Alle nieuws

Club NXT U23 strandt op een 2-2 gelijk spel tegen Patro Eisden Maasmechelen

Challenger Pro League

Op de vierde speeldag ontving Club NXT U23 het team van Stijn Stijnen dat kampioen werd in eerste amateur klasse. Tegen een sterk defensief blok kwamen onze youngsters eerst 0-2 achter. Maar naargelang de match vorderde probeerden ze alsnog de drie punten thuis te houden. Met doelpunten van Barbera en Vermant in de tweede helft moest Blauw-Zwart tevreden zijn met een puntendeling.

Patro Eisden was naar The Nest afgezakt met heel wat ervaren spelers die bovendien qua gestalte Club NXT overtroffen. Hun gemiddelde leeftijd was 30 jaar tegenover slechts 20 jaar bij Club NXT. Voeg daarbij het gegeven dat de bezoekers als een enorm defensief blok speelden, en je beseft dat Club NXT het niet makkelijk had om een gaatje te vinden. Het duurde dan ook lang eer er een eerste noemenswaardige doelpoging te noteren viel. Het was Elisha die zijn schot voorlangs het doel van Shinton zag gaan. Kort nadien stopte Seys een Limburgse aanval op rechts. Kevin Kis kon via de vrije trap de bal achter de verdediging droppen. Elisha Sam Bruce was in de buurt en kon de bal na enkele caramboles via Jano Willems in doel verwerken. Een vermijdbare achterstand. Nadien werd Seys zelf foutief neergehaald. Homma knalde de vrijschop op de vuisten van doelman Belin. Club NXT probeerde doorheen de defensieve linies van Patro te geraken. Een poging van Lenn De Smet werd afgeblokt. Kapitein Vermant vond de bezoekende doelman op zijn weg. De zeer bedrijvige De Roeve schilderde voor rust nog een perfecte voorzet voor doel, maar Vermant kon er net niet zijn voet tegen zetten.

Tweede helft

Bij de start van de tweede helft ging Patro op zoek naar een tweede doelpunt en dit lukte snel. Bij een aanval kwam het leder bij verdediger Jordan Renson – oud-speler van de beloften van Club Brugge – en hij knalde de bal doorheen het bos spelers onder doelman Shinton. 0-2, de aanwezige Blauw-Zwarte fans konden het haast niet geloven. Niet getreurd, Club NXT verliest zelden in The Nest! Onze youngsters toonden nog meer inzet om de defensieve tegenstander te ontmantelen. Barbera en De Roeve werden helaas afgeblokt toen ze op doel wensten te schieten. Coach Hayen verving Seys en Audoor door Simba en Salah. Patro trok zich nog meer terug en probeerde steeds de aanvalsgolven van Club NXT al dan niet foutief te storen. Lenn De Smet tikte de bal naar Homma die met een omhaal nipt naast schoot. Het zou een wereldgoal geweest zijn, maar de nul bleef helaas op het bord staan met nog een half uur te spelen. Vermant zag zijn poging stranden op doelman Belin. Kort nadien lukte de aansluitingstreffer dan toch. Salah trapte een vrijschop perfect voor doel, waar de vrijstaande Barbera knap kon binnenkoppen.

Patro probeerde af en toe via een snelle uitbraak de bakens te verzetten. Maar doelman Shinton pakte pogingen van Bamona en Dansoko. Patro wisselde enkele spelers en begon vaak tijd te rekken in de hoop de drie punten mee naar huis te nemen. De duels werden ook intenser. Kort voor het einde van de match gooide coach Hayen nog Granados en Faraas in de strijd. Uiteindelijk werd Blauw-Zwart beloond. In de toegevoegde tijd verloste kapitein Vermant Club NXT van een onverdiende nederlaag. Denzel De Roeve schilderde een verre voorzet perfect voor doel, waar Vermant de bal maar moest binnentikken. 2-2, na een moeilijke wedstrijd tegen een stugge en meer ervaren tegenstander. Toch een goed resultaat, gelet op de 0-2 achterstand en het rustig blijven zoeken naar oplossingen als team. Met 7 op 12 staat Club NXT U23 mooi op een derde plaats in de rangschikking. Na de interland break moeten onze youngsters naar FC Luik.

Club NXT U23: Nick Shinton, Denzel De Roeve, Jano Willems (81’ Alejandro Granadas), Amine Et-Taïbi (82’ Laurens Goemaere), Joaquin Seys (55’ William Simba), Lenn De Smet (73’ Benjamin Faraas), Liam De Smet, Sem Audoor (55’ Mohamed Salah), Shion Homma, Romeo Vermant, Victor Barbera. Bank: Henri Maton, Jessi Da Silva. Coach: Nicky Hayen.

Patro Eisden Maasmechelen: Jordi Belin, Kevin Kis, Wouter Corstjens, Jordan Renson, Henk Dijkhuizen, Yassin Gueroui, Theo Pierrot, Bafode Dansoko (77’ Yacine Bentayeb), Tom Pietermaat, Leslie Bamona Lubelu (84’ Anis Hadj-Moussa), Elisha Sam (67’ Stefan Sigurdarson). Coach: Stijn Stijnen.

Doelpunten: 25’ Jano Willems (own) 0-1, 48’ Jordan Renson 0-2, 66’ Victor Barbera 1-2, 90+2’ Vermant 2-2.

Gele kaarten: 88’ Hadj-Moussa, 90+4’ Granados.

Scheidsrechter: Arne De Beuckelaer.

Stadion: The Nest Roeselare.

Toeschouwers: 386.