Brugge Foundation.

Deze unieke wedstrijdshirts worden door Shirt Partner Unibet geschonken en worden geveild ten voordele van de verschillende maatschappelijke projecten en goede doelen van Club Brugge Foundation. Altijd al een matchworn en gesigneerd wedstrijdshirt willen hebben van jouw favoriete Clubspeler? Bied vanaf nu tot en met zaterdag 16 april 16u op het shirt van jouw favoriete speler!

De unieke wedstrijdshirts worden geveild via deze website.