Alle nieuws

CLUB NXT U23 en KV Oostende delen de punten in een spannende derby

Challenger Pro League

Club NXT was er op gebrand om na de nul op twaalf opnieuw aan te knopen met een overwinning. In de derby tegen KV Oostende kwamen onze youngsters driemaal op voorsprong met prachtige doelpunten van Barbera, Homma en Vermant. Telkens kwam de kustploeg langszij, eerst via kapitein Tanghe. Dan via een owngoal en een laatste keer via Daniel Perez in de ultieme 97ste minuut.

Meer dan 1000 toeschouwers woonden de derby tegen Oostende bij. Bij de bezoekers liepen enkele oude bekenden rond. Kapitein Anton Tanghe doorliep bijna de ganse jeugd van Club. Op de bank zaten doelman Brent Gabriel en de uitgeleende Daniel Perez.
Beide teams startten duidelijk om er een leuke derby van te maken. Het was even schrikken toen Liam De Smet door Medley ernstig aangetrapt werd tegen zijn hoofd. Hij kon na langdurige verzorging verder spelen, maar zou bij de rust in de kleedkamer blijven. De eerste kans was voor Blauwzwart. Salah werd aan de zestien perfect bediend. Hij wilde Lenn De Smet bereiken, maar doelman Bossin zat er helaas tussen. Na bijna een kwartier spelen toonde Barbera zijn talent. Et-Taïbi liep de flank af en bediende op zijn beurt de Spanjaard. Hij plaatste de bal perfect naast de doelman en Club NXT kreeg zo een vroege voorsprong. Oostende kwam ei zo na langszij, toen een kopbal van Anton Tanghe nipt naast ging. Bij deze fase kwam doelman Shinton met zijn hoofd tegen de paal terecht. Hij kon na verzorging gelukkig verder spelen. Oostende bleef gevaarlijk op vrijschoppen. Gelukkig bereikte de indraaiende bal van Van Daele geen ploegmaat. In een duel met diezelfde Van Daele blesseerde Salah zich ernstig aan zijn enkel. Hij werd vervangen door Audoor.

Oostende nam de wedstrijd meer en meer in handen. Gelukkig prikten onze youngsters af en toe gevaarlijk tegen. Vermant kopte over doel. Nadien knalde Liam De Smet in de handen van doelman Bossin. Zijn tweelingbroer Lenn dribbelde doorheen de verdediging, maar alweer stond de bezoekende doelman paraat. Er kwamen zeven extra minuten bij door de verzorging van De Smet, Shinton en Salah. Na een actie van Lenn De Smet kwam het leer tegen de arm van Tanghe. De scheidsrechter zag er geen penalty in. Het venijn zat in de staart. Op hoekschop kon Anton Tanghe na een eerste redding van Shinton de 1-1 toch netten. Op slag van rust moest de alweer sterk presterende Brugse doelman tot tweemaal toe een schot van Henderson stoppen.

De tweede helft

De tweede helft kende veel strijd. Beide teams wensten de derby te winnen om zo aan te sluiten bij de top van het klassement. De eerste grote doelpoging van voor Blauwzwart. Barbera dribbelde zich goed vrij op de rand van de zestien. Zijn schot ging over het doel. De match werd wat pittiger en er vielen een aantal gele kaarten, met twee uitsluitingen tot gevolg. De wedstrijd zou eindigen met tien tegen tien. Yameogo was het slachtoffer bij Club NXT. Doelman Shinton verhinderde een achterstand na alweer een knappe redding. Homma had de bal zomaar in de voeten van Berbe gespeeld. Shinton ging goed plat en redde de meubelen. Het doelpunt viel gelukkig aan de overzijde. Homma combineerde knap met de ingevallen Faraas, hij omspeelde de ganse defensie en knalde de bal voorbij Bossin. De vreugde bij onze youngsters was echter van korte duur. De ingevallen Fuentes schoot vanop links naar doel. De Brugse verdediging ging hier niet vrijuit, en het was uiteindelijk Willems die doelman Shinton ongelukkig versloeg.

Een zuur gevoel, maar geen nood. Club NXT trok opnieuw ten strijde. Het moest en zou de derby winnen. Het duurde evenwel tot in de blessure tijd toen kapitein Vermant de bal recupereerde en zelf zijn kans ging. Hij trapte enig mooi in doel. 3-2 met nog enkele van de zeven minuten extra tijd te spelen. Een fout en gele kaart van de nochtans hard werkende Seys luidde een zwaar verdikt in. Uit de stilstaande fase kon de ingevallen Perez met een kopbal doelman Shinton in de laatste minuut van de wedstrijd verslaan. 3-3, een typische uitslag voor een derby, maar dit gelijk spel smaakte toch zeer zuur voor Club NXT. Daarmee blijven onze youngsters hangen in de middenmoot van het klassement. Volgende wedstrijd vindt plaats op zaterdag in Deinze. Supporters allen zoveel mogelijk op post!

Club NXT: Nick Shinton, Amine Et-Taïbi (75’ William Simba), Jano Willems, Abdoul Bi Kader Yameogo, Joaquin Seys, Liam De Smet (46’ Laurens Goemaere), Mohamed Salah (33’ Sem Audoor), Shion Homma (75’ Sasha Yakymenko), Lenn De Smet, Romeo Vermant, Victor Barbera (61’ Benjamin Faraas). Bank: Kiany Vroman, Jessi Da Silva. Coach: Nicky Hayen.

KV Oostende: Liam Bossin, Cederick Van Daele, Zechariah Medley, Anton Tanghe, Siebe Wylin, Sieben Dewaele (64’ Garrido Fuentes), Manuel Osifo, Ewan Henderson, Massimo Decoene (75’ Thomas Basila), Robbie D’Haese (46’ Mohamed Berte), David Atanga (79’ Daniel Perez). Bank: Brent Gabriel, Luis Hartwig, Johanna Omolo. Coach: Stijn Vreven.

Doelpunten: 12’ Barbera 1-0, 45+3’ Tanghe 1-1, 67’ Homma 2-1, 78’ Willems 2-2 (own), 90+1’ Vermant 3-2, 90+7’ Perez 3-3.

Gele kaarten: 15’ Yameogo, 44’ Wylin, 52’ Dewaele, 61’ Van Daele, 90+6’ Seys.

Rode kaarten: 70’ Van Daele (2x geel), 89’ Yameogo (2x geel).

Scheidsrechter: Dunken Van De Velde.

Stadion: The Nest Roeselare.

Toeschouwers: 1045.