Alle nieuws

Club NXT U23 stuurt SL16 FC met 4-1 huiswaarts

Challenger Pro League

Na de nederlaag in FC Luik kon Club NXT U23 revanche nemen tegen de beloften van Standard. In een ongelukkige eerste helft kwamen de Luikenaars op voorsprong, maar tijdens de tweede helft zette Blauw Zwart de scheve situatie recht en verpletterde het de tegenstander met doelpunten van Barberá, Salah (tweemaal) en Ordoñez. Club NXT U23 duikt zo opnieuw de top vijf binnen.

Voor het belangrijke duel tegen de beloften van Standard kon coach Nicky Hayen rekenen op extra versterking uit het eerste elftal. Ordoñez startte in de verdediging ten koste van Willems. Shinton, Barberá, Homma en Vermant startten eveneens in de basis. Beide beloften elftallen hadden er duidelijk zin in om een mooi potje voetbal op de mat te leggen. SL16 FC speelde vrank en vrij en waren bij de aanvang van de match de evenknie van Club NXT U23.

De eerste goede kans was wel voor onze youngsters. Liam De Smet combineerde met kapitein Vermant die de bal richting Barberá stuurde, maar de Spanjaard kon er net niet bij. Ook toen De Roeve één van zijn knappe voorzetten vanop de flank richting doel stuurde, kon Barberá niet binnenkoppen. SL16 FC mikte net daarna zijn eerste grote kans nipt naast de linkerpaal.

Op vrije trap van SL16 FC kwam het leer bij Benjdida die in duel ging met Shinton. Onze doelman werkte de bal in hoekschop. Deze werd kort genomen en de vrijstaande Dierckx kon binnenkoppen. 0-1, een koude douche voor Club NXT U23. Maar onze youngsters waren niet van slag. Onmiddellijk gingen ze ten aanval op zoek naar de gelijkmaker. De Smet onderschepte de bal en lanceerde een counter. Barberá kon Salah bereiken, maar doelman Poitoux kon met een knappe reflex de 1-1 vermijden.

Aan de overzijde moest doelman Shinton tweemaal de 0-2 verhinderen, op schoten van Benjdida en Dodeigne. De Roeve schilderde enkele fraaie voorzetten richting doel, maar de pogingen van Vermant werden ofwel weggebokst door de Luikse doelman of zijn bal ging over het doel. De zeer actieve Salah schakelde enkele tegenstanders uit en schoot zelf op doel, maar de bal ketste helaas af op de deklat. Het zat niet mee voor onze youngsters. Ook niet toen Vermant kort voor de rust een perfecte voorzet van De Roeve over doel kopte. Zo gingen we rusten met een verrassende tussenstand, 0-1 voor de bezoekers.

De tweede helft

De tweede helft was pas enkele seconden gestart en Romeo Vermant rukte aan de zijlijn op en speelde met een knappe pas de bal naar Barberá. De Spanjaard twijfelde niet en liet doelman Poitoux geen kans. De bordjes stonden zo snel in evenwicht.

Enkele minuten later stuurde kapitein Vermant Barberá opnieuw in de ruimte en de Spanjaard legde de bal knap voor doel, waar Salah de 2-1 kon netten. Standard kreeg het moeilijk tegen een ontketend Club NXT U23. Na een mooie combinatie van Seys en Homma kreeg Salah opnieuw de bal en hij aarzelde niet. Na een borstcontrole trapte hij de 3-1 binnen met een volley.

De coach van Standard greep in en verving enkele spelers. De frustratie bij de bezoekers liep hoog op en ze pakten enkele gele kaarten. Club NXT U23 bleef mooie combinaties op het veld leggen en ging op zoek naar een ruimere voorsprong. Doelman Poitoux verhinderde dit na pogingen van Barberá, Salah en De Roeve.

Vooral een ontketende Homma rolde de verdediging van Standard regelmatig volledig op. Et-Taïbi kopte één van de vele hoekschoppen over. Ordoñez kende meer geluk en scoorde de 4-1 op aangeven van Homma. Kort voor het einde van de reguliere speeltijd kon Barberá de 5-1 op aangeven van onze Japanner net niet netten. Zo bleef de ruime 4-1 op het scorebord staan. Club NXT U23 sluipt opnieuw de top vijf in de rangschikking binnen. Volgende week zondag wacht de derby bij Zulte Waregem.

Club NXT U23: Nick Shinton, Denzel De Roeve, Joël Ordoñez, Amine Et-Taïbi, Joaquin Seys, Liam De Smet (77’ William Simba), Mohamed Salah (77’ Lenn De Smet), Alejandro Granados (68’ Laurens Goemaere), Shion Homma, Romeo Vermant (81’ Benjamin Faraas), Víctor Barberá. Bank: Henri Maton, Sem Audoor, Tobias Lund Jensen. Coach: Nicky Hayen.

SL16 FC: Tom Poitoux, Henry Lawrence, Lucas Noubi, Daan Dierckx, Noah Dodeigne (60’ Thiago Paulo Da Silva), Noah Mawete, Ilyes Ziani (76’ Hakim Sahabo), Rayan Berberi, Mouad El Fanis (60’ Adrien Giunta), Brahim Ghalidi (76’ Amine Benfriha), Soufiane Benjdida. Bank: Samy Tory, Birame Diaw, Noah Radelet. Coach: Grégory Menard.

Doelpunten: 17’ Dierckx 0-1, 46’ Barberá 1-1, 55’ Salah 2-1, 59’ Salah 3-1, 79’ Ordoñez 4-1.

Gele kaarten: 33’ Ghalidi, 38’ Dodeigne, 64’ Da Silva, 67’ Lawrence, 84’ Homma.

Scheidsrechter: Arne De Beuckelaer.

Stadion: The Nest Roeselare.
Toeschouwers: 366.