Alle nieuws

Club NXT U23 ondergaat wet van de sterkste op het Kiel

Onze youngsters kenden een lastige namiddag op het Kiel, op bezoek bij de leider in de Challenger Pro League. Ondanks enkele reuze kansen voor Club NXT was het Beerschot dat aan de rust reeds leidde met 2-0. In een intense tweede helft trok de thuisploeg uiteindelijk aan het langste eind en won met 3-0.

Na de knappe overwinning in Beveren was het uitkijken naar de prestatie van Club NXT op het Kiel. Door het vertrek van Romeo Vermant moest coach Nicky Hayen wat schuiven in de ploeg. Liam De Smet kwam in zijn plaats en Amine Et-Taïbi nam de kapiteinsband over. Gesteund door ruim 5000 supporters ging de thuisploeg meteen in de aanval op zoek naar een vroege voorsprong. Keita kopte de eerste kans over het Brugse doel. Beerschot bleef onze youngsters constant onder druk zetten, maar de verdediging hield goed stand. Stilaan kwam Club NXT gevaarlijk opzetten en de thuisploeg was verwittigd toen zowel Homma, Sabbe als Seys driemaal net niet scoorden. Doelman Matijas stopte onze Japanner, de kans van Sabbe werd op de lijn gekeerd, en het schot van Seys verdween nipt naast de doelpaal. Kort nadien kende Beerschot wel geluk, toen Thibaud Verlinden – zoon van ex-Club Brugge doelman Dany Verlinden - van buiten de zestien laag over de grond net buiten het bereik van doelman Shinton de 1-0 nette. Dat was even zuur voor onze youngsters.

Club NXT zette de Paars-Witte defensie nadien onder druk waardoor ze de bal konden recupereren en kansen creëren. Zo belandde het leder bij Barbera die oog in oog stond met doelman Matijas. Helaas verhinderde de thuisgoallie de gelijkmaker van onze Spanjaard. Beerschot kende alweer meer geluk bij een van de vele hoekschoppen die ze versierden. Iets na een half uur spelen kwam de bal bij een hoekschop in het pak terecht en Reyners kon van dichtbij aan de tweede paal scoren. Nadien knalde diezelfde Reyners nog een mooie doelkans nipt over de deklat en net voor de rust kon doelman Shinton de 3-0 via Nzita alsnog verhinderen. Zo gingen we rusten met een 2-0 achterstand. Mits meer efficiëntie in de afwerking kon Club NXT zeker aanspraak maken op een gelijke stand aan de rust.

Bij de start van de tweede helft kwam Club NXT met hernieuwde moed uit de kleedkamer. Dat resulteerde bijna meteen in de aansluitingstreffer van Sabbe, maar Matijas stond andermaal pal. De beloften van Club zetten ook hoger druk waardoor Beerschot ook meer terug op de eigen helft werd gedrukt. Granados bediende zijn maatje Barbera maar hij trapte te zacht richting doelman Matijas. Sabbe en Barbera werden vervangen door Faraas en Willems. Kort nadien kon Beerschot van een misverstand in de verdediging profiteren en Keita nette de 3-0. Ondanks deze grote achterstand bleef Club NXT strijdvaardig. Granados trapte een vrijschop nipt naast doel. Coach Hayen bracht Bisiwu en Da Silva samen met Simba in de ploeg. Voor onze vijftienjarige spelers een mooie gelegenheid om ervaring op te doen. Blauw-Zwart bleef knokken en aanvallen opzetten. Lenn De Smet zette regelmatig de bal voor doel, maar de aansluitingstreffer scoren lukte niet. Ook Faraas kon niet afwerken op voorzet van Et-Taïbi. Een laatste grote kans was voor de ingevallen Sekou Diawara – broer van Club NXT speler Mamady Diawara - die mooi aangespeeld werd en alleen op doel afging, maar Simba voorkwam de overdreven 4-0 score. Zo eindigde een aardige wedstrijd van Club NXT met veel inzet toch op een te zware 3-0 nederlaag. Efficiëntie in afwerking nekte onze heel jonge ploeg. Volgende week vrijdag ontvangt Club NXT Deinze in The Nest. Supporters wees massaal op post om onze youngsters te steunen.

Club NXT: Nick Shinton, Joaquin Seys, Amine Et-Taïbi, Bi Kader Yameogo (75’ William Simba), Kyriani Sabbe (55’ Jano Willems), Alejandro Granados, Liam De Smet, Laurens Goemaere (80’ Jessi Da Silva), Shion Homma (75’ Jesse Bisiwu), Victor Barbera (55’ Benjamin Faraas), Lenn De Smet. Bank: Kiany Vroman, Axl De Corte, Sem Audoor, Bruce Deuwel. Coach: Nicky Hayen.

Beerschot: Davor Matijas, Herve Matthys, Tom Reyners, Thibaud Verlinden (84’ Benjamin Pauwels), Ryan Sanusi (84’ Axl Van Himbeeck), Mardachée Nzita (84’ Ibrahim Alhassan), Derrick Tshimanga, Charly Keita (63’ Sekou Diawara), Welat Cagro, Tolis Konstantopoulos, Simion Michez (72’ Mike Van Beunen). Bank: Andi Koshi, Marco Weymans, Jerrell Hak, Bill Lathouwers. Coach: Dirk Kuyt.

Doelpunten: 25’ Thibaud Verlinden 1-0, 34’ Tom Reyners, 59’ Charly Keita 3-0.

Gele kaarten: 87’ Seys.

Scheidsrechter: Matonga Simonini.

Stadion: Het Kiel, Antwerpen.