Alle nieuws

Club - Eupen: De Club Facts

Club Facts

Na de overwinning in de bekerwedstrijd tegen Union woensdag neemt Club het vanavond op tegen KAS Eupen. Je helemaal voorbereiden op deze wedstrijd? Dat doe je met de Club Facts!

De wedstrijd

Dit is de 17e ontmoeting tussen beide teams in de Jupiler Pro League. De vorige 8 thuismatchen tegen de Panda's hadden 6 zeges en 2 draws als resultaat. Club scoorde thuis gemiddeld 3,4 goals/wedstrijd tegen hen.

Eerder dit seizoen ging Club met ruime 0-5 cijfers winnen aan de Kehrweg. Zowel Andreas Skov Olsen als Philip Zinckernagel scoorden een brace. Tajon Buchanan scoorde het andere doelpunt.

Club moet het zonder zijn topschutter (Igor Thiago, 16 goals), assistkoning (Philip Zinckernagel, 6 assists) en kapitein (Hans Vanaken) doen. Door de 2-1 overwinning in de bekerwedstrijd tegen Union is Club nu al 20 thuiswedstrijden op rij ongeslagen over alle competities.

Andreas Skov Olsen is nu al bij meer dan 61 goals betrokken bij Club (34 goals + 27 assists). Net als de Deen deelde ook Ferran Jutglà een goal en een assist uit tegen Union, waardoor hij bij 27 goals betrokken is bij Blauw-Zwart.

De tegenstander

Zaterdag is KAS Eupen te gast op Jan Breydel. Eupen verloor dit seizoen al 15 van hun 24 competitiewedstrijden. De Duitser Florian Kohfeldt staat sinds deze zomer aan het roer bij de Panda's. In 2024 begon hij met een knappe 6 op 6 tegen RWDM (0-1) en Antwerp (1-0). Maar daarna volgden tegen Sporting Charleroi en KV Mechelen 2 nederlagen met het kleinste verschil.

Topschutter is Isaac Nuhu. De Ghanees trof al 4 keer raak. Club Brugge jeugdproduct Gary Magnée is assist-koning bij de Panda's. Hij liet 4 keer een ploeggenoot scoren.

Middenvelder Jérôme Déom ontbreekt door een schorsing. Hij incasseerde tegen Malinwa een rode kaart en is voor 2 wedstrijden geschorst.

Deze winter trok Eupen enkele spelers aan: Shayne Pattynama (Idn) [Viking FC (Nor)], Pape Youssou Niang (Sen) [zonder club] en Renaud Emond [Standard].

Mijlpalen

  • Denis Odoi kan zijn 80e officiële match voor Club spelen.
  • Bjorn Meijer kan voor de 70e keer in actie komen bij Blauw-Zwart. Het zou dan ook zijn 50e competitiematch worden bij Club.
  • Voor Michal Skoras kan het zijn 25e match worden bij Club.

Scheidsrechter

Jan Boterberg werd aangeduid als ref voor dit duel. Hij wordt bijgestaan door assistent-refs Dirk Gilon en Nicolas Maszowez. Anthony Letellier is de vierde official. Nicolas Laforge is de VAR van dienst, geassisteerd door Vito Di Vincenzo en Carlos-Manuel Serra Guerreiro Alho.

De 37-jarige West-Vlaamse ref fluit voor de 8e keer een officiële match van Club. De vorige 5 thuismatchen van Club onder zijn leiding eindigden op 4 zeges en 1 draw.