Alle nieuws

Club NXT U23 vergeet zichzelf te belonen en speelt 1-1 gelijk tegen Seraing

Challenger Pro League

Vijf speeldagen voor het einde van de Challenger Pro League ontving Club NXT U23 de voorlaatste  in de stand, Seraing. Na een 9/9 van afgelopen weken de uitgelezen kans om in eigen huis voor het eerst dit seizoen 12/12 te behalen. Et-Taïbi opende de score na een kwartier. Onze youngsters domineerden de ganse wedstrijd maar vergaten hun kansen af te werken. Lepoint strafte dit af en nette kort voor het einde de 1-1. Net als in de heenmatch zuur en onnodig puntenverlies.

Club NXT wou verder gaan op zijn elan van de voorbije weken en mits winst tegen Seraing mathematisch zeker zijn van het behoud. Seraing daarentegen vecht tegen de degradatie. Het zijn dan ook de bezoekers die het felste starten aan de wedstrijd. Door een slecht uitverdedigen van Yameogo moest Liam De Smet aan de noodrem trekken. Hij kreeg gelukkig slechts een gele kaart. Seraing puurde weinig uit zijn pogingen om doelman Bursik aan het werk te zetten. Club NXT hield onder leiding van kapitein Seys alles goed onder controle en nam de wedstrijd resoluut in handen. De eerste doelkans van Barberá verdween naast het doel van Sy. Via de erop volgende hoekschop kon Et-Taïbi de netten wel doen trillen. 1-0 na een kwartier spelen. Club NXT U23 leek gelanceerd. 

Blauw-Zwart had continu balbezit. Seraing onderging volledig het spel. Een gaatje vinden in de verdedigingslinies was echter niet evident. Mo Salah en Lenn De Smet konden de aanvallen van onze youngsters helaas niet afwerken. Aan de overzijde hadden Bursik en zijn verdediging alles onder controle. Na een stevige tackle van Yameogo kon Seraing zijn vrijschop niet verzilveren.

De zeer bedrijvige Salah bediende na een van zijn knappe acties Homma. De Japanner legde aan vanop een scherpe hoek - té scherp - en doelman Sy kon wegwerken. De in vorm zijnde Lenn Smet zorgde even voor opwinding. Met een geniale ingeving zette hij de zeer ervaren Lepoint in de wind, zijn voorzet bereikte helaas net geen teamgenoot. Kort voor de rust bediende diezelfde De Smet zijn ploeggenoot Homma. De Japanner sneed in zijn gekende stijl naar binnen, maar plaatste zijn schot centimeters naast de verkeerde kant van de paal. Rusten deden we met slechts 1-0 op het scorebord.

Genoeg kansen, geen goals voor Blauw-Zwart

Audoor verving Seys na de pauze. Et-Taïbi nam de kapiteinsband over. In de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld. Club NXT viel aan vanuit de organisatie en kreeg zelfs meer kansen dan in de eerste helft. Salah rushte naar voor en bediende Et-Taïbi, die doelman Sy op zijn weg vond. Salah probeerde het nadien dan maar zelf, maar zijn schot ging nipt over het doel van de bezoekers. Nogmaals Salah wist de ingevallen Furo voor doel te zetten, maar de spits liet het na de score uit te diepen. Ook zijn bal ging nipt naast de paal. Homma probeerde het nog met een geniaal hakje, maar ook zijn poging ging niet in doel. Seraing moest nog met z'n tienen verder na een tweede gele kaart voor Droehnle, maar toch konden de Luikenaren nog scoren. Na een voorzet van Fall kwam de bal bij Lepoint terecht, die uit het niets de 1-1 eindstand kort voor het einde op het bord zette. Heel zuur voor Club NXT U23 die niet beloond werden voor hun knappe prestatie. 

Hierdoor blijft Seraing als voorlaatste op 11 punten van Blauw-Zwart staan en zijn onze youngsters mathematisch nog niet veilig. Aan hen om na de interlandbreak Dender – de ploeg van coach Timmy Simons – over de knie te leggen en definitief hun plaats in de Challenger Pro League te claimen.

Club NXT U23: Josef Bursik, Bi Kader Yameogo, Jano Willems, Amine Et-Taïbi, Joaquin Seys (46’ Sem Audoor), Liam De Smet (90’ William Simba), Alejandro Granados (76’ Laurens Goemaere), Mohamed Salah (90’ Jessi Da Silva), Lenn De Smet, Shion Homma, Victor Barbera (60’ Kaye Furo). Bank: Axl De Corte, Tobias Lund Jensen, Bruce Deuwel. Coach: Nicky Hayen.

RFC Seraing: Pape Sy, Ousmane Kebé, Ruben Droehnle, Christophe Lepoint, Marvin Tshibuabua, Cheikhou Ndiaye (82’ Sacha Marloye), Mathieu Cachbach, Gerald Kilota, Edouard Soumah-Abad (55’ Harrison Ondo-Eyin, 82’ Sonny Perrey), Pape Fall, Nelson Balongo (90’ Sandro Tremoulet). Bank: Lucas Margueron, Noah Solheid, Matteo Scarpinatti, Desire Segbe, Mahamadou Dembele. Coach: Mbaye Leye.

Doelpunten: 15’ Et-Taïbi 1-0, 88’ Lepoint 1-1.

Gele kaarten: 10’ Liam De Smet, 76’ Ndiaye, 90’ Lenn De Smet.

Rode kaarten: 41’ en 83’ Droehnle (2x geel).

Scheidsrechter: Jordy Vermeire.

Stadion: The Nest Roeselare.

Toeschouwers: 237.