Alle nieuws

Club Facts: Knokke - Club

34 dagen na de wedstrijd tegen Cercle Brugge, waarin Club zijn 19e landstitel kon vieren, speelt Blauw-Zwart alweer zijn eerste voorbereidingswedstrijd op het nieuwe seizoen. In Heist-aan-Zee neemt Club het op tegen R. Knokke FC.

De selectie

De troepen van Nicky Hayen zijn nog niet compleet. Sommige spelers zijn nog actief op het EK, anderen sloten pas deze week aan. We verwachten een mix van A-kern spelers en jongeren van Club NXT aan de aftrap.

De tegenstander

R. Knokke FC speelt in Eerste Nationale. Afgelopen seizoen eindigde de club op een derde plaats. Ze eindigden net achter promovendi RAAL La Louvière en KSC Lokeren-Temse, die komend seizoen Club NXT vervoegen in de Challenger Pro League.

De coach van Knokke is de 52-jarige West-Vlaming Jannes Tant. Sinds medio 2023 is hij coach van de kustploeg. Tussen 2008 en 2011 werkte hij al voor Knokke en was hij ook jeugdcoach bij de U21 van Club Brugge. Als speler was hij een jeugdproduct van Blauw-Zwart. In 1992-93 maakte hij deel uit de A-ploeg als verdediger, maar kon geen speelminuten afdwingen. Hij kwam daarna ook nog uit voor onder andere SV Waregem, KV Oostende en SK Sint-Niklaas.

Knokke is een regelmatig terugkerende tegenstander in de voorbereiding van Club Brugge. In 2020 was er de laatste ontmoeting. Toen kwam Knokke langs in het Basecamp (5-0 zege). Daarvoor waren er nog duels in 2016 (0-3 zege), 2012 en 2006 (telkens 0-8 zege).

Vorig seizoen kon Knokke stunten in de Croky Cup door in de 1/16e finales KV Mechelen uit te schakelen. In de 1/8e finales verloor Knokke pas na strafschoppen van OH Leuven.

Bekende spelers zijn Merveille Goblet (ex-Waasland-Beveren) en Jens Naessens (ex-Zulte Waregem en KV Mechelen). Spelers met een verleden bij de jeugd van Club Brugge zijn doelman Wout Meese en verdediger Naguy Maertens. Deze zomer verlieten andere oud-jeugdspelers van Club Noah Aelterman, Brendan Schoonbaert en Lennert Hallaert de kustploeg.


De scheidsrechter

Robin Lefever werd aangeduid als scheidsrechter. De 34-jarige ref wordt bijgestaan door Pieter Verleysen en Stijn De Meulemeester.

In het voorbije seizoen floot Lefever vooral in de 2e en 3e nationale reeksen. In 2015 leidde de West-Vlaming ook al eens een oefenmatch van Club tegen Torhout (0-5 winst).