Alle nieuws

Club NXT U23 verliest de derby tegen Zulte-Waregem met 1-3

Challenger Pro League

Na een goede eerste helft met de beste kansen voor Club NXT U23 gingen onze youngsters toch kopje onder tijdens de tweede helft tegen een meer ervaren Zulte-Waregem. Doelpunten van Gavriel en Vossen zorgden voor een 0-2 voorsprong. Voor Club NXT scoorde Lenn De Smet de 1-2. Maar een ongelukkige owngoal zorgde voor de 1-3, een overdreven eindresultaat.

Coach Hayen kon rekenen op heel wat uit blessure terugkerende of wedstrijdritme opdoende spelers. Talbi, Sabbe en Barbera kwamen samen met Homma en Yameogo aan de aftrap. Salah startte op de bank. Doelman Bursik bleef staan in de basis. Bij Zulte -Waregem zagen we veel ex-Club Brugge spelers: Vossen en Tanghe startten in de basis, Vormer nam samen met Van Damme plaats op de bank.

De bezoekers zetten Club NXT van bij het startsignaal continu onder druk, evenwel zonder echt noemenswaardige kansen af te dwingen. Vossen kopte een lange bal door richting Traoré, maar Bursik was op tijd uitgekomen en kopte de bal weg. Nadien leverden nog enkele pogingen van de zeer bedrijvige Traoré weinig gevaar op. De beste kans was voor Club NXT. Granados stuurde Talbi richting doel waar hij één-op-één stond met doelman De Wolf. Talbi passeerde vlot de bezoekende goallie, maar hij trapte vanuit een scherpe hoek uiteindelijk op de paal. Blauw-Zwart kwam eindelijk in de wedstrijd. Barbera ging voorbij de defensie van Zulte-Waregem en versierde een hoekschop. Hierbij werd een schot van Liam De Smet gered door doelman De Wolf. Na meer dan een half uur spelen zorgde Talbi opnieuw voor dreiging. Hij kreeg de bal aan de rand van de zestien, legde aan maar zijn schot was te centraal en De Wolf pakte het leder eenvoudig. Op een afstandschot van Brüls na hield de verdediging van Club NXT goed stand tot aan de rust.

Bij de start van de tweede helft werd Homma vervangen door Lenn De Smet. Zulte-Waregem begon zeer intens en ging snel op zoek naar het openingsdoelpunt. Dat lukte ook. Eerst mislukte een kopbal, maar bij een volgende poging nette Gavriel de 0-1. Nadien miste hij nipt de 0-2. Club NXT reageerde met een snelle tegenaanval, waarbij Granados de bal op het dak van het doel trapte.
Jelle Vossen toonde zich steeds nadrukkelijker. Hij probeerde helemaal vrijstaand de bal over doelman Bursik te lobben, maar onze goallie kon het leder pakken. Vossen werd nadien knap gevonden door Brüls, en knalde van in de zestien richting doel. Bursik ging goed plat en verhinderde de 0-2.
Salah en Faraas kwamen in de ploeg voor Goemaere en Talbi. Salah was meer dan drie maanden out! De match bleef zeer spannend. Eerst kreeg Lenn De Smet de kans op de gelijkmaker door de verste hoek op te zoeken, maar doelman De Wolf kon er nog net bij. Nadien kopte Vossen een bal nipt naast de paal. Alweer op een stilstaande fase slikte Club NXT dan toch de 0-2. Het was Vossen die aan de tweede paal vrij kon inkoppen. Kort nadien milderde Lenn De Smet. Hij zette zich knap door en zocht opnieuw de verste hoek. Doelman De Wolf was ditmaal kansloos. Met nog enkele minuten op de klok kon het nog spannend worden. Helaas werd het onmiddellijk 1-3 toen een bal afweek op het been van Sabbe. Alweer slikte Club NXT daardoor een owngoal. Toch gaven onze youngsters niet op en gingen ze meteen op zoek naar een nieuwe aansluitingstreffer. Dat lukte helaas niet meer. Het was daarentegen invaller Machado die nog eens naast de paal knalde. Zo bleef de score op 1-3 staan. Verliezen van Zulte-Waregem, dat titelambities heeft, is geen schande. Maar volgende week moeten in de andere derby tegen KV Oostende toch best wat punten gepakt worden. De match is volgende zaterdag om 20u. Supporters kom met zoveel mogelijk Club NXT steunen.

Club NXT U23: Joe Bursik, Joaquin Seys, Amine Et-Taïbi, Bi Kader Yameogo, Kyriani Sabbe, Liam De Smet, Laurens Goemaere (60' Mohamed Salah), Shion Homma (46’ Lenn De Smet), Alejandro Granados (72’ Kaye Furo), Chemsdine Talbi (60' Benjamin Faraas), Victor Barbera. Bank: Axl De Corte, Jano Willems, William Simba, Sem Audoor, Bruce Deuwel, Henri Maton. Coach: Nicky Hayen.

Zulte-Waregem: Ortwin De Wolf, Lukas Willen, Rubin Seghers, Anton Tanghe, Alessandro Ciranni, Abdoulaye Traore (90+2’ Alioune Ndour), Tochukwu Nnadi (90+2’ Kevor Palumets), Modou Tambedou, Christian Brüls, Jelle Vossen, Stavros Gavriel (73’ Matheus Machado). Bank: Sef Van Damme, Arnaud Dobbels, Robbe Decostere, Ruud Vormer, Joel Bagan, Dylan Demuynck. Coach: Jonathan Silva de Oliveira Alves.

Doelpunten: 49’ Gavriel 0-1, 80’ Vossen 0-2, 84’ Lenn De Smet 1-2, 85’ Sabbe (own) 1-3.

Gele kaarten: 11’ Sabbe, 72’ Granados.

Scheidsrechter: Arne De Beuckelaer.

Stadion: The Nest Roeselare.

Toeschouwers: 1934.