Alle nieuws

Club NXT U19 uitgeschakeld in de Youth League

Club NXT moest in de knock-out play-offs aan de slag in en tegen het Deense Midtjylland om zich te plaatsen voor de achtste finales van de Youth league. Coach Rik De Mil kon naast doelman Lammens ook rekenen op Nusa, Audoor en Sandra van het eerste elftal. Midtjylland plaatse zich de voorbije jaren bijna steeds voor de achtste of zelfs kwartfinale van de Youth league. Onze youngsters stonden dus voor een zware opdracht.

Blauw-Zwart startte enorm gretig aan de wedstrijd. Ze zetten de Deense defensie onmiddellijk onder druk. Na een misverstand kon de vrijstaande Nusa uithalen. Zijn knal deed de netten een eerste maal trillen. Een kostbare vroege voorsprong! Kort nadien werd de Deense defensie op snelheid gepakt. Nusa stormde alleen op de doelman af, maar hij trapte de bal millimeters naast de paal. Midtjylland onderging het spel. Audoor schilderde een gemeten voorzet naar Engels die op doel kopte. Keeper Beetson kon het leer maar nipt over de deklat duwen.

Ook kapitein Blomme waagde zijn kans en knalde recht op de Deense goallie. Op het kwartier was het dan toch raak toen Nusa zijn tweede netjes naast de paal binnentrapte. Onze Noor was een gesel voor de Deense defensie. De Brugse aanvalsdrift bleef duren. Ook Engels en Audoor knalden richting Deens doel, maar helaas bleef het 0-2. Engels gaf een perfecte voorzet van op de rechterflank, maar Hautekiet kon de bal net niet binnentikken.

Stilaan kwam de thuisploeg echter boven water. Club NXT loste de greep wat op de wedstrijd. Na een half uur spelen werd het warm voor het Brugse doel. Eerst kon doelman Lammens een knappe poging van Hansen redden. Kort daarna week een schot van Andreasen via Hautekiet af, waardoor Lammens gevloerd werd. 1-2. De aansluitingstreffer was helaas een feit.

Het wedstrijdverloop werd spannender met de minuut. Het tempo lag continu zeer hoog en de intensiteit en het spelniveau was hoog. Beide teams kregen wisselende kansen. Vermant vond de Deense doelman op zijn weg. Club NXT gaf voor rust twee vrijschoppen weg dicht bij het strafschopgebied. Gelukkig kon Simsir de gelijkmaker niet scoren. Club NXT bereikte de rust met een 1-2-voorsprong, al had het op basis van de start van de wedstrijd een grotere voorsprong verdiend.

De eerste mooie kans van de tweede helft was voor Engels die een vrijschop naast doel trapte. Club NXT ontsnapte kort erna aan de gelijkmaker, toen een poging van de thuisploeg alweer afweek op een Brugse verdediger en de bal nipt naast de doelpaal buiten ging. Een schot van Sandra miste de goede richting en verdween hoog over doel. Geen 1-3, maar wel 2-2. Simsir kreeg een vrijgeleide doorheen de Brugse linies en werkte knap af.

Beide teams bleven zoeken naar de winning goal. Helaas besliste kapitein Fraulo de wedstrijd toen hij bij een snelle omschakeling van de Denen volledig vrijstaand doelman Lammens geen schijn van kans gaf. 3-2 met nog 20 minuten te spelen. Kon Club NXT zijn remonte van in Manchester City herhalen? Coach De Mil wisselde enkele spelers om het tij alsnog te doen keren. Vermant kreeg nog enkele kansen, maar kon de doelman niet verschalken. De klok tikte genadeloos in het nadeel van Club NXT. Na 95 minuten bleef het scorebord op 3-2 staan. Na een sterke prestatie eindigt het Youth league verhaal van onze youngsters in het Ikast-stadion van FC Midtjylland.

Net als in 2019 sneuvelt Club NXT in deze play offs. Hoe zuur deze uitschakeling ook smaakt, we mogen trots zijn op de Youth League campagne van onze youngsters. Vanaf nu ligt de focus op de competitie en de beker. Maandag volgt al snel de moeilijke uitwedstrijd op Stayen tegen STVV.

Club NXT: Senne Lammens, Denzel De Roeve (85’ Sem Audoor), Ibe Hautekiet, Lukas Mondele, Kyriani Sabbe, Xander Blomme, Antonio Nusa, Arne Engels (79’ Chemsdine Talbi), Romeo Vermant (90’ Keano Vanrafelghem), Cisse Sandra (85’ Jorne Spileers), Lynnt Audoor.
Coach: Rik De Mil.

FC Midtjylland: Nicolas Beetson, Ousmane Diomande, Mikkel Fisxher, Mads Lauritsen, Valdemar Andreasen (85’ Gustav Fraulo), Oscar Fraulo, Oliver Sorensen, Aral Simsir (83’ Danijel Djuric), Andreas Hansen, Gustav Christensen, Pontus Texel.
Coach: Kenneth Andersen.

Doelpunten: 2’ Nusa 0-1, 15’ Nusa 0-2, 32’ Andreasen 1-2, 62’ Simsir 2-2, 70’ Fraulo 3-2.

Gele kaarten: Vermant, Sorensen, Diomande.

Scheidsrechter: Don Robertson (Schotland)

Stadion: Ikast Stadion.