Alle nieuws

Club NXT U23 verliest laatste match voor de winterstop in Patro Eisden-Maasmechelen

Challenger Pro League

Een vertimmerd Club NXT U23 moest het onderspit delven tegen een meer ervaren Patro Eisden-Maasmechelen. Met twee penalty’s van KIS en een doelpunt van Sigurdarson stond het aan de rust reeds 3-0. Na de rust maakte de Ijslander er 4-0 van. Voor een onmachtig Club NXT komt de winterstop niet te vroeg.

Kapitein Romeo Vermant raakte niet klaar voor de laatste match voor de winterstop. Ook geen Barbera, Talbi, De Roeve, Salah en Seys, allen gekwetst. Coach Hayen moest dan ook met een vertimmerd elftal de ervaren ploeg van Stijn Stijnen in de ogen kijken. Met Jordan Renson startte bij Paars-Wit een oud-speler van Club NXT.

Al in de eerste minuut moest doelman Nick Shinton plat om een vroege achterstand te vermijden. Onze goallie stopte een laag schot van Kis. De thuisploeg zette onze youngsters onder druk en het resulteerde reeds na een tiental minuten in de 1-0. Pietermaat zette voor richting strafschopgebied. De bal belandde in het pak, waar uiteindelijk Sigurdarson van dichtbij doelman Shinton kon verslaan. Een tiental minuten later slalomde Hadj-Moussa voorbij enkele Brugse verdedigers. Liam De Smet stopte correct de bal, maar de speler van Patro maakte een duik in het strafschopgebied. Scheidsrechter Boterberg kende onterecht een penalty toe, die werd omgezet door Kis. Net als in de thuismatch kwam Club NXT 2-0 achter op de Maaslanders. Konden onze youngsters ook dit keer de achterstand ophalen? Helaas ging het ditmaal van kwaad naar erger. Dansoko rukte pijlsnel op richting doel, maar Yakymenko trok aan de noodrem. Opnieuw penalty die door Kis eerst op doelman Shinton werd getrapt, maar in de rebound maakte hij toch de 3-0 met nauwelijks een half uur op de klok. Het was duidelijk dat onze youngsters een moeilijke namiddag tegemoet gingen. Blauw-Zwart kreeg net voor de rust dé kans op de 3-1, maar Corstjens blokte hem af. Uiteindelijk bereikten we de rust met een zware 3-0 achterstand.

Coach Hayen verving Yakymenko en Willems door Furo en Granados bij de start van de tweede helft. Zoals steeds gaven onze youngsters ook ditmaal nooit op en gingen ze op zoek naar een eerste doelpunt. Met 70% balbezit waren ze goed bezig, maar de Limburgers mikten op snelle omschakelingen om tegen te prikken. Het resulteerde helaas in een vierde doelpunt. Hadj-Moussa zette een mooie dribbel op en speelde Pietermaat aan. Die legde de bal simpel voor doel en alweer Sigurdarson tikte binnen. Game over. Coach Hayen liet met Goemaere, Lund-Jensen en Bisiwu nog enkele spelers opdraven, maar wat Club NXT ook probeerde, het kon doelman Belin nauwelijks bedreigen. Hij pakte kort voor het einde van de reguliere speeltijd een te zacht schot van onze jonge Deen. De laatste kans van de match was voor Patro. Gelukkig kon doelman Shinton de forfaitscore vermijden dankzij een knappe reflex. Zo gaat een gehavend Club NXT met een nederlaag de winterstop in. Een welgekomen rustpauze voor onze youngsters. De eerste match van 2024 vindt plaats op zaterdag 13 januari tegen Lommel in The Nest. Supporters ook in 2024 rekenen ze op jullie steun. We are NXT!

Club NXT: Nick Shinton, Jano Willems (46’ Alejandro Granados), Abdoul Bi Kader Yameogo, William Simba (65’ Laurens Goemaere), Amine Et-Taïbi (74’ Tobias Lund-Jensen), Sem Audoor, Shion Homma, Liam De Smet, Lenn De Smet, Benjamin Faraas (88’ Jesse Bisiwu), Oleksandr Yakymenko (46’ Kaye Furo). Bank: Axl De Corte, Jessi Da Silva. Coach: Nicky Hayen.

Patro Eisden-Maasmechelen: Jordi Belin, Kevin Kis, Wouter Corstjens, Jordan Renson, Henk Dijkhuizen, Bafode Dansoko (79’ Yacine Bentayeb), Tom Pietermaat, Theo Pierrot, Anis Hadj-Moussa (86’ Mehdi Bounou), Stefan Sigurdarson (86’ Elisha Sam Bruce), Simon Bammens (67’ Yassin Gueroui). Bank: Justin Verlinden, Leslie Bamona, Jerome Kroonen. Coach: Stijn Stijnen.

Doelpunten: 11’ Sigurdarson 1-0, 23’ Kis (penalty) 2-0, 34’ Kis 3-0 (penalty), 64’ Sigurdarson 4-0.

Gele kaarten: 18’ Corstjens, 33’ Yakymenko,

Scheidsrechter: Jan Boterberg.

Stadion: Patrostadion.