Alle nieuws

Club NXT U23 gaat met 2-0 onderuit op het veld van Dender

Challenger Pro League

Op speeldag 12 in de Challenger Pro League ging Club NXT U23 op bezoek bij het Dender van coach Timmy Simons. Voor aanvang van de wedstrijd stonden onze beloften achtste met een puntje achterstand op Dender, dat zevende stond.

Beide ploegen starten de partij met open vizier, en dat levert een leuke openingsfase op. Voor Dender-aanvaller Myny was de start van de wedstrijd minder positief. De Belg, die vandaag 29 kaarsjes uitblaast, raakt in de eerste minuut geblesseerd en moet al snel vervangen worden door de Turkse Ali Akman.

De noodgedwongen vervanging legt Dender echter geen windeieren. Een sterke Nsimba reageert het snelst wanneer een vrije trap via Et-Taïbi aan de tweede paal belandt, maar zijn poging gaat hoog over. De Blauw-Zwarte youngsters, vandaag in het wit, zijn gewaarschuwd. En dat heeft Barberá begrepen. De Spanjaard dribbelt zich knap de zestien in, maar zijn plaatsbal vliegt naast de verste paal.

Aan de overkant komt Rajsel steeds beter in de wedstrijd. De ervaren man bij Dender weet vanuit een scherpe hoek te besluiten, maar Shinton devieert het leer tegen de paal. De reactie van Club NXT U23 laat niet op zich wachten, maar zowel het schot van Vermant als Lenn De Smet stuit op de vuisten van doelman Gies. Op het halfuur neemt Dender de wedstrijd in handen. Eerst is de paal nog spelbreker voor de thuisploeg, maar twee minuten later staat invaller Akman op de goeie plaats. Hij hoeft maar binnen te tikken: 1-0 voor FCV Dender.

Club probeert een vuist de maken, maar geraakt moeilijk over de middenlijn. Dender krijgt duidelijk vertrouwen na de openingsgoal en wil hun voorsprong meteen uitdiepen. Nsimba krijgt daar vlak voor rust ook dé uitgelezen kans voor, maar op dezelfde plek waar Akman de score opende, besluit de aanvaller huizenhoog over. Club NXT leeft nog, rusten doen we met 1-0.

Club NXT vindt geen antwoord

Bij de rust grijpt coach Hayen in. Shion Homma blijft in de kleedkamer, Salah is zijn vervanger. Maar de tweede helft begint voor Club NXT niet zoals gehoopt. Na vijf minuten kan Akman aanleggen op aangeven van Marzo, de Turk faalt niet en hij plaatst de 2-0 vroeg in de tweede helft tegen de touwen.

Dender drukt het gaspedaal in opzoek naar een derde treffer. De ploeg van Timmy Simons zet hoge druk en Club NXT heeft moeite om het spel te maken. Iets voor het uur speelt Shinton de bal in de voeten van een Dender-speler, maar daarna brengt de goalie tot tweemaal toe knap en nodig redding. Het blijft 2-0. Met een dubbele wissel – Faraas en Granados komen voor Willems en Barberá – hoopt Hayen het evenwicht te herstellen.

En daar slaagt Club NXT ook in. Veel strijdt op het middenveld levert aan beide kanten weinig op, tot als Et-Taïbi N’Simba neerhaalt op de rand van de zestien. Ref Matonga oordeelt dat de fout in de zestien gebeurt, en wijst naar de stip. N’Simba plaatst de bal in de linkeronderhoek, maar ook Shinton kiest die hoek en brengt redding. Club NXT leeft nog, maar heeft het lastig met de Denderse drive.

Vijftien minuten voor tijd lijkt Rajsel de 3-0 aan de voet te hebben. De Fransman wordt vrijgespeeld in de zestien, maar alleen voor Shinton plaats hij de bal over de kooi van de Brugse goalie. In het slot probeert Club NXT wel nog aan voetballen te komen, maar de organisatie van Dender staat er en op een lastig veld komt Club NXT U23 niet meer tot kansen.

Zo verliezen onze beloften met 2-0 na een moeilijke avond tegen FCV Dender, dat naar de koppositie klimt. De Brugse youngsters blijven voorlopig achtste met zestien punten. Na de interlandbreak ontvangt Club op 25 november KV Oostende.