Alle nieuws

Club NXT U23 start seizoen met driepunter tegen Lierse-Kempenzonen

Challenger Pro League

Club NXT U23 startte het seizoen met een thuiswedstrijd tegen Lierse-Kempenzonen. Blauw-Zwart zette onmiddellijk een puike prestatie neer. Shion Homma was de dirigent van het team. Hij stuwde de ploeg naar een hoger niveau. Afwerkers van dienst waren kapitein Vermant met twee doelpunten, eentje voor en na de rust. Ook Barbera scoorde na de rust, op aangeven van Homma. Het werd uiteindelijk 3-2, met een owngoal van Et-Thaïbi en een afgeweken bal van De Bruyn.

Coach Nicky Hayen kon rekenen op Vermant, Homma en doelman Shinton van de A-kern. Nieuwkomer Victor Barbera startte in de basis en maakte zo zijn debuut. Met Mohamed ‘Mo’ Salah en Amine Et-Taïbi startten nog twee aanwinsten. Bij de bezoekers tekenden enkele oud-spelers van Club NXT present met kapitein Thibaut Van Acker, Obbi Oulare, doelman Jens Teunckens en reservedoelman Jarno De Smet op de bank.

Vanaf de eerste minuten maakten beide teams er een aangename wedstrijd van. Al na amper vijf minuten probeerde Vermant Barbera te bereiken met een hakje, maar doelman Teunckens pakte de bal. Aan de overzijde dreigden de bezoekers met een schot van Schouterden dat gelukkig naast de paal verdween. Salah werkte keihard in zijn eerste officiële match voor Club NXT en probeerde de doelman van Lierse een eerste maal te kloppen, maar opnieuw stond Teunckens paraat. Shinton had op zijn beurt geen problemen met een kopbal van Oulare. In de bijzondere 23ste minuut bleef de bal na een actie van Homma hangen in het strafschopgebied. Vermant kon er nog bij en trapte mooi de 1-0 binnen. Een verdiende voorsprong voor Club NXT dat de wedstrijd volledig in handen had.

Lierse had het zeer moeilijk met de hoge pressing van Blauw-Zwart. Salah onderschepte de bal op de helft van Kempenaars en ging recht op doel af, maar alweer voorkwam Teunckens een doelpunt. De Roeve zette nadien perfect voor doel, maar de goallie van de Pallieters was een fractie van een seconde sneller dan de aanstormende Vermant. Het bleef kansen regenen voor de thuisploeg, maar scoren lukte niet meer voor de rust. Lierse kreeg op zijn beurt nog een goede mogelijkheid op de gelijkmaker. Kapitein Van Acker onderschepte de bal en ging zijn kans, maar zijn schot was te zwak en verdween naast het doel van Shinton. Op slag van rust kwam bij een hoekschop een knal van de bezoekers op de deklat terecht. We gingen rusten met een verdiende 1-0 voorsprong.

In de tweede helft bleef Club NXT hoog druk zetten en de beste kansen waren dan ook voor Blauw-Zwart. Salah ging op snelheid door en trapte zelf richting doel, maar alweer stond Teunckens in de weg. Ook Vermant kon de sterk spelende bezoekende doelman niet verschalken na een mooie combinatie met Homma en Barbera. Geen nood. Homma liep nadien doorheen de ganse bezoekende defensie en gaf een assist aan Barbera die knap de 2-0 in de linker benedenhoek nette. Nauwelijks enkele minuten later gaf Homma een nieuwe assist aan Barbera maar ditmaal ketste het leder op de paal. Nadien bediende Seys onze Spaanse spits maar Teunckens schudde de zoveelste redding uit zijn mouw. Geen 3-0 maar in tegendeel kwamen de bezoekers op 2-1 toen bij een vrijschop Et-Taïbi ongelukkig de bal in eigen doel kopte. Club NXT moest even bekomen en Lierse probeerde snel de gelijkmaker te maken. Gelukkig verdween een poging van Sampers naast de paal. Nadien verhinderde Shinton nogmaals de 2-2. Club NXT herpakte zich echter snel en ging weer op zoek naar een derde doelpunt. De ingevallen Audoor gaf een magistrale pass richting Vermant die feilloos de 3-1 nette. Blauw-Zwart leek alles onder controle te hebben. Salah miste een laatste kans voor Club NXT. Maar in de 94ste minuut week een schot van De Bruyn af, waardoor het leder alsnog voorbij de verraste Shinton in doel verdween. In de allerlaatste seconden verving coach Hayen uitblinker Homma door Tobias Jensen, die daarmee zijn debuut maakte in het profvoetbal. Club NXT won verdiend met 3-2 van Lierse en heeft zijn start niet gemist. Volgende vrijdag volgt de moeilijke uitwedstrijd in Lommel.

Club NXT: Nick Shinton, Denzel De Roeve, Jano Willems, Amine Et-Taïbi, Joaquin Seys, William Simba, Liam De Smet, Shion Homma (90+4’ Tobia Jensen), Mohamed Salah, Romeo Vermant (84’ Daniel Peréz), Victor Barbera (77’ Sem Audoor). Bank: Bruce Deuwel, Henri Maton, Maxime Wameso. Coach: Nicky Hayen.

Lierse-Kempenzonen: Jan Teunckens, Luc Marijnissen, Aristote Nkaka-Bazunga, Sabastiaan Brebels, Obbi Oulare (63’ Aske Sampers), Thibaut Van Acker, Mehdi Tarfi, Nils Schouterden, Glenn Claes (66’ Alexandre De Bruyn), Joeri Poelmans (66’ Samih El Touile), Maxim Kireev (63’ Eric Okansey). Coach: Jo Christiaens.

Doelpunten: 23’ Vermant 1-0, 62’ Barbera 2-0, 70’ Et-Thaïbi 2-1 (own), 81’ Vermant 3-1, 90’ De Bruyn 3-2.

Gele kaarten: 48’ Tarfi, 69’ De Smet, 73’ Nkaka-Bazunga, 86’ El Touile, 90+4’ Audoor.

Scheidsrechter: Quentin Pirard.

Stadion: The Nest Roeselare.