Alle nieuws

Club NXT houdt punt over aan duel met SL16 FC

In een bloedheet stadion kende Club NXT met twee snelle doelpunten van Engels en Talbi een fantastische start. De youngsters van Standard Luik, die in de competitie aantreden onder de naam SL16 FC, kwamen nog tijdens de eerste helft langszij. 2-2 was ook de eindstand van een boeiende eerste wedstrijd van Club NXT.

Coach Nicky Hayen kon slechts rekenen op kapitein Ibe Hautekiet, doelman Nick Shinton en Jorne Spileers van het eerste elftal. De recente transfers Joel Ordonez uit Ecuador en Shion Homma uit Japan startten op de bank.

In aanwezigheid van bijna 600 toeschouwers startten onze yougsters sterk. De Luikse verdediging moest aan de noodrem trekken door een ernstige overtreding op Romeo Vermant. Arne Engels knalde de vrijschop net naast het doel. Na alweer een foutief afstoppen van de zeer bedrijvige Vermant stond Engels opnieuw aan het kanon. Hij toonde zijn verfijnde traptechniek en nette de 1-0 knap naast de doelman. Een droomstart na vijf minuten spelen. Kort nadien ontfutselde Vermant de bal aan een stuntelende bezoekende verdediger. Hij bediende de aarstvlugge Talbi, die via een lobje over de doelman de 2-0 scoorde. Club NXT op rozen denk je dan. Slechts enkele minuten later kon Standard echter teveel combineren in het Brugse strafschopgebied. Uiteindelijk knalde Kuavita keihard de bal onderaan de deklat en scoorde hij de 2-1. Deze aansluitingstreffer gaf Standard een boost. Een schot van Ghalidi verdween nipt naast het doel van Shinton. Standard zette hoog druk en dreigde regelmatig. Shinton moest een gevaarlijk schot vanop links in een hoekschop duwen. Hij voorkwam hiermee de gelijkmaker. De 2-2 viel echter kort nadien, toen een Standard speler gewillig neerging na een tussenkomst van kapitein Hautekiet. Calut schoot de penalty beheerst voorbij de Brugse doelman.

Alles was te herdoen. Toch trok Club NXT direct ten aanval. Vermant werd door doelman Poitoux op een vreemde wijze neergehaald, maar de wedstrijdleiding reageerde niet, geen penalty voor Blauw Zwart. De sterk spelende Engels snelde op de flank naar voor en kon een perfecte voorzet trappen, maar Lennart Mertens kon er net niet zijn voet tegen zetten. Standard bleef Club NXT continu onder druk zetten. Onze youngsters hadden het bij momenten even moeilijk. Net voor rust verdween een laatste Luikse poging naast de linker doelpaal. 2-2 aan de rust was een billijk resultaat.

De tweede helft startte bijna met een kopie van de eerste helft. Arne Engels trapte opnieuw een vrijschop, maar de bal trof ditmaal de bezoekende muur. Standard speelde net als in de eerste helft soms op het randje en pakte ook nu snel een gele kaart. Spits Ghalidi trapte de eerste mooie bezoekende doelkans op doelman Shinton. Vermant werd nogmaals neergehaald in het strafschopgebied, maar ook ditmaal zag scheidsrechter Pirard er geen strafschop in. Na een uur spelen in de hitte werden Talbi en Seys vervangen door Homma en De Roeve, meteen het debuut van ons Japans talent. Meteen schakelde Club NXT een versnelling hoger. De Roeve gaf na een lange rush op rechts een fantastische voorzet naar Homma, die de bal naast doel trapte. Kyriani Sabbe probeerde het met een indraaiende bal, maar ook deze poging resulteerde niet in een derde doelpunt. Nadien knalde diezelfde Sabbe pal op doelman Poitoux. Lennart Mertens kreeg dé kans op de 3-2. De Rouches werden knap uitgespeeld, waarbij Mertens oog in oog stond met de goallie van de bezoekers. Hij trapte de bal echter pal op hem en greep zich begrijpelijker wijze naar het hoofd. De Roeve trapte een volgende doelpoging over de deklat. Het wou maar niet lukken voor Blauw Zwart. In de extra tijd moest kapitein Hautekiet gekwetst van het veld. Het werd meteen het debuut van Ecuadoriaan Ordonez. Ook de moegestreden De Smet werd vervangen door Daniel Pérez. Beide teams zochten nog naar de winning goal. Een laatste doelpoging kwam van Standard. Pérez speelde te kort achteruit, waarna de Luikenaars van heel ver trachtten in het lege doel te trappen. Gelukkig verdween de bal op het dak van het Brugse doel. Het bleef 2-2, al bij al een correcte uitslag, al kreeg Club NXT voldoende kansen om de drie punten thuis te houden.

De volgende wedstrijd van onze youngsters is volgende zondag om 20u op Lierse.

Club NXT U23: Nick Shinton, Kyriani Sabbe, Jorne Spileers, Aimar Cuevas, Chemsdine Talbi (62’ Shion Homma), Arne Engels, Lennart Mertens, Romeo Vermant, Liam De Smet (90+2 Daniel Pérez), Joaquin Seys (62’ Denzel De Roeve), Ibe Hautekiet (90+2 Joel Ordonez). Coach: Nicky Hayen.

SL16 FC: Tom Poitoux, Nicholas Rizzo, Nathan Ngoy (77’ Emmanuel Kinisiona), Jordan Banse Sacha, Boubou Diallo (77’ Mouad El Fanis), Felipe Kuavita, Frédéric Duplus, Anisse Brrou, Alexandro Calut (40’ Tiago Paulo Da Silva), William Balikwisha, Brahim Ghalidi (69’ Rayan Berberi). Coach: Joseph Laumann.

Doelpunten: 5’ Engels 1-0, 9’ Talbi 2-0, 12’ Kuavita 2-1, 29’ Calut 2-2 (strafschop)

Gele kaarten: Ngoy, Diallo, Mertens, Kinisiona, De Smet.