Alle nieuws

Club NXT U23 scoort een belangrijke driepunter tegen SK Beveren

Challenger Pro League

Club NXT U23 verraste door met een knappe teamprestatie te winnen bij SK Beveren. De Waaslanders hadden negen wedstrijden niet verloren, maar dankzij doelpunten van Barbera en Homma in de tweede helft boekten onze youngsters een dik verdiende overwinning.

Na drie opeenvolgende nederlagen moest Club NXT dringend op zoek naar puntenwinst om niet verder af te glijden in de rangschikking. Coach Hayen kon de uit blessure terugkerende Vermant en Sabbe in de basis zetten. Daarnaast keerden ook Barbera en Seys terug in het team. Blauw-Zwart startte goed aan de wedstrijd, maar de eerste grote kans was toch voor de thuisploeg. Doelman Shinton moest een eerste kopbal van Koyalipou over de deklat tikken. Een laag over de grond scherend schot van flankaanvaller Ismaheel, die knap de aanklampende Seys uitkapte, verdween rakelings naast de linkerpaal. Beveren wou snel op voorsprong komen, maar de verdediging van Club NXT hield stand. Stilaan kregen onze youngsters ook goede kansen om de score te openen. Sabbe toverde een van zijn gekende rushes uit zijn hoed en zette de bal voor doel, maar doelman Reus pakte. Toen Homma al dribbelend tussen drie tegenstanders de bal inspeelde bij Barbera, knalde de Spanjaard van dichtbij keihard tegen de deklat. Dit was dé kans op de 0-1.

Na een foutje van Goemaere trapte Geusens een vrijschop eveneens op de deklat. Beveren drukte opnieuw en twee ex-Club Brugge spelers zorgden bijna voor het eerste doelpunt. Anthony Limbombe legde de bal terug bij Mathis Servais die afdrukte, maar Et-Taïbi kon zich er nog net tussengooien.
De zeer bedrijvige Homma ontfutselde het leder van Hrncar en passte knap naar Vermant, maar de kapitein verslikte zich en weg was alweer een grote mogelijkheid om te scoren. Onze Japanner voelde zich in zijn sas en ging ook zelf zijn kans. Zijn schot verdween echter naast het doel. Net voor de rust dribbelde hij doorheen de verdediging, zijn bal week af via een Beverense verdediger en werd nog net door doelman Reus onschadelijk gemaakt. We gingen rusten met een brilscore. Club NXT was minstens de evenknie van SK Beveren in een leuke wedstrijd.

De eerste kansjes in de tweede helft waren voor de thuisploeg. Shinton moest een laag schot pareren van Koyalipou. Een poging van Servais leverde gelukkig een doeltrap op. Nadien pakte Louis Verstraete twee gele kaarten kort na elkaar en mocht hij gaan douchen. Beveren met tien kwam toch bijna op voorsprong. Goncalves bracht perfect de bal voor aan de eerste paal waar spits Koyalipou richting doel knalde. Doelman Shinton had een super reflex en hield zijn netten op spectaculaire wijze schoon. Bij de volgende fase in de match kwam Club NXT 0-1 voor. Een doorgeschoven voorzet belandde bij Seys, die op zijn beurt Barbera bediende. Onze spits trapte een halve volley die voor én over de verraste doelman Reus botste. Beide coaches wisselden enkele spelers. Vermant en Sabbe mochten gaan rusten. Faraas en Simba kwamen op het veld. De ingevallen Cukur rushte onmiddellijk voorbij Simba maar zijn schot eindigde op de vuisten van Shinton. De match werd een echte cupmatch met veel inzet, maar het resulteerde ook in heel wat overtredingen en gele kaarten. Coach Hayen bracht Audoor in voor Barbera. Bij Beveren werd Servais vervangen door ex-Club Brugge speler Sander Coopman.

Alweer onze goallie in vorm Nick Shinton hield Geusens van de gelijkmaker toen dit jeugdproduct van RC Genk vanuit de tweede lijn op doel knalde. Met nog vijf minuten op de klok probeerde Club NXT stand te houden. Dat lukte aardig en Blauw-Zwart ging zelf op zoek naar een grotere voorsprong. Eerst werd Faraas afgeblokt, nadien eindigde een poging van Et-Taïbi in het zijnet. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd ging een laatste kans van Beveren nipt naast het Brugse doel. Tijdens de zes minuten toegevoegde tijd maakte Club NXT de wedstrijd af. Eerst knalde Faraas over het doel, maar wie anders dan Homma dribbelde zich opnieuw doorheen de radeloze verdediging van Geel-Blauw en trapte de bal heerlijk hoog in doel. 0-2, een verdiende en welgekomen overwinning voor Club NXT. Volgende week wacht opnieuw een zware verplaatsing naar leider Beerschot. Hopelijk oogsten onze youngsters opnieuw punten op het Kiel.

Club NXT: Nick Shinton, Joaquin Seys, Amine Et-Taïbi, Bi Kader Yameogo, Kyriani Sabbe (63’ William Simba), Alejandro Granados (88’ Liam De Smet), Laurens Goemaere, Shion Homma, Victor Barbera (74’ Sem Audoor), Lenn De Smet, Romeo Vermant (64’ Benjamin Faraas). Bank: Kiany Vroman, Axl De Corte, Tobias Lund Jensen, Jano Willems, Jessi Da Silva. Coach: Nicky Hayen.

SK Beveren: Beau Reus, Bryan Goncalves, Jakov Filipovic (78’ Jenthe Mertens), Sheldon Bateau, David Hrncar (78’ Everton Luiz), Jay-Dee Geusens, Louis Verstraete, Anthony Limbombe (68’ Tiago Sukur), Mathis Servais (81’ Sander Coopman), Goduine Koyalipou, Taofeek Ismaheel. Bank: Maxim Deman, Dylan Dassy, Dries Wuytens, Giordi Moistsrapishvili, Yousef Salech. Coach: Wim De Decker.

Doelpunten: 62’ Barbera 0-1, 90+3’ Homma 0-2.

Gele kaarten: 69’ Benjamin Faraas, 73’ Sheldon Bateau, 74’ Mathis Servais, 90+4’ Taofeek Ismaheel.

Rode kaart: 53’ en 56’ Louis Verstraete (2x geel).

Scheidsrechter: Arne De Beuckelaer.

Stadion: Freethiel Beveren.