Alle nieuws

Club NXT U23 speelt 2-2 gelijk in Francs Borains.

Challenger Pro League

In afwezigheid van enkele sterkhouders kon een zeer jong Club NXT toch een punt meenemen tegen Francs Borains. Onze youngsters kwamen snel op een 0-2 voorsprong met doelpunten van Faraas en Lenn De Smet. De thuisploeg drukte nadien goed en egaliseerde de stand met twee doelpunten van Kadiri.

Coach Hayen dropte Da Silva en Furo voor het eerst in de basis. Joël Ordoñez en doelman Joe Bursik kwamen ook aan de aftrap na een lange afwezigheid wegens blessures.

Na een aarzelend begin van beide teams was de eerste kans voor Kadiri. De bal ging naast het doel van Bursik. Balverlies van Goemaere werd Club NXT bijna fataal, maar het doelpunt van Francs Borains werd wegens buitenspel afgekeurd. Bij de tegenaanval van Blauw-Zwart werd de thuisploeg gepakt op snelheid. Furo gaf een heerlijke assist op Faraas. 0-1! Nauwelijks twee minuten later snelde Club NXT opnieuw richting doel. Furo bediende ditmaal Lenn De Smet, hij twijfelde niet en verdubbelde de score.

Francs Borains nam nadien de wedstrijd in handen, drukte en won steeds meer duels. Gelukkig was er doelman Bursik die heel wat pogingen stopte. Via een knappe save pakte hij de knal van Guirassy. Op het half uur belandde op hoekschop de bal bij Kadiri die Bursik kansloos liet. 1-2. Bursik moest zich nadien nog enkele malen tonen, maar hield de voorsprong voorlopig in tact. Ruststand: 1-2.

Ook in de tweede helft kwam de meeste dreiging van de thuisploeg. Spits Kadiri geselde de Blauw-Zwarte defensie. Na heel wat kansen voor Francs Borains, kon de 2-2 uiteindelijk niet uitblijven. Het was alweer Kadiri die scoorde en zo de bordjes weer in evenwicht trapte. Kort nadien werd Kadiri via een lange bal aangespeeld, hij verschalkte ditmaal Simba, maar zijn schot ging naast. Doelman Bursik verhinderde nog enkele pogingen van de thuisploeg. Kort voor het einde van de reguliere speeltijd werd een doelpunt van Dailly afgekeurd wegens buitenspel. Club NXT U23 vocht tot het einde en haalt een verdiend punt in Francs Borains. Ze blijven zo elfde in de rangschikking.

Volgende vrijdag is er de derby tegen Zulte-Waregem. Onze youngsters rekenen op een massale aanwezigheid van het Blauw-Zwarte legioen.

Club NXT U23: Joe Bursik, Joel Ordoñez (61’ Amine Et-Taïbi), Jano Willems, William Simba, Joaquin Seys, Laurens Goemaere, Lenn De Smet, Alejandro Granados (74’ Sem Audoor), Jessi Da Silva (74’ Jesse Bisiwu), Kaye Furo (61’ Liam De Smet), Benjamin Faraas. Bank: Tobias Lund Jensen, Bruce Deuwel, Oleksandr Yakymenko, Axl De Corte. Coach: Nicky Hayen.

Francs Borains: Adrien Saussez, Tracy Mpati, Kevin Vandendriessche, Sidney Obissa, Mathias Francotte, Théo Gécé (67’ Jordy Gillekens), Matthew Healy, Yanis Massolin (80’ Fostave Mabini), Fodé Guirassy (80’ Hedy Chaabi), Corenthyn Lavie (56’ Niklo Dailly), Jordan Kadiri. Bank: Levi Malungu, Romain Donnez, Clément Libertiaux, Alessio Curci, Patryk Walicky. Coach: Tom Colpaert.

Doelpunten: 16’ Faraas 0-1, 18’ Lenn De Smet 0-2, 31’ en 68’ Kadiri 1-2 en 2-2.

Gele kaarten: 45+1’ Seys, 62’ Goemaere, 87’ Vandendriessche, 90’ Obissa.

Scheidsrechter: Massimilliano Ledda.

Stadion: Stade Robert Urbain Boussu.