Alle nieuws

Club – Genk: de Club Facts

Top nieuws

Vanavond staat de laatste thuiswedstrijd van het seizoen op het programma. Club Brugge krijgt KRC Genk op bezoek. Kom alles te weten over de wedstrijd met de Club Facts!

Unibet – Nummer 1 in verantwoord spelen (+18)

De wedstrijd

De tegenstander in de allereerste thuismatch van het seizoen is dezelfde als die van de allerlaatste: KRC Genk. Beide teams kijken elkaar voor de 82e keer in de ogen in de Belgische hoogste klasse. In de vorige 40 thuismatchen tegen de Limburgers kon Club 25 keer winnen, speelde het 7 keer gelijk en verloor het 8 keer.

In de laatste 14 thuismatchen tegen Genk verloor Club slechts 1 keer. De duels tussen Club en KRC Genk zijn vaak rijk aan doelpunten. In de laatste 5 competitieduels vielen er gemiddeld 4,4 goals.

Hans Vanaken scoorde in zijn carrière al 15 goals (waarvan 11 voor Club) in 31 wedstrijden tegen KRC Genk. Hij is samen met Mark McKenzie bij tegenstander KRC Genk de topschutter van deze editie van PO1 (3 goals). Raphael Onyedika is de speler in de play-offs met de meeste onderscheppingen (43). Denis Odoi en Raphael Onyedika moeten een gele kaart vermijden om de laatste wedstrijd op Union niet geschorst aan de kant te moeten blijven.

De tegenstander

Het team van Wouter Vrancken staat momenteel derde in het klassement. In de Champions' Play-offs is KRC Genk de club met de minste goals, terwijl ze in de reguliere competitie de meeste goals hadden. KRC Genk kon al 11 duels op rij in de Jupiler Pro League de nul niet meer houden.

Topschutter is Paul Onuachu (16 goals), maar hij wordt op de hielen gezeten door Joseph Paintsil (15 goals). Mike Trésor is de nationale assist-koning. Hij zette al 23 keer een ploeggenoot op weg naar een doelpunt.

Mijlpalen

Simon Mignolet kan voor de 190e keer tussen de palen staan bij Club.

Voor Jack Hendry en Raphael Onyedika kan het de 40e match bij Club Brugge worden. De Schot kan ook zijn 30e competitiematch spelen voor Blauw-Zwart.

Romeo Vermant kan zijn 10e match voor Club spelen.

Brandon Mechele kan zijn 280e competitiematch voor Blauw-Zwart spelen.

De scheidsrechter

Het duel tussen de 2 meest recente kampioenen van België wordt geleid door Lawrence Visser. Lijnrechters zijn Rien Vanyzere en Thibaud Nijssen. De vierde official is Wim Smet.

Bert Put is de VAR van dienst. Hij wordt in Tubeke geassisteerd door Romain Devillers en Glenn Claes.