Alle nieuws

Club gaat met 1-2 onderuit tegen Anderlecht

Jupiler Pro League

Club Brugge heeft de topper tegen Anderlecht met 1-2 verloren. Ferran Jutglà bracht Blauw-Zwart na twintig minuten op voorsprong, maar in de slotfase ging Club nog onderuit na doelpunten van de invallers Vazquez en Angulo.

Ronny Deila voerde drie wijzigingen door aan het team dat vorige week gelijk speelde in de stadsderby tegen Cercle. Achterin nam Jorne Spileers de plaats in van Joel Ordóñez, terwijl op het middenveld Hugo Vetlesen zijn comeback vierde, ten nadele van Éder Balanta. Voorin verving Ferran Jutglà de geschorste Igor Thiago.

Club wou wat van zijn achterstand op de Brusselaars goedmaken en begon dan ook erg gretig. Ondanks het balbezit voor Blauw-Zwart kwam het eerste gevaar wel van Anderlecht. Een schot van Dolberg vloog – vanuit buitenspel – in het zijnet. De Bruggelingen reageerden met een knappe aanval die eindigde met een schot van Vetlesen net over de kruising. Even later werd een schot van Nusa afgeblokt, terwijl daarna Skov Olsen de jonge Noor net niet kon bedienen. Tussendoor werd een doelpunt van Dreyer afgekeurd omwille van voorafgaand buitenspel van Dolberg.

Na een intense openingsfase was het Club Brugge dat na een kleine twintig minuten op voorsprong kwam. Een afgeweken voorzet van Nusa werd door Vanaken terug voor doel gekopt en daar kon Ferran Jutglà van dichtbij de 1-0 binnentikken. Anderlecht reageerde met een harde knal van Stroeykens, maar Mignolet bracht knap redding. Daarna viel het even stil, maar na een half uur leek Dolberg plots de gelijkmaker te scoren. Het doelpunt werd evenwel afgekeurd omwille van handspel van Hazard. Even later ging een harde knal van Jutglà net naast en aan de overkant kon Mignolet een vrije trap van Hazard al bij al makkelijk pakken.

Na de pauze begonnen beide teams opnieuw vol overgave. Een kopbal van Vanaken werd door Sardella net voor de doellijn weggeveegd, terwijl aan de overkant een kopbal van Hazard voorlangs ging. De bezoekers kwamen wel meer en meer opzetten. Zo ging een schot van Dolberg over de deklat en daarna was er een prima redding nodig van Mignolet om een knal van de Deense spits uit zijn doelvlak te ranselen.

Ronny Deila gooide op het uur Balanta in de strijd om zo nog iets meer power aan zijn middenveld toe te voegen. Strijd was er in overvloed, maar wel weinig uitgespeelde kansen. Pogingen van De Cuyper, Jutglà en Vanaken leverden niets op. Bij Anderlecht kwam er een kwartier voor tijd met Luis Vazquez een extra spits bij en die wissel had meteen een grote invloed. Na een voorzet van Hazard kopte de Argentijn de gelijkmaker binnen.

Blauw-Zwart ging daarna volop op zoek naar de winning goal, maar een schot van De Cuyper werd afgeblokt, terwijl een kopbal van Vanaken gered werd door Schmeichel. De Deense doelman ging daarna ook goed plat op pogingen van Skov Olsen en Nusa. De wedstrijd leek af te stevenen op een 1-1 gelijkspel, maar dat was buiten de ingevallen Nilson Angulo gerekend. Na een voorzet van Dreyer bezorgde de aanvaller Club in extremis een koude douche.

Jupiler Pro League – Speeldag 27
Toeschouwers: 29.000 – Jan Breydelstadion
Scheidsrechter: Erik Lambrechts
Club Brugge: Simon Mignolet – Maxim De Cuyper, Jorne Spileers, Brandon Mechele, Bjorn Meijer (87’ Michał Skóraś) – Casper Nielsen (61’ Éder Balanta), Hugo Vetlesen, Hans Vanaken – Andreas Skov Olsen, Ferran Jutglà, Antonio Nusa (87’ Víctor Barberá). Bank: Joe Bursik, Nordin Jackers, Joel Ordóñez, Denis Odoi, Raphael Onyedika en Kyriani Sabbe. Coach: Ronny Deila.
RSC Anderlecht: Kasper Schmeichel – Killian Sardella (76’ Louis Patris), Zeno Debast, Jan Vertonghen, Ludwig Augustinsson – Mario Stroeykens, Mats Rits (76’ Luis Vazquez), Yari Verschaeren (52’ Théo Leoni) – Anders Dreyer, Kasper Dolberg (89’ Nilson Angulo), Thorgan Hazard. Coach: Brian Riemer.
Gele kaarten: Sardella, Dolberg, Vertonghen.
Rode kaarten: geen
Doelpunten: 18’ Jutglà (1-0), 79’ Vazquez (1-1), 91’ Angulo (1-2).