Alle nieuws

Club NXT laat punt glippen in slotfase

Club NXT heeft in zijn eerste uitwedstrijd van het seizoen verloren van Lommel SK. In het Soevereinstadion hield Blauw-Zwart lange tijd stand tegen het Lommels offensief, mede dankzij een quasi onklopbare Nick Shinton in doel. De jonge keeper ontpopte zich zelfs eventjes tot penaltyheld in de tweede helft. In de absolute slotfase kon Dos Santos het leer toch in de netten jagen.

Coach Nicky Hayen miste met Homma en Vermant twee smaakmakers van de knappe overwinning tegen Lierse. Peréz en kapitein Audoor startten daardoor in de basis. Doelman Shinton was niet mee gereisd met het eerste elftal naar Akureyri en verdedigde het Brugse doel. Hij moest al snel zijn talenten meermaals tonen. Lommel startte immers zeer aanvallend en Club NXT was een schim van zichzelf in vergelijking met de vorige wedstrijd. Lommel domineerde op alle vlakken. Zalan Vancsa knalde als eerste richting doel, maar onze goallie ging goed plat en blokte het harde schot af. Nadien zweefde hij ook een kopbal van Vetokele uit zijn doel. Onze youngsters hadden het zeer moeilijk om doelman De Busser te bedreigen.

Even voor het halfuur duwde Shinton het schot van Sales in hoekschop. Een paar minuten later moest hij dat nog eens overdoen op een identiek schot van Granell. Sales passte bij een volgende aanval naar Aguilar die het leer voor het Blauw-Zwarte doel knalde. Vetokele kwam centimeters tekort om de voorzet van Aguilar in doel te deviëren. Kort voor rust ging De Roeve zijn kans, maar zijn schot miste de goede richting en verdween naast. Club NXT ging rusten met een gevleide 0-0 op het scorebord.

Na de rust wijzigde het spelbeeld helaas niet veel. Het spel verliep wel wat evenwichtiger Club NXT versierde nu wel enkele kleine kansjes. Doelman De Busser kende er weinig moeite mee. Aan de overkant bleef Zalan Vancsa een gesel voor onze youngsters. Nick Shinton moest ook na de rust heel wat werk verrichten om de nul op het scorebord te houden. Een schot van Aguilar werd door hem vakkundig gestopt. Een kwartier voor het einde van de wedstrijd floot de scheidsrechter voor strafschop na een vermeende hands van De Smet. Geen nood, de penalty van Vetokele werd door de onklopbare Shinton uit de rechter benedenhoek gehouden.

Coach Hayen verving spits Pérez door verdediger Laurens Goemaere. Het bleef éénrichtingsvoetbal. Toen Shinton toch geklopt was, redde Seys nog ultiem op de lijn. De Lommelse coach Stephen Bould was de wanhoop nabij en gooide enkele verse krachten in zijn team. Het zou nog renderen want kort voor het einde van de wedstrijd bediende alweer Vancsa de volledig vrijstaande Dos Satos, die onze goalie alsnog vloerde. 1-0 in de toegevoegde tijd, heel zuur voor onze youngsters die zo een onverhoopt en zwaar bevochten punt zagen ontglippen. Maar al bij al een verdiende zege voor een sterk Lommel. De volgende wedstrijd speelt Club NXT U23 aanstaande vrijdag opnieuw op verplaatsing, ditmaal bij Jong Genk.

Club NXT: Nick Shinton, Joaquin Seys, Amin Et-Taïbi, Jano Willems, Denzel De Roeve, William Simba, Liam De Smet, Sem Audoor, Mohamed Salah, Daniel Peréz (77’ Laurens Goemaere), Victor Barbera (85’ Kaye Furo). Bank: Henri Maton, Tobias Jensen, Alejandro Granados, Alexander Vandeperre, Bruce Deuwel. Coach Nicky Hayen.

Lommel SK: Jari De Busser, Sam De Grand, Dries Wouters, Yeboah Amankwah, Kluiverth Aguilar, Karim Dermane, Lucas Schoofs, Alex Granell (90’ Glenn Neven), Zalan Vancsa, Igor Vetokele (90’ Caué Dos Santos), Arthur Sales (83’ Juho Talvitie). Coach Steve Bould.

Doelpunt: 90 + 3’ Dos Santos 1-0.

Gele kaarten: Granell, Dos Santos.

Scheidsrechter: Hannes De Couvreur.

Stadion: Souvereinstadion.